Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1669 skatījumi

par saplēstu preci veikalā

Ēdieni un dzērieni » Cits

Ieejot veikalā ar somu nejauši aizķēru alus pudeli. Tā saplīsa. Pārdevēja liek maksāt naudu - pretējā gadijumā sauks policiju!
vai man ir jāmaksā šī prasītā nauda?
Kaut kad gada sākumā skatijos pārraidi pa TV "bez tabu" un tur kaut ko stāstija ka pircējam par nejauši saplēstu preci veikalā nekas nav jāmaksā...
Varbūt kāds zin ko konkrētāk?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Niks

+120909

 
Patērētāju tiesību aizsardzības centra sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sanita Bikseniece "Dzirksteli" informē, ka likums konkrēti nenosaka, vai šādos gadījumos pircējam ir jāmaksā vai ne. Bet, ja pircējs uzskata, ka viņš nav vainīgs un nav atklāts vandalisms, tad veikals var sastādīt aktu vai vērsties tiesā pret konkrēto pircēju, kurš ir saplēsis preci, un tikai šādā veidā var mēģināt piedzīt naudu.
http://www.dzirkstele.lv/news/article.html?xml_id=5180

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja alus pudeles ir sakrautas tā, ka var aizķert ejot garām, tad es nemaksātu. Ja paņēmi no plaukta un izkrita no rokām, tad gan loģiski būtu samaksāt.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
var mēģināt spirināties pretim. Piem., pieprasīt ierakstu novērošanas kamerā - uz alus kastēm notēmētai tādai vajadzētu būt - lai būtu redzams, ka neesi vandālis, bet mantas ir sakrāmētas nejēdzīgi. Bet, ja esi tricelīgs, ar drebošām rokām vai milzīgu mugursomu, drošākais paņēmiens ir pateikt, ka nav naudas un ienāci tikai apsildīties.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Oto

+10200

 
Lielveikalos parasti nav jāmaksā, jo ja preci var šādi aizķert tad tā nav kārtīgi plauktos izlikta un ir veikala vaina. Ar to lielveikali rēķinās, ka pircēji ir tizli un kaut ko nomet, saplēš, tas ir iekļauts cenā. Mazie veikaliņi gan nevar šādi atļauties un formāli jau pircējs ir vainīgs, ja ko saplēsis. Lai sauc policiju un tad jau manīs.

pirms 11 gadiem  

$Māris Auzāns$, pirms 11 gadiem :

Tā tam vajadzētu būt! bet man tieši šādi gadijās veikalā "Supernetto"... Alus pudeles pašā ejas vidū un aizķēros aiz vienas nejauši!

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
lieta grozās ap iepirkuma grozu.ja tas ir bijis ,veikals nosegs ,ja nav ,tad pircējs .

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Nu es personiigi maksaatu-tiishaam vai netiishaam-paarkaapums paliek paarkaapums.

pirms 11 gadiem  

Aigars Ivanovs, pirms 11 gadiem :

Man pašam ir bijis tā ka spraucoties starp lielveikala "rindām" apgāžas alus pudele- kuras ir sakrautas viena uz otras pašas ejas vidū!
par kādiem pārkāpumiem visp. var būt runa?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.