Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

airita pujate

+81

 
  • 9

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 4069 skatījumi

Kas ir torrenti?

Datori un internets » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Laila, kas ir dūre? Varbūt tas ir slepkavības ierocis, jo padomā cik cilvēku ar to ir nosisti. Tas nekas, ka citi tās izmanto citiem mērķiem, ja liekam vienā maisā visu, tad super Laila, esi atklājusi kaut ko jaunu, varbūt, kad beidzot rakstīsi savu bakalaura darbu, juristīt (jo šobrīd tev noteikti nav nekādas izglītības), tad varēsi arī šo atklājumu piemest bonusā :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

http://xtbox.org/ nakat un registrejaties jauns torrentu trakeriss

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Un derētu visiem taviem skolotājiem piedzīt autortiesības no tevis - par to, ka māki lietot valodu, lasīt, rakstīt, rēķināt. Latvešu valodas un glītrakstīšanas skolotājam par katru burtu, ko uzraksti, matemātikas skolotājam par katru darbību un skaitli. Un par katra likuma panta izmantošanu arī kādu nodokli. Kapēc nav nosodāmi būt gnīdai?

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Tas lailai - juristei, kura aizstāv autortiesības.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

jā labi. vareja pateikt kas tas ir un ko tas dara.
bet nejau atklat visas majaslapas un parejo.
ja kads uzzinatu par sho tad, kadu ilgi vajatu

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Ko var ņemties - nevar nevienu vajāt - visiem ir tiesības mainīties ar filmām, nedrīkst tās pārdot, iznomāt vai demonstrēt par naudu. Tās drīkst atrasties datorā, datorā drīkst būt arī instalētas dažādas torentu programmas. Parasti iekrīt uz nelicenzētām Windows versijām vai Adobes, Microsoft produktiem, nevis filmu vai mūzikas ierakstu torrentiem. Šo leģendu par torrentu izplatītāju ķeršanu stāsta AKKA/LAA darboņi, no tā ir atkarīga viņu alga.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Populāri - failu apmaiņas programmas - saņem, noskaties, padalies ar citiem un izdzēs, negūstot materiālo labumu. Tā kā mainīties ar platēm vai grāmatām. Programma ņem failu no visiem, kas to ir lejupielādējuši, pa gabaliņam no katra, kurš tai brīdī ir vispieejamākais ar vislielāko atdeves ātrumu. Svarīgi ir neaizmirst dalīties - ja izmet uzreiz, kad esi pati noskatījusies, tavs reitings krītas un drīz vien pie jauniem failiem netiec, kā vienīgi maksājot trekera īpašniekiem. Ja ievēro prasības - viss ir par brīvu. Atkarībā no platformas ir daudz dažādu programmu. Priekš Mac, Linux, PC.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pauls Žunda

+104

 
http://utorrent.com - torrentu klients

Populāri latviešu trakeri -
http://fano.lv http://inperil.net http://newoutlaw.org

Populāri ārzemju trakeri -
http://torrentreator.net http://thepiratebay.org

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

http://eradio.lv/bittorrent.htm šeit ir plaša informācija latviešu valodā ar pamācību, kā to lietot

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Signe Peirāga

+2427

 
cik es saprotu- speciālas programmas, ar kuru palīdzību var lejupielādēt dažādas filmas, dziesmas utt.Protams, ka šīs programmas pašas arī ir jānolādē attiecīgā mājaslapā.

pirms 14 gadiem  

Signe Peirāga, pirms 14 gadiem :

izplatītākais- DC++

Pēteris Trumpels, pirms 14 gadiem :

dc nebuus gluži torrents ;(

Signe Peirāga, pirms 14 gadiem :

ā, to gan es nezināju :)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Laila Smilģe

+41

 
Torrenti un DC+ apmaiņu vietnes ir autortiesību pārkāpums un tas draud ar krimināllikumu, to izmantošana draud ar noteiktu pantu un datora konfiskāciju, kā arī soda naudu 100 mēnešalgu apmērā. Tāda lūk ir skarbā dzīve !

pirms 14 gadiem  

Dumais Lācis, pirms 14 gadiem :

Ta labi - biedē cilvēku, kamēr simtiem tūkstošu pasaulē lieto trekerus un skatās filmas iztiekot bez dažiem BSA kontrolieriem, kurus nevienam nav pienākums laist dzīvoklī, kamēr netiek uzrādīts kratīšanas orderis. Šāda ir skarbā dzīve.

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Tās nu gan ir pilnīgas muļķibas.
Ne torentu trakeru, ne citu P2P failu apmaiņas programmu lietošana nav nelegāla. Autortiesību pārkāpums var būt saistīts ar daļu no tajās pārsūtītajiem datiem.

Norādi kaut vienu nelegālu failu, piemēram http://linuxtracker.org/

Cits piemērs - te gan ko tādu varētu arī atrast, bet ne kā pamatmateriālu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mininova
Mininova was one of the largest BitTorrent index sites. It is a directory and search engine for many kinds of torrent files. It does not, however, host its own tracker. In November 2009, the site operators deleted all torrents that enabled users to download copyright-protected material, i.e. most of the torrents

Par vietējiem darinājumiem, protams, stāsts cits.

Laila Smilģe, pirms 14 gadiem :

Māri, man tas nav jādara es pēc specialitātes esmu juriste un noteikti arī Tavā diskā mēs varētu kādu atrast kādu Adobe, Autodesk, Microsoft kā arī nelegāli nolādētas filmas un Tev piemērot sodu. Prokaratūrā uz galda datajā brīdi stāv vairāki orderi un konkrētām adresēm, kad izdos orderi būs kratīšana. Un vēl Latvijā sācis plaukt pirātisms un mums uzdevums to novērst.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Smieklīgi, Laila! Pirātisms ir no autortiesību aģentūru puses - gribētu paņemt kādu juristu un piedzīt atpakaļ līdzekļus par matricām kuras rakstot bojātas, vai kurās ierakstīta privāta informācija. Lai man nevajadzētu maksāt veikalā pērkot matricu, par autortiesībām kādam. Par kopēšanu, par zīmuļiem, jo galu galā varu pārzīmēt kāda idejas, papīram par autortiesībām… Jūsu darbs ir tik pretīgs - pretīgāks par asenizatoru darbu.

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Būtu nu labāk izglītības līmeni uzlabojuši:
"Izmanto failu apmaiņas programmu iespējas

Jāzina, ka jebkuru failu apmaiņas programmu (torenti, DC++, bitcom u.tml.) piedāvāto iespēju izmantošana un vēl jo vairāk paša līdzdalība ar autortiesībām aizsargāto programmu un audiovizuālo failu augšupielādēšanā šo failu apmaiņas programmu ietvaros no tiesību aktu viedokļa ir klajš autortiesību tiesību pārkāpums.

Autortiesības tiks pārkāptas arī tad, ja apmaiņas ceļā no kāda cita datorlietotāja esat lejupielādējis savā datorā kādu programmu – tā tiks uzskatīta par nelegālu, neraugoties uz to, ka šīs programmas devējs tās legalitāti spēj pierādīt ar attiecīgiem maksājuma dokumentiem. Legālu programmu tālāka izplatīšana pēc paša iniciatīvas nav atļauta.

Jāzina, ka jebkādu kodu, sērijas numuru vai lietotāja vārda ievadīšana, instalējot kādu nebūt lejupielādētu programmu, to nekādā mērā nepadara legālu. Visbiežāk šādas manipulācijas ir nepieciešams, lai nelegālā programma spētu sākt darboties."
Datorprogrammu legalitāte. Kā to nodrošināt? (2.raksts)
SANITA MEIJERE, Bussines Software Alliance Latvija (BSA Latvija) izpilddirektore – speciāli žurnālam „Mans Īpašums”

Visās trijās rindkopās minētie apgalvojumi ir meli:
1) pašas failu apmaiņas programmas un to izmantošana ir legālas;
2) jebkurš lietotājs var izplatīt lagālu programmu, kuras licences noteikumi to atļauj;
3) legāli iegūta koda vai sērijas numura ievadīšana padara legālu vairums shareware programmu un arī virkni komerciālu, kuru pilnas vai izmēģinājuma versijas ir brīvi lejupielādāejamas no izstrādātāju mājas lapas.

Atkal viss samests vienā čupā - diezgan gebelsiska pieeja.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.