Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1141 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

pie pārbarošanas cūkai būs vairāk speķa un kombikorms nav galvenā problēma...
vairāk jau jāpievērš uzmanība, vai tā gaļa nav apstrādāta ar ķīmiju un "piepūsta" ar ūdeni... tā ķīmija nav veselīga un svaru var uzdzīt vismaz uz pusi...

pirms 8 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 8 gadiem :

Tieši par to jau es arī jautāju, bet atbildes kā nav, tā nav...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Kas tad vainas kombikormam? Kombikorms ir tāda pati kombinētā barība ar visiem nepieciešamajiem vitamīniem un minerāļiem, kā kaķu barība granulās. Daudz sliktāk ir tad, ja gaļa ir saspricēta ar sāli un/ vai dažādām pārtikas piedevām un konservantiem, lai tā labāk izskatītos un ilgāk glabātos. Diemžēl pārbaudīt to uz aci nav iespējams, un arī jautāt pārdevējam ir bezjēdzīgi, vienīgais veids, kā to pārbaudīt ir iegādāties šķēli un pannā uzcept, ja puspanna ir pilna ar ūdeni un gaļa negaršo ne pēc kā, tad tā ir apstrādāta gaļa. Ar šādu gaļas apstrādi nodarbojas praktiski visi lielie gaļas ražotāji. Labu svaigi gaļ var nopirkt tikai no zemniekiem, un arī tad ir jāzina no kā pērk. Piemēram, restorāni iegādājas gaļu no pārbaudīties zemniekiem, paši brauc inspicē zemnieku saimniecības, apskatās, kādos apstākļos dzīvo lopiņi, ar ko tie tiek baroti, tas viss gan arī attiecīgi maksā.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Tirgū parasti ir iespējams pirkt no viena konkrēta pārdevēja par kuru vari noskaidrot citu atsauksmes gan pati pārbaudīt un izlemt vai garšo vai nē.

pirms 8 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 8 gadiem :

Bet nelaime jau ir tā, ka audzē zemnieks, bet tirgo pārdevējs un ne vienmēr tas ir godprātīgs-piesviež klāt kādu "Maximā" ar atlaidi pirktu gabaliņu klāt. Visādi gadās. Laikam jau Aivis atradis man gandrīz visnoderīgāko atbildi, bet ar vērtējumu vēl nogaidīšu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Baidos ka nekā.. Gan vienā gan otrā gadījumā izskats būs vienāds.Kombikormu jau cūkām deva arī agrākos laikos.Tā sastāvs gan droši vien ka ir uzlabots ar visādām "piedevām".

pirms 8 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 8 gadiem :

Bet varbūt, padedzinot to gaļu ar sērkociņu, smaržā ir atšķirības? laikam jau tas būtu jāvaicā Mārim Sirmajam vai Mārtiņam Rītiņam, bet viņu jau šajā pajautā lv. nav.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Uz garšu arī diez vai tā izteikti varēs sajust kādu atšķirību,un tas piedevu kaitīgums arī var parādīties tikai pēc daudzu gadu tādas gaļas lietošanas uzturā.Es parasti par tādām lietām tik dziļi neaizdomājos,jo kas vispār mūsdienās ir pilnīgi tīrs un veselīgs?Pat piemēram savā dārzā,no sēklām ko izaudzējot nevar būt drošs,ka izaugs tīrs produkts,jo nav zināms kādas izcelsmes,cik "tīras" ir tās sēklas.

Ilze Zundāne, pirms 8 gadiem :

Es te ne par tīrību un veselību, ātrā nāvē no tā nemirst. Man svarīgi, lai, cepot gaļu, tā smaržo un apcepas brūna, bet nevis sūt kkāds pelēkas krāsas gaļas izstrādājums.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Nu tādā gadījumā ne kombikorms ne citas piedevas nebūs pie vainas.Ja tā gaļa ir piepūsta ar ūdeni,lai būtu svars,tad tā gan varētu būt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.