Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 12

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2735 skatījumi

 

Atbildes (12)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Līva Livucis

+2335

 
nu iemesli jau var būt visdažādākie... un līdz tēva uzmeklēšanai jau tam bērnam ir tikai mātes viedoklis bijis dzirdēts par tēvu... un kādēļ gan bērnam pašam viņu neiepazīt, ja ir tāda vēlēšanās. Un bērns pats ātri vien sapratīs kas un kā... un ja tas tēvs būs patiešām sliktais, tad diez vai viņi kontaktus ilgāk uzturēs...

pirms 14 gadiem  

Māris Tomiņš, pirms 14 gadiem :

absoluuti preciizi.arii manas domas atbilst shaadam izklaastam.un veel sieviete!

Līva Livucis, pirms 14 gadiem :

vienkārši ir nācies kādreiz dzirdēt, kā kāda māte savai meitai visu laiku atgādināja, cik tēvs viņai slikts... taču kad tēvs gribēja ar meitu tikties - tad šo tikšanos liedza... un galu galā - bērns jau nav vainīgs, kad vecāki nevar sadzīvot... bet parasti cietējs ir tieši viņš

Māris Tomiņš, pirms 14 gadiem :

tieshi taa,nezkaapeec beerna varbuuteejaas intereses mazaak par visu njem veeraa.nedriiksttak par otro spriest tikai no sava skatu tornja.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Tā ir - nesaderība vecāku starpā nedrīkst atsaukties uz bērniem. Man gan pieredze ir vairāk teorētiska, jo bērni ir līdzās un sievulis arī, bet kreņķu 26 gadu kopdzīves laikā ir gana. Simtiem reižu sievulis varēja no manis aiziet un tikpat reižu es no viņas. Un tapēc es varu tikai iztēloties, bez kuras rokas cilvēkam iztikt grūtāk - bez labās, vai bez kreisās.

Līva Livucis, pirms 14 gadiem :

Man baigi bieži šajā sakarā rodas jautājums... nu, ja tas tēvs ir tik šausmīgi slikts... nu kā tā sieviete tika pie bērna no viņa...

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
It kā ir iekārtots, ka bērnam ir divi vecāki - māte un tēvs. Ja bērns ir pieaudzis, viņš var uzzināt no mātes visu par tēvu, šķiršanās iemesliem, kapēc tēvs visus šos gadus nav licies ne zinis par bērnu. Iespējams, ka māte nav objektīva - var uzzināt tēva viedokli, kapēc viss ir noticis tā, bet ne savādāk. Iespējams, ka tēvs dzīvo ar citu ģimeni, rūpējas par bērniem un galīgi nepriecāsies par pieauguša bērna parādīšanos viņa dzīvē. Ja bērnam to vajag - var meklēt - iespējams, ka seko vilšanās. Bet varbūt kļūst par draugiem. Zūd tikai sapnis un cerība - viss kļūst reāls - patiesība. Risks.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ja viņš grib uzzināt,kā izskatās,par ko strādā,ar ko dzīvo šis saucamais "Tēvs",tad jā kapēc gan ne,jo viņam ir tādas tiesības.

pirms 14 gadiem  

Ziņķārīgā :), pirms 14 gadiem :

Ļoti daudzi bērni grib vienkārši pajautāt,"kapēc tu mani pameti?"

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Fantomass

+620

 
Ko bērns iesāks ar tādu nīkuli? Domāju, ka nevajag.

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Var jau gadīties, ka nīkulis ir māte! Slinks un izlaidīgs radījums, kuru vīrs pameta šo īpašību dēļ. Un tapēc bērns vēlas atrast tēvu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Ja bērns pats to vēlas, tad nevajag aizliegt. Tikai vajag brīdināt, ka iespējams tas pretēji gaidītajam tomēr sagādās lielu vilšanos.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

T. L.

+2450

 
Nevajag.Ja tetuks nav licies ne zinis,tad lai ari dzivo savu dzivi talak.Ja bernam interese,tad var pastastit ka un kas ir bijis.Ja tevs ir krietns cilveks,tad vins nekad bernu nebutu aizmirsis,lai ari kada butu mate.Es pats izaugu bez teva,nu un ta sanaca,ka man vins ir jasatiek,jo dzivo kaiminos.Ja agrak vins bija atsaldets alkoholikis,tad tagad telo pareizo un labo,un pat kluvis par kristieti,ta ka sanak pilns amen un riebj tas salkanas runas par pareizo dzivi,tikai pec butibas no vina problemu un kauna ir bijis vairak neka elementaras rupes par savu bernu.Tapec uzskatu,ka nevajag uzmeklet tos,kam agrak uz visu ir bijis nosplauties.

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Es gan teiktu, ka tev noveicies, ka tik tuvu dzīvo. Varbūt ieklausies, pataujā par to laiku - ne tik atklātā tekstā. Varbūt ko sakarīgu izstāsta. Izklausās, ka tu viņu ienīsti - tikai nesaprotu par ko?

T. L., pirms 14 gadiem :

To laiku es pats atceros,pat jautat nevajag.Pec ta,ko vins izdarija mana berniba-man ir pilnigi vienaldziga vina eksistence.Tikai,dzivojot kaiminos,man ir jadzird no citiem kaiminiem,ka vins apruna un zaka jau manu gimeni-respektivi lien mana dzive,tikai tapec,ka pats savu dzivi ir izniekojis.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Signe Bergmane

+2531

 
Ja bērns to vēlas, tad jā, bet, ja viņš nevēlas, tad nē. Saku pēc savas pieredzes - ja kāds ir pametis un nelicies ne zinis, tad tāda vēlme nemaz neienāks prātā. Protams, ir ilgošanās, bet... Ja tēvam nav interese, tad... Kāpēc man būtu jābūt un traucēt viņa mierīgo dzīvi (cik vien cilvēks var mierīgi dzīvot, pametis savu bērnu)?

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Miss Lita..

+11345

 
tas ir jāizlemj pašam bērnam (man ir tieši tāda pati situācija bet man nav vēlmes meklēt tip savu senci prieškam man viņs ja es vinjam nebiju vajadziga)vis jālemj pašam ko vēlas sava dzive redzet un ko ne..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Leo Veinbergs

+901

 
Ļoti bieži var 'aprauties'..mēģināt satikties ar tēvu,un saprast ka viņš nemaz negrib tevi redzēt,un nevēlas neko par tevi zināt,tas parasti nav viegli.Un jā ir tā ka bieži viss ko cilvēks vēlas ir pajautāt 'kāpēc tu mani pameti' bet labāk ir pat nezināt..Bet ja ir vēlēšanās,tad protams uz priekšu,lai satiekās,bet tas nevienmēr beidzas labi,un ļoti daudzi nožēlo,ka vispār kaut ko uzināja.bet ir arī labi gadijumi,kad tēvs pastāsta,ka ir bijis piespiests to izdarīt utt un vienkārši tu iegūsti tēva atbalstu uz turpmāko dzīvi.. :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lai kāds arī nebūtu šķiršanās iemesls, bērnam ir tiesības satikt savu bioloģisko tēvu vai māti. Piekrītu, ka bērns ir jāsagatavo tam, ka pastāv iespēja, tēvs nemaz nepriecāsies viņu satiekot. Pretējā gadījumā pats jau būtu rīkojies, bet varbūt kāds ir apzināti tam licis šķēršļus. Lai nu kā, bet bērnam ir tiesības pašam lemt un rīkoties.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.