Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1150 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Varbūt tā arī bīja ,ka ēda maizi bez sviesta ar sviestu un ar gaļu , bet vēlāk šis lietas apvienoja. Pagaidām neatradu atbildi uz Tavu jautājumu, bet meklējot uzdūros interesantam faktam. Izrādās : "Leģenda vēsta, ka Napoleons, Prūsijas karagājiena laikā pasūtot tumšās rudzu maizes šķēli, esot to nosaucis Pain pour Nicole – maize Nikolai. Par Nikolu sauca Napoleona ķēvi. Vāciešiem šķita, ka imperators saka: Pumpernickel. Arī Latvijā līdzīgu maizi joprojām sauc par pumperniķeli." Vienmēr esmu domājis, kādēļ tāds nosaukums un vēl - vai varda otrajā daļā pareizi ar "n" vai "m" ? :)

pirms 6 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 6 gadiem :

Superīga atbilde! :)

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Tāpat vien nevarēja. Uzreiz varbūt par to arī nesadedzināja, bet gavēņa laikā no desām labāk bija atturēties. Sviests bija atļauts

pirms 6 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 6 gadiem :

Bet sviests plus siers ? Dēļ kā? Visi laikam alkst alusmuciņu formu drīzāk ieņemt. :D

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Cik šajā sakarā pameklējos , tad sākotnēji sviesu izmantoja gan dažādiem reliģiskiem rituāliem ,gan ādas kopšanai , gan smērēja matos , gan brūču ārstēšanai un tas bija lielā vērtē, jo seperatoru izgudroja pavisam nesen - pagājušā gadsimta sākumā.Līdz tam krējumu ieguva tikai nostādinot pienu. Esmu redzējis brīvdabas muzejā tādus traukus ar aizkorķētu caurumu sānos pie apakšas.Tas paredzēts piena nolaišanai.
Īrijā un vēl šur tur sviesta mučeli likuši apbedījumos.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Domāju ka nav nemaz jāiedziļinās tik gudros spriedelējumos.Tāds salikums taču garšo nesalīdzinoši labāk,kā bez sviesta!Žēl tos senākos cilvēkus,kas par to vēl nebija iedomājušies:)

pirms 6 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 6 gadiem :

Man gan sviests vinkārši negaršo.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 6 gadiem :

Ja godīgi man arī ne visai.Vnk nepatīk tā specifiskā smarža,garša.Margarīns vai kāds līdzīgs augu tauku maisījums garšīgāks,tos arī lietoju.Par to cik tie veselīgi,tas jau cits stāsts:) bet nevar arī ēst to kas negaršo.

Ilze Zundāne, pirms 6 gadiem :

Tev, Vilni, taisnība. Nav jāēd tas, kas negaršo.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivo Bāņukalns

+203

 

pirms 6 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.