Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Edgars

+7561

 
Apmēram pusglāzē 15 minūtes uz lēnas uguns vāra vienu tējkaroti krustnagliņu. Ar atdzesētu krustnagliņu novārījumu ierīvē ādu, tas ir ekoloģisks un dabisks pretodu līdzeklis.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Agnese Rubene

+199

 
Slinkajiem, kam nav vēlmes vārīt novārījumus, varu ieteikt "Autan" . Esmu izmēģinājusi daudzus pretodu līdzekļus, jo strādājot dārzā bez tā nu nekādi, un šis ir vienīgais , kas tiešām aizsargāja pret odu uzbrukumiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Labus līdzekļus nemeklē lielveikalos.Ej pa taisno uz aptieku.Mēs arī pirkām aptiekā.No ražotāja "Helpic",maksā 2,80ls.Izsmidzināms.Bija vēl dārgāki,pāri pa 5 ls,bet arī šis ir efektīvs.Padārgi,bet efekts atbilst cenai,jo nav jēga nomest zemē latu par līdzekli,no kura nav jēga.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Līgucītis

+1640

 
1. Odi tāpat kā cilvēki ir ļoti jūtīgi un reaģē uz smaržām. Atšķirībā no mums tie necieš krustnagliņu, bazilika, eikalipta un anīsa smaržu. Jebkuru šo augu eļļu var izmantot ķermeņa aizsardzībai – sasmērēt nepiesegtās ādas vietas. Eļļā izmērcētu vates gabaliņu var atstāt uz palodzes.
2. Odus atbaida arī baldriānu un tabakas smarža. 100 gramu iztvaikojuša kampara spēj atbrīvot no mušām un odiem pat lielas telpas.
3. Senos laikos, odu atbaidīšanai izmantoja vārpatu novārījumu.
4. Tējas koka eļļa var tikt izmantota kā atbaidošs līdzeklis.
5. Varat pie logiem iestādīt dažus tomātu krūmus. Tomātu lapa smarža arī atbaida odus.
6. Ja jūs dodaties uz atpūtu dabā, ugunskurā varat iemest kadiķa skujas, vai uzvārīt egļu vai priežu čiekurus.
7. Ļoti efektīvs līdzeklis pret odiem – Pyretrum dzimtas kumelītes. Izžāvējiet un sasmalciniet zāli un dažās vietās izvietojiet šos putekļus. Šo augu putekļi ievaino odu nervu sistēmu.
8. Ciedra eļļa atbaida ne tikai odus, bet arī mušas un prusakus.
9.

pirms 14 gadiem  

Līgucītis, pirms 14 gadiem :

9. Neviens kukainis neskārs jūsu ādu, ja tā tiks nomazgāta ar vērmeļu sakņu novārījumu. Izgatavot novārījumu nav grūti: sauju sagrieztu sakņu ir jāuzvāra 1.5 litrā ūdenī un jāatvēsina.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 
Ignorē.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.