Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Vilnis

+4330

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2276 skatījumi

"zeme" kontaktligzdā

Datori un internets » Cits

Zemējums strāvai saslēgts kopā ar 0 fāzi rozetē-manuprāt-tā daudzi risina datora-un ne tikai-problēmas... Izrādās-tajā 0 šāda tāda strāva tomēr ir! Ko darīt? Dzelzs mietu ar pielodētu vadu dzīt zemē un vadu pa logu vilkt iekšā? Daudzstāvu mājā labi izskatītos...

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris

+22646

 
Atvainojiet draugi bet zeme un nulle tomēr nav atšķirīgas lietas,varu paskaidrot nulle pievadu stabos tiek zemēta pēc noteikta attāluma lai neveidotos kaut kāda pretestība starp nulli un zemi!Bet attiecīgi kontaktligzdā nulle ir atsevišķi no zemes jo no atsevišķa vada tiek iezemēts konkrētais agregāts lai noplūdes gadījumā potenciāls aizietu uz zemi.Tikai NEDRĪKST kontaktdakšā abus savienot!Mazliet piedomājiet pie tā !

pirms 12 gadiem  

Āris, pirms 12 gadiem :

Gribu piebilst ka daudzstāvu namā ZEME būs problēma,jo radiatori var nedot īstu zemi kaut gan padomju laikos vannas parasti iezemēja tā ka izpēti varbūt ko atradīsi.

Raimonds Silanžs, pirms 12 gadiem :

Vannas iezemēja ar ūdensvadu, lai gadījumā, ja kāds iedomātos ūdensvadu izmantot par zemējumu nerastos potenciālu starpība starp ūdenskrānu un vannu, kas mitrumā var būt pat nāvējoša.

Edgars A., pirms 12 gadiem :

Joks elektriķiem: a kas notiktu, ja vannu "piezemētu" pie 0-vada? :D

Āris, pirms 12 gadiem :

Par zemēšanu mazliet ko zinu,tāpēc varu pateikt ka vannas iezemēja ar speciālu šinu kura gāja cauri visiem stāviem.Bet veikt iezemēšanu pie ūdensvada caurulēm bija aizliegts viena iemesla dēļ:caurules saskrūvēja ar muftēm un tur izmantoja pakulas,bet savienojumu bija simtiem.Tur veidojās pamatīga pretestība starp zemi.Bet tā jau ir vēsture.

Āris, pirms 12 gadiem :

Ja Tu Edgar iezemēsi vannu ar nulli nekas nenotiks.Ir tāds termins: Nullēšana.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Zemei ar jābūt īstajai pretestībai,laikam tie bija 8 omi.Nezinu,bet man visas elektroiekārtas ir gājušas arī ar 2 vadiem,kur zemējums nemaz nav bijis.Cik māsa stāstīja,ka viņai dārgā Miele veļasmašīna tik aizgājusi pa pieskari,jo ķipa zemējums neesot bijis,tā meistars teica,nezinu kā ir,drošvien tik,lai pati vainīga un nav jāremontē pa garantiju!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris

+9765

 
zemi ar nuuli kopā salikt nedriikst,agrāk tā dariija un var likties ka nekas nenotiek slikts,bet tad jau nebija tik daudzas un dažādas sadziives elektro ieriices,kad abi ir savienoti var būt gadiijumi ka var gūt elektrotraumu un pat smagāku nekā ja pieskartos tieši pie fāzes vada

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edgars A.

+1304

 
Daudzi, jau te pareizi arī pateica, tomēr šis ir jautājums, uz kuru, ja atbildi zinātu, katra mājsaimniece, praktiķis vai sētas elektriķis, būtu atrisinātas 70% mājās un dzīvokļos problēmas ar elektroinstalāciju, gadījumos, kad "ledusskapis, dators vai veļasmašīna dod pa nagiem".

Diemžēl pēc pieredzes skatoties uz reālo situāciju, tā nav. Tādu elektriķi, kurš domā, ka zemes ar 0vada savienošana rozetē, ir normāla prakse, uzreiz vajadzētu atlaist, vai pasūtīt 3 mājas tālāk, tāpēc, ka jebkura iekārta, kurai vienkāršā valodā nāk "lielais apaļais štekeris", ir paredzēta slēgt pie sazemētas rozetes.

Šis zemējums ir savienots ar iekārtas korpusu, līdz ar to, gadījumos, kad kāds elektrodiletants rozetē ir piemaucis 0-vadu pie zemes vada, pastāv risks, ka pretestības iespaidā daļa strāvas, vai bojāta 0-vada gadījumā visa strāva, var noplūst uz iekārtas korpusu. Cik nu no trieciena, pieskaroties šādai iekārtai, aizsargās krāsas niecīgā izolācija, tas ir cits jautājums.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Nullvadu ar zemesvadu rozetē savienot nedrīkst, jo gadījumā, kad rozete sienā nedaudz ļurkājas, var pārlūzt pie rozetes pienākošais nullvads un caur rozeti pie korpusa pienāks pilns fāzes spriegums.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ivarsi

+11583

 
Zeme un "nulle" ir bišķi atšķirīgas lietas. Ja nav speciāla zemes vada, es trešo kontaktu atstātu nepieslēgtu.

pirms 12 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Vienu lepnu vešmašīnu pirms gadiem mēģināju pieslēgt-ne vella! Tiko savienoju trešo ar 0-aizgāja!

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

kā atšķirt zemi no 0?

Edgars A., pirms 12 gadiem :

1) fāzes (darba) vads L,

2) nulles (neitrālais) vads N,

3) zemes vads jeb aizsargvads РЕ (zemēšanai, parasti vads ar dzeltenzaļo izolāciju)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.