Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1938 skatījumi

Monitora izvēle.....

Datori un internets » Cits

Vēlos iegādāties jaunu monitoru(attiecība 4:3) , bet var būt ir kādi parametri, kam jāpievērš uzmanība. Kāda ir atšķirība starp LCD un LED monitoriem, plusi un mīnusi. Pameklējot pa internetu ir daudz BENQ un ASUS monitori, bet mani māc šaubas par šo firmu produkcijas kvalitāti, ka nav kāds ķīnietis.!

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Oto

+10200

 
Ņem LED ar IPS matricu. Ieteicams ar ārējo barošanas bloku, jo iebūvētiem ir tendence nobeigties neatkarīgi no markas, jo ražotāji izmanto kopīgas detaļas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kādēļ vēlies tieši 4:3? Ja tev nav kāda specifiska, obligāta vajadzība lietot 4:3, iesaku ņemt 16:9/10. Tie ir arī lētāki vairākumā gadījumu.

LED praktiski visos aspektos ir labāks par LCD. Un atkal — tagad jau LED pārsvarā ir lētāki par LCD.

Man ir bijuši Compaq, Samsung, LG un Philips. Man personīgi vairāk patika Samsung (bija kaut kas no SyncMaster sērijas). Vismaz man vienmēr ir licies, ka Samsung visforšāk attēlo krāsas.

Vadlīnijas, pēc kurām personīgi es vados:
1) Vienmēr labāk ņem LED nekā LCD.
2) Labāk widescreen nekā 4:3.
3) Izvēlies pēc iespējas mazāko reakcijas laiku (kaut gan pārsvarā tas cipars ir mārketinga triks, jo ir dažādi veidi, kā to mērīt). Zem 5ms ir labi.
4) Izvēlies pēc iespējas labāku izšķirtspēju.
5) Ja profesionāli nenodarbojies ar dizainu, foto apstrādi u.tml., NEņem wide-gamut monitorus (būs lieks čakars).

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Wide gamut būs dārgi un parastam mirstīgajam tas nav vajadzīgs.

Guntis Gravitis, pirms 11 gadiem :

Paldies par atbildi. 4:3 izvēlējos, jo tagad esošais monitors arī 4:3, un domāju ka skatoties monitorā 16:9 viss liksies izstiepts.

    Frīdrihs Nīče, pirms 11 gadiem :

Jā, pieradumam ir liels spēks. Bet tici man, uz 16:9 viss izskatās foršāks — gan spēles spēlēt ir cita lieta, gan filmām ir krietni labāk (pazūd melnās malas), gan internetā šādas tādas lapas izskatās ne tik saspiestas, tagad arī ar digitālajiem fočikiem var bildēt widescreen bildes, utt.

    Frīdrihs Nīče, pirms 11 gadiem :

4:3 es automātiski atmestu. Paskaties uz kosmisko cenu. Par tiem pašiem 92 Ls tu vari nopirkt lielāka izmēra 16:9.

Ja jau esi gatavs tērēt arī 92 Ls, tad paņem par to naudiņu 24" Full-HD monitoru: http://www.1a.lv/datortehnika/LED_monitori/benq_gl2450/9383874/

Vai, ja gribi tomēr lētāku, tad ņem to AOC E2050SNK par 65,80 Ls (tavs pēdējais links).

Guntis Gravitis, pirms 11 gadiem :

Un pirmais links, kurā ir LG monitors arī slikts? Jo šis man likās labs monitors.

    Frīdrihs Nīče, pirms 11 gadiem :

Nē, slikts jau nav. Tikai mazāka izšķirtspēja un izmērs. Tād labāk tos padsmit latus piemet un paņem to AOC. Monitors tomēr ir lieta, kas ies vairākus gadus, tā kā tos dažus latus nevajag žēlot. :)

Guntis Gravitis, pirms 11 gadiem :

Tad tik vien bus jāpērk AOC monitors.

dakteris.eu, pirms 11 gadiem :

Nu, neņem to AOC. Paskaties, cik maza izšķirtspēja. Ka nevar cilvēkiem ieskaidrot, ka vajag vismaz 22" un 1920x1080. Nu, nav viņi tik dārgi. Šis nav gluži tas, ko es ieteiktu, bet kaut kas uz to pusi: http://www.tera.lv/LV/datortehnika/monitori/benq&good=1TER357364

Guntis Gravitis, pirms 11 gadiem :

dakteris.eu
Bet man 22 collu monitoru nevajag, un šis tev arī liekas slikts-http://www.1a.lv/datortehnika/LED_monitori/benq_gl2450/9383874/

Guntis Gravitis, pirms 11 gadiem :

Nenokopējās , šis http://www.lvshop.lv/products.php?27196

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Viņi visi tāpat pēc izcelsmes ir ķīnieši ;)

http://www.directron.com/howtochoosmo1.html
Tips on How to Choose a Monitor

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

dakteris.eu

+2820

 
Viennozīmīgi, 16:9 ar izšķirtspēju VISMAZ 1920x1080 (FullHD)(tas būs 21.5" un 22" monitori) un, viennozīmīgi, LED, jo tā ir jaunāka, labāka un lētāka tehnoloģija. Un, BENQ un ASUS ir labi, lēti monitori ar labu kvalitāti. Neredzu iemeslu, lai nepirktu šo firmu monitorus, mani līdz šim bildes kvalitāte ir apmierinājusi par to pašu lētāko cenu, kādus es parasti ņemu. Ja pērc parastā veikalā, skaties, lai kāds pikselis nav neejošs, paprasi parādīt darbībā. Ja pērc internetveikalā, tad gan vari iegrābties kādā neejošā pikselī, bet tā ir norma 2. klases monitoriem, ka daži pikseļi uz miljonu ir neejoši. Ja gribi būt pilnīgi drošs, ka visi pikseļi ies, jāpērk 1. kases monitors, bet tas ir dārgs un nav paredzēts parastajam patērētājam, bet gan slimnīcām, militārajām iestādēm utt.

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Vismaz 1920x1080 ? :D Šodien tā ir standarta izšķirtspēja, pirkt lielāku nozīmē ņemt 27" displeju un tas maksās reizes trīs dargāk par 24".

Guntis Gravitis, pirms 11 gadiem :

Bet vai tad garantija šadās lietās nepalīdz?

dakteris.eu, pirms 11 gadiem :

Nē, garantija nepalīdz, ja daži pikseļi nestrādā. Tas ir pieļaujams 2. klases monitoriem, kādus te Latvijas veikalos tirgo. Palasi par tiem standartiem, sapratīsi. Bet uzreiz pasaku, nelīdz garantija.

dakteris.eu, pirms 11 gadiem :

to unknown (google): Nesapratu, ko tu ar to gribēji pateikt?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.