Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

der tik atcerēties tādu sīkumu, ka mēs šobrīd dzīvojam diženās gejropas impērijas provincē un gejropa ir mūsu valstiskais subjekts... tā ka gejropas robežās tavu atļauju nemaz neprasīs, bet ja neļausi bērna mātei pārcelties uz dzīvi krievijā, viņa vērsīsies tiesā un tad jau atrisinājums būs atkarīgs no maku biezuma...

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Samērā detalizēti apraktīts


http://www.lvportals.lv/visi/skaidrojumi/244187-kas-jazina-par-berna-izvesanu-uz-arzemem/
neatkarīgi no tā, vai bērna vecāki dzīvo kopā vai ne, uztur labas attiecības ikdienā vai nav sarunājušies gadiem, par bērna aizvešanu uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs, ja bērns atrodas abu vecāku aizgādībā, noteikti nepieciešams otra vecāka viedoklis un piekrišana.

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, nav. Lai mainītu bērna dzīvesvietu un pārceltos ar bērnu uz dzīvi uz ārzemēm ir nepieciešama tēva notariāli izsniegta piekrišana. Ja jums ir pamatotas bažas par to, ka māte var bērnu izvest uz dzīvi ārzemēs bez jūsu atļaujas, jums ir nekavējoties jāsazinās ar Bāriņtiesu un rakstveidā Bāriņtiesā ir jāpaziņo, ka jūs esat pret šādu soli. Tas gan visticamāk neatturēs māti no pārcelšanās uz ārzemēm, bet nodrošinās to, ka lieta tiks skatīta tiesas sēdē, un jums ir visas tiesības uzstāt uz to, ka bērna aizvešana no valsts ierobežos jūsu tiesības piedalīties bērna audzināšanā un realizēt savas saskarsmes tiesības ar bērnu, līdz ar to mātei nāksies ar jums vienoties par to, kad, kur un cik ilgi jūs varat tikties ar savu bērnu, piemēram, tiesa uzdos mātei reizi gadā atvest bērnu uz Latviju, lai jūs varat ar bērnu tikties un nodrošināt to, lai jums netiktu likti nekādi ierobežojumi kontaktēties ar bērnu skype(ā) vai pa telefonu.

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Protams, ka nē!
Bijušai sievai tagad uz mūžu ir liegtas tiesības patstāvīgi pieņemt jebkādus lēmumus.
Tikai un vienīgi ar tavu visžēlību (kur nu vēl, ja tiek pildīts tāds, līdz šim Latvijā nedzirdēti cēlsirdīgs darbs, kā alimentu maksāšana)!

pirms 6 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.