Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

krokijs

+18181

 
  • 7

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1803 skatījumi

Sakiet, tīri ētiski, kapēc sabiedrībā ir uzskats ka vīrietis nedrīkst pacelt roku pret sievieti ?

Ģimene un attiecības » Cits

Es piem. uzskatu ka sievietei arī neviens nav devis tiesību pacelt roku pret vīrieti. Kapēc sievies uzskata ka iepļaukāt viņas drīkst un vīrietis dot pretī nedrīkst ? Šeit es nerunāju par (dzīvnieku) kategoriju, kur ikdienā sieviete staigā ar zilām acīm un vecis ar pārsistu galvu un abi tāpat guļ kopā, bet par normāliem cilvēkiem. kā jūs uzskatat un vēlams kāds pamatojums vai piemērs.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Linda Stīrija

+2445

 
Piekrītu, ka nevienam nav tiesību pacelt pret otru roku, neatkarīgi no dzimuma - lai kā arī dažreiz uzprasās.

Taču atbildot uz jautājumu -
Ņemam klišejisko "daiļais dzimums un stiprais dzimums" kas būtībā atspoguļo dzīves patiesību.
Gluži loģiski ir, ka pļauka no vīrieša nodara lielāku kaitējumu nekā pļauka no sievietes. Protams, neieslīgstot izņēmumos, kad amazone iepļaukā sīku zinātnieciņu. Tas par spēku.

Arī stereotipiskais "sievietes ir emocionālas, vīrieši loģiski", un fakts, ka sitiens pieminētajā situācija pārsvarā ir spontāna rīcība - arī var secināt, ka vīrietim, kā racionālākam ir jāspēj apvaldīt vardarbīgās jūtas, kamēr sievietei šāda emociju izpausme tiek piedota.

pirms 10 gadiem  

krokijs, pirms 10 gadiem :

Skaisti un loģiski teikts! Vienmēr apvaldīt sevi arī nevar. Es personīgi esmu bijušo draudzeni brīdinājis pēc vienas rokas palaišanas, ka lai savalda savas rokas, un pēc šiem vārdiem es dabuju ar puķu vāzi pa muguru. Un pa muguru tikai tapēc ka pats paspēju sagrupēties tā lai netrāpa pa muguru. Es knapi noturējos lai neizsūtītu viņu nokdaunā, bet ar siksnu nopēru kā mazu bērnu gan.

krokijs, pirms 10 gadiem :

sagrupēties lai netrāpa pa galvu (tā es gribēju teikt).

krokijs, pirms 10 gadiem :

Un ar jauno draudzeni pieskāros šai tēmai un es viņai skaidroju. Ja palaidīsi nagus dabūsi galvā, ja nepalaidīsi nagus, es arī tevi neiztikšu. Galvenais kontrolē savus nagus! Un ko tu domā?! Viņa saka ka visi vīrieši ir gļēvi kuri iesist spēj sievietei un vairs ar mani nerunā :D, viena taisnā rieva un nekādas logiskās domāšanas.

Linda Stīrija, pirms 10 gadiem :

JEBKURA vardarbība no jebkuras puses ir nepieļaujama!!! Man liekas, ka pat nedrīkstētu būt nepieciešamība pēc šāda tipa brīdinājumiem, jo šim ētikas kodeksiem jābūt tik dziļi apziņā, ka savādāk nemaz nevar. Cilvēki, kas to dara ir vai nu ar zemu intelektu vai nopietnām psiholoģiskām problēmām.
Vienīgā pareizā atbilde uz rokas pacelšanu - ir AIZIET, neatskatoties un ar augsti paceltu galvu. Un pēc tam risinājumi.

Piekrītu, ja kāds paceļ roku pret sievieti - tas ir gļēvi, stulbi un primitīvi.

Linda Stīrija, pirms 10 gadiem :

Tu visticamāk aizskāri savu jauno draudzeni vispār uzsākdams šādu sarunu- tā teikt attiecināji to uz viņu. Jā, tu to darīji rūgtas pieredzes rezultātā, kādas viņai nav.

Turklāt, ja runa ir par iepļaukāšanu tad tas ir temperements. Ja par reālu miesasbojājumu nodarīšanu - tad tā jau ir krimināli sodāma darbība, kas attiecas uz abiem dzimumiem. Galvenais ir par šādu situāciju neklusēt. Mūsdienās vīrieši noklusē pret sevi vērstu vardarbību daudz vairāk kā sievietes, domājot, ka tas ir apkaunojums.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Nu jau mūsu sievietes arī sāk nadzīgi cīnīties par līdztiesību.Kā tad būs šajā gadījumā? :D

Ēriks, pirms 10 gadiem :

Krokij, labais stāsts! :D

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

vispirms jau vajadzētu tikt skaidrībā ar terminu "vīrietis"... Sievietes sev blakus vēlas redzēt Vīrieti ar lielo burtu, bet pārsvarā tik tēviņi vien apkārtnē klīst, labākajā gadījumā pa kādam vīrišķim vēl parādās...

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tāpēc, ka labu laiku sievietēm bija visai mazas tiesības un par normu tika uzskatīts tām ierādīt savu vietu. Lai tādas lietas neatkārtotos, tas tiek uzsvērts, ja nu kādam atkal savajagas ko tādu pasākt.

pirms 10 gadiem  

krokijs, pirms 10 gadiem :

Mūsdienu sievietei to teikt būtu veltīga laika tērēšana! Tik klausos riņķī, ka vīrieši ir gļēvi kuri var pacelt roku pret sievieti. Bet ko tad citu darīt, ja viņa vienreiz ieliek ar pannu pa galvu, pēc 5 sekundēm otreiz. Es nezinu kādam vecim jābūt idiotam lai viņai neieliktu pa to pelēko vielu. Paldies dievam tā pannas sērija nav skārusi mani, bet personīgi esmu redzējis un arī piedzīvojis visādas agresīvas dāmītes.

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Un kādā veidā tas ierobežo jūsu tiesības, ka sabiedrībā nav pieņemts pacelt roku pret sievieti? Mūsdienu sabiedrībā palaist rokas vispār nav pieņemts un ar cilvēka dzimumu tam nav nekāda sakara.

pirms 10 gadiem  

krokijs, pirms 10 gadiem :

es tieši to pašu saku, tikai citiem vārdiem. Bet esat taču pieaudzis un saprotat par ko jautāju! Zinat taču sieviešu viedokli šajā jautājumā. Man jau kura draudzene pēc kārtas saka, ka vīrietis nedrīkst pacelt roku pret sievieti. Bet kad viņai jautāju par viņu pašu, tad viņa prasa; Vai pļauku arī nevar ? Tad es viņai skaidroju, ja palaidīsi nagus, dabūsi pretī. Tad aiziet līdz šķiršanai uzreiz! Nezinu kapēc viņas ir iedomājušās ka man jāblisina acis brīdī kad viņa sadomās mani iepļaukāt.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Vienmēr jau būs tādi iepļaukātāji un iepļaukātājas. mūsdienu demokrātiskā rietumu sabiedrība virzās uz citu galējību,kad otram cilvēkam nedrīkst piedurt ne pirksta, uz bērnu nedrīkst paskatīties nosodoši,pieskaršanās skolēnam tūlīt tiek traktēta kā seksuāla uzmākšanās, sievai ir tiesības atteikt vīram seksu, un par izvarošanu var notiesāt arī vīru, ja sieva paziņo, ka vīrs to ir darījis pret viņas gribu.Turklāt mūsdienās tas vēl ir diskutējams jautājums, kurš dzimums ir vārgāks & neaizsargātāks.

Ināra Laizāne, pirms 10 gadiem :

Klau, un kādu reakciju tevī izsauktu brīdinājums -jau fiksi attiecību sākumā-nu, piemēram: tā ka lai tu i neiedomātos mani apzagt!, vai: brīdinu tevi uzreiz-kamēr esam pāris, lai tu ar prostitūciju nenodarbotos! vai citas tikpat aizskarošas ''brīdināšanas'' romantiskajā( no vismaz sievietes viedokļa) attiecību sākumposmā...pieņemu, ka tu topošo brūti novērtētu ja ne par ķertu, tad vismaz neperspektīvu obligāti, un, pats par sevi saprotams, ka attiecības tu tūlīt izbeigtu - vai ne?

krokijs, pirms 10 gadiem :

tas nav sākuma posmā, neizdomā! To es esmu teicis jau pie mēģinājuma rokas palaist.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ego

+79135

 
Iepļaukāt ir maķenīt kas cits kā "pacelt roku"
Arī vīrieši kādreiz pēc pļaukas nevis gāza pa mūli, bet izaicināja uz divkauju ar mērķi vainīgo nošaut vai nodurt

pirms 10 gadiem  

Ēriks, pirms 10 gadiem :

divkaujas mērķis nekad nav bijis nošaut vai nodurt. Divkaujās ļoti bieži abi šāva gaisā. Tas ir tikai goda jautajums, laikos, gad godam bija daudz lielāka nozīme un svars.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

SVEIKI ! Draugi, gribetu lai jus pieverstu nelielu uzmanibu ! http://inx.lv/VpV Gan kadam noderes ! http://inx.lv/V82 pastastam draugiem , izpetat visu kartigi un ja patik sekojam , paldies kam bus nedaudz laicina lai ievertetu :) http://inx.lv/Vp4 (flower) busu es jums loti pateiciga un ja ieteiksiet no kada linka draugiem paldies lai jums jauka diena:):* http://mob.1s.lv

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Nu tas ir logiski :D Sieviete ir vajais dzimums un nedrikst sis vinam un bez tam labi ja vina Tev iesita tevi tas aizskara, bet nedomaju ka iesita taaa ka saiga ar zilam acim. Un bez tam ta ir liela problema musu valsti , jo ja virietis iesit sievietei 1x tas notiks ari 2x utt.

pirms 10 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Paturpinot un attīstot jūsu domu, var piebilst, ka, ja sieviete paceļ roku un iesiet vienreiz, tad viņa pieder pie iepļaukātājām, gluži tāpat, kā vīrietis, kas paceļ roku pret sievieti, un neko mainīt nav iespējams. Cilvēki lielā mērā kopē savu vecāku laulības modeļus, tā ka risinājumi ir divi: pirmais, vienkārši, attiecības pārtraukt un aiziet savu ceļu, jo pēc pirmās pļaukas un iekaustīšanas, neatkarīgi no tā, cik stipri un cik ļoti nožēlos un lūgs piedošanu, sekos nākamā un aiznākamā, vai arī

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

pieņemt to, kā normu un dzīvot tālāk.

Evija Eglite un Gatis kovarskis , pirms 10 gadiem :

Nu itka jau ta ir, bet labak nesist sievietei!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.