Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4277 skatījumi

ar ko var barot fretkas

Dzīvnieki » Cits

ko var dot fretkām

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Anda Mei

+3606

 

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Daniela

+578

 
musejiem ljoti garsho svaiga vistas galjinja, var ari liellopa malto galju dod. bet ta ikdiena barojam ar specialo sesku baribu un vel noperkam pa kadam sesku karuminjam.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Ar veseliem zaķiem (nekas nepaliks pāri), jauniem cāļiem, zivīm, jebkādu lēto gaļu (arī iekšām, tur vitamīni daudz), dārzeņu putras ar nedaudz medu, pienu (nedaudz!) un ūdeni. Plusi: sabalansēts uzturs. Mīnusi: daudz darba, ne veikalā pirkta gaļa var slimības fretkai iedalīt. Nedaudz augļus var dot, bet daudz neēdīs.
2. Speciāli fretkām domāta barība. Sausā, vidēji sausā. Var arī kaķu barību dot. Tikai jāatceras, ka fretkas neēd tikai zivis. Suņu barību gan nevajag dot.

Jābaro nedaudz, bet bieži. Nekad saldumus.

Laba grāmata: Pet owners guide to the ferret, Dennis Kelsey-Wood, Ringpress, pirmais izdevums 1999.

pirms 14 gadiem  

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

Uldi, seski nekad nepārēdas! tāpēc var droši viņiem nolikt priekšā barības čopsi un ļaut regulēt pašiem, cik daudz gribas apēst. =) un, lūdzu, lūdzu! - nu reti kuru speciālo sesku barību, kas ir lv veikalos, var reāli dot, ja grib viņam labu veselību! kā arī nedrīkst ar kaķu, drīkst tikai ar KAķĒNU barībiņu!
vissabalansētākais uzturs ir, dodot viena veida sauso barību. - tas arī normālu vēdera izeju garantē. no piena produktiem drīkst tikai biezpienu - nedaudz. ar augļiem uzmanīgi - jebkurš

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

lielāks gabaliņš var iesprūst zarnās - tad ir jāoperē, jo augļi nepārstrādājas - pati esmu redzējusi, ka tādā pašā skatā kā pirms ēšanas nāk bumbieris laukā! =)

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Nu ja tu vēro, kas nāk ārā no seska…

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Biki perversi…

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

protams, ka vēroju. sesks nav kaķis, kuru var paņemt tāpat vien. viņu ņem, jo zina, ka ĻOTI daudz laika būs jāpavada kopā aktīvā komunikācijā. kā es varu neskatīties, ja viņš kastīte negrib iet? :P - viss tak pašam ir jātīra, turklāt pēc kakām daudz ko var pateikt par veselības stāvokli.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Anda Mei

+3606

 
Karīna, lūdzu piereģistrējies daugiem.lv domubiedru grupā "mājas sesks" - tur Tu iegūsi visas sev vajadzīgās atbildes no pieredzējušiem cilvēkiem! tici man - jautājumu Tev vēl būs daudz, katru dienu mazais seskulis kādu jaunu joku nostrādā! :D
Hills ir laba barība, bet tai jābūt no nīderlandes, nevis ASV. un noteikti tikai kaķēniem domātu drīkst dot (Nevis kaķu). (varu pačukstēt, ka depo hills var dabūt vislētāk, ja vien ir depo kartiņa)
=)

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Nebendē sesku, tikpat labi vari barot pusaudzi ar krūti. Jebkurš vetārsts izlasīs sastāvdaļas uz iepakojuma.

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

lielākoties lv vetārsti, ja vien neesi draugos ar Aļonu no Amis vai Gļebu un vēl vienu otru, neko nejēdz no seskiem. viņi domā, ka seski ir grauzēji...
dod ko gribi, ja tik dikti patīk lasīt iepakojumus: seska barībā jābūt: olbaltumvielas 34%-40%, ne mazāk kā 22%, ne vairāk kā 2% šķiedrvielu.
seskam no nepareizas barošanas 10dienu laikā var rasties rahīts. nedrīkst ņemt sesku, ja negrib viņu pareizi barot, kas ļoti lēti tiešām nav.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Jezus - sesku gan nekad neņemšu,kaut arī pulka naudas solīs. Un esmu aizliedzis jebkam no paziņu loka dzīvniekus dāvināt. Ir taču mājdzīvnieki - piemēram suns, kurš stāvu augstāk gaudo caurām dienām, kaķis, kurš cenšās tikt ārā katrā izdevīgā gadījumā. Papagaiļi visādi, zivtiņas. Kāmji un jūras cūkas. Kapēc seski jāmoka?

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

ups, te bija jābūt: olbaltumvielas 34-40%, TAUKI ne mazāk kā 22%, ne vairāk kā 2% šķiedrvielu.

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

nevienu nemoka. ir seski, kam laukā vispār nepatīk. viņi nav tādi kā meža seski. ir mēģināts turēt arī meža sesku, bet tie jau nu gan nav laimīgi. sesks pie laba saimnieka ir pilnībā apmierināts ar dzīvi - izskraidījies, izrotaļājies, labi paēdis =) dzīvo tiešām gluži kā kaķēns. ;)

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Bet telpu gan viņam vajag vairāk nekā kaķim. Labi ir, ja var uztaisīt skrejambūri ārā (sorrī, pilsētniekiem nekā) - vismaz 6m garumā. Protams ar dzelzs sietu, fretkas ir veiklākie meistari uz ārā tikšanu. Vēl ko daudzi aizmirst, ka fretka nav sesks. Viņi ir rados, bet jau sen attālinājušies līdz ļoti atšķirīgam dzīvesveidam. Sesku pieradināt nevar praktiski nekad, tas ir savvaļas dzīvnieks. Fretka savukārt ir mājdzīvnieks, pie tam viens no sabiedriskākajiem. Sunim vajag mazāk uzmanības nekā fret

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

Tev taisnība Uldi - par viņu izcelsmi joprojām maz ko var saprast. it kā no meža seska, it kā no stepes (jo Āzijā mežinieku nebija, bet uzradās mājas seski). tai pat laikā hromosomu skaits abiem dzīvniekiem esot dažāds. karoče nevar saprast, kas un kā. tieši tā - fretka jau sen vairs nav vienkārši sesks - jau 800gadus kopā ar cilvēku. tāpēc viņi gluži jauki dzīvo. var visu dienu nogulēt būrī un visu vakaru atkal plosīties ar saimnieku. mana rīcībā ir 3istabas, kad esmu prom - 1. bet bīstami tas

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

ir - viņš pēkšņi var drēbes grauzt pat tad, ja nekad to nav darījis utt. savējo mēģināšu atkal radināt pie būra - nepatīk viņam, laužas naktī laukā un trobelē kaimiņus. ;) par tiem āra būriem - nezinu - viņam jau galvenais tomēr ir kontakts ar cilvēku. zinu, ka tādos liek tīri, lai izvandās, bet ņu dzīvot? - es nez. katrā ziņā pirk nedrīkst no tām vietām, kur āra būros mazie dzīvo - tāds kož ka traks! - icilvēku reāli nepazīst.

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

ā Tu jau esi arī teicis, ka skriešanai - jā tam piekrītu simprocenti! =) it kā pat esot tas būris tā kā jāiebetonē, nu pamati vai kā, jo nu rok viņi fenomenāli! ;)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Pterodaktils

+17154

 
Jēra nieres. + sausā barība Hills kaķiem. Būs dzīvespriecīga un veselīga.

pirms 14 gadiem  

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

KAĶĒNU, nevis KAĶU. - tas ir svarīgi.
=)

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Nē, tieši kaķu - kaķēnu ir paaugstināts holesterīns, tādu var dot līdz gada vecumam, kamēr dzīvniekam piemīt hiperaktivitāte.

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

pilnīgas muļķības!!!! želīgs dievs.. =(( vakar biju uz sesku kluba lekciju par seskiem - viņi cīnās un darās, lai izskaustu visādus plāņprāta mītus, bet nu skatos, ka viss iet uz velna paraušanu vaļā.. neko nejēdzu no holesterīna, bet tas nav iemesls, lai dotu kaķu. tikai KAĶĒNU.

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Tad kādi ir tavi argumenti, ja tik agresīvi izsakies?

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Slimā sieviete! Tev pilnībā sačakarējuši smadzenes. Mazāk staigā uz sesku kluba lekcijām, piezvani kādam sakarīgam vetārstam - kaut vai Jurim Tolpežņikovam, viņš gan zirgos specializējies, bet vismaz muļķis nav pēdējais. Paprasi, ko nozīmē burtiņi uz iepakojuma un tad daļā ieteikumus.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Protams arī hils ir tikai mazākais no ļaunumiem. Seskiem vajadzētu baroties dabā - arī zāle ir nepieciešama ikdienas uzturā. Piespiedu kārtā turot dzīvniekus mājās mēs viņiem laupam dabīgo iespēju baroties ar pilnvētrtīgu uzturu - putnu mazuļiem, rāpuļiem un kukaiņiem.

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

Uldi, mani argumenti doti zem manas atbildes, kur norādīts nepieciešamais šķiedrvielu, olbaltumvielu, tauku daudzums. atvainojosp par agresivitāti, bet ļoti negribu, ka meitenes sesks ciestu no nepareizas barībiņas.

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

dabā gandrīz visi seski ir slimi. - tik pareiza viņu barībiņa ir! var barot ar gaļu - bet tad jāgādā ekoloģiski tīras peles, tās, kas mūsu mājās, var būt slimas. kas atkal ir galīgi garām.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.