Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Peter Klex

+988

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1548 skatījumi

Kā uzzināt kas atrodas (vai ir uzinstalēts) tieši vienā diskā (C:) ?

Datori un internets » Cits

Tātad datorā ir divi atsevišķi HD disks (C:) un disks (D:), (D:) ir krietni lielāks tāpēc viss tiek instalēts, ierakstīts, glabāts tieši uz (D:)
Bet disks (C:) nez kāpēc patstāvīgi zaudē brīvo vietu, neko nerakstu tur bet no 18Gb brīvs tikai knapi 1Gb un laiku pa laikam sarūk. Nu ok tur Win XP, tilde, antivirus, tas viss kopā kādus 5-6Gb varētu aizņemt bet kur ir tā pārējā brīvā vieta? Domāju caur Add/Remove programms paskatīšos kas tur ir, varbūt kkas ir ieinstalēts tajā (C:) (neesmu vienīgais kas to PC lieto) bet atjēdzos ka tur tak rāda visu kas abos HD.
Kā var aplūkot visu ieinstalēto kas ir tikai vienā diskā??

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
Vietu visticamāk aizņem dažādi uz laiku izveidotie faili (temporary), pārlūkprogrammu cache, System Restore informācija etc.

Visām daudzmaz apjomīgām instalācijām vajadzētu būt C: vai C:\Program Files, skatoties vēlams lai būtu redzami arī apslēptie (hidden) faili

pirms 13 gadiem  

Peter Klex, pirms 13 gadiem :

Cache failus var droši dzēst ārā? jebkurus ko atrodu?

Niks, pirms 13 gadiem :

Gandrīz vienmēr. Ja gribi būt drošs, nedzēs, bet uz laiku pārvieto uz D:

Peter Klex, pirms 13 gadiem :

Izpētīju Program Files viss kas ir viss ir mazu izmēru, izložņāju pa Hidden mapēm, nu ja tur tos cache failus izdzēš tad dabūtu vēl plus ~700mb
Nesaprotu kur vēl kas varētu būt kas aizņem atmiņu, tagad brīvi 2Gb no 18, nu atņemsim kādus 6Gb kur Win, tilde, office paliek ~10Gb ar kaut ko aizņemti un es nevaru atrast ar ko :/

Niks, pirms 13 gadiem :

Under most circumstances there is no need to access this folder, but if you're the curious type and want to see what it contain ...
http://www.theeldergeek.com/system_volume_information_folder1.htm

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Renārs Millers

+1799

 
Noskaidrot kas ir tajā diskā var uz viņa uzklikšķinot un tad tev parādīsies kas viņā ir.. Vajadzētu arī aktivizēt opciju lai var redzēt hidden failus..
Par to kas aizņem vietu varu piekrist Nikam, vienīgi manuprāt vetu varētu aizņemt arī visu programmu atjauninājumi(ar viņiem programās var kārtīgi "apaugt un palielināties izmēros", toolbari un dažādas sīkas programiņas kas iezogas kompī..

pirms 13 gadiem  

-c-f-b-, pirms 13 gadiem :

START/vadības panelis/mapes opcijas/skats.liec punktu pie "rādīt slēptās mapes un failus" CCcleaner diletanta rokās var nokaut OS.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-c-f-b-

+5293

 
ja galīgi neko nevari saprast, apskati System Volume Information, un System Restore mapes. To lielumu un saturu. Bet tur jābūt admin piekļuvei. Citādi LK/rekvizīti uzrādīs zero lielumu. Kaut gan reālais apjoms var būt desmitiem gigu. Labas zāles šai kaitei ir jv16 Power Tools. Ņem šo free lite versiju http://www.3dnews.ru/software-news/powertools_lite_besplatnaya_versiya_jv16_powertools/ un aizmirsti par esošajām problēmām.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Iesaku uzinstalēt "CCleaner" progu, iztīrīs visu lieko drazu un noteikti atradīsies par pāris GB vietiņa vairāk uz diska C:

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.