Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2911 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Liene Arāja

+2999

 
Pirms kādiem 10 gadiem, visu rakstīja un kārtoja notārs, domāju, ka nekas nav mainījies. Bet manuprāt, ja izceļo kopā ar kādu no vecākiem, tad atļauja nav vajadzīga.

"...Nepilngadīgiem bērniem (Latvijas Republikā pastāvīgi dzīvojošiem, kuriem ir Latvijas Republikas valstiskā piederība), šķērsojot robežu viena vai abu vecāku pavadībā, valsts robežas šķērsošanas vietā jāuzrāda derīgs ceļošanas dokuments - pase. Vecāka pasē ir jābūt atzīmei par bērna radniecību ar to vecāku, kurš pavada bērnu. Ja vecāka pasē nav šī ieraksta, tad, šķērsojot robežu, papildus jāuzrāda bērna dzimšanas apliecība vai tās notariāli apliecināta kopija...."

http://www.celugids.lv/lat/761/764/

pirms 14 gadiem  

Liene Arāja, pirms 14 gadiem :

"...Visvienkāršāk ir, ja bērns ceļo kopā ar vismaz vienu no vecākiem. Tādā gadījumā nepieciešama tikai bērna pase un dzimšanas apliecība vai notariāli apstiprināta tās kopija. Ja vecākam ir ieraksts pasē, kas apliecina radniecību ar bērnu, dzimšanas apliecība nav nepieciešama. Ja šāda ieraksta nav, nedrīkst aizmirst paņemt līdzi dzimšanas apliecību."

http://www.lv.lv/?menu=doc&id=198254

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Unknown™

+5089

 
Nezinu kas tā tāda par atļauju, bet, katrā ziņā, šādas lietas kārto pie notāra.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

NU Man arī vajadzīga tāda atļauja un pie Notāra tādu nesastāda,jo Notārs tikai parakstus un dokumentusa apliecina par īstiem!! Domāju ,ka šeit arī sieviete domāja nevis izceļojot ,bet izvest un kad bērns paliekk ar māti dzīvot citā valstī ir vajadzīga tēva piekrišana ,ka viņš atļauj bērnam augt un dzīvot kopā ar māti. Man arī vajadzīgsd šāds dokuments un nekādi naspēj neviens palīdzēt!!

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.