Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

K.S.

+11

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2691 skatījumi

Ko darīt ja esmu vīlusies savā studiju programmā un vairs nevēlos to studēt?

Izglītība » Cits

Mācos jau otro gadu bet šogad iet galīgi švaki tā kā vairs nevēlos studēt to ko studēju. Ir sakrājušies vairāki parādi un kārtot tos nav ne mazākās vēlmes, jo viss ko mācos man neliekas interesants un saistošs. Pamest tagad visu ar kaut kā žēl, baidos, ka pēc tam nožēlošu. Ko darīt?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Studijas pamest noteikti nevajadzētu! Iestāties var jebkurš muļķis, bet lai pabeigtu augstskolu ir jābūt ļoti pacietīgam un tas puds sāls ir vienkārši jānorij! Ja parādi ir iekrājušies un jūtat, ka pasniedzēji uz Jums ir uzēdušies, tad ir jāmaina augstskola un jāpārceļas uz līdzīgu programmu citā augstskolā un studijas ir jāpabeidz! Augstākā izglītība nav tikai papīrītis, kas dod tiesības strādāt vienā konkrētā nozarē, tas ir ceļš uz jebkuru augsti atalgotu darbu, jo svarīgs ir tikai ieraksts CV ailītē izglītība - AUGSTĀKĀ!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mika

+913

 
Es arī savā laikā pametu studijas, bet vēlāk iestājos citur un mācos ko citu. Abas pieredzes ir labas. Viss, ko mācās kādreiz noder. Ir brīži, kad nožēloju, ka toreiz aizgāju, bet nu jau neko(bet nav tā, ka ļoti nožēlotu). Bet Tu jau pati zini labāk, cik perspektīva ir Tava profesija un, ja tomēr ir perspektīva un skanēs labi CV, tad labāk būtu varbūt pabeigt. Sevišķi, ja palicis kāds gads vai divi. Otrs variants- paņem akadēmisko un apdomā visu. Tas arī palīdz, pēc laika domāsi savādāk varbūt, ja nē- nē. Es neklausījos toreiz citos, pati pieņēmu lēmumu un pati esmu atbildīga. Citiem no malas būs grūti ko ieteikt. Visi jau teiks pabeidz. Bet, ja galīgi nevari- tas spiediens no citu puses neko nelīdz. Lai Tev izdodas pieņemt pareizo lēmumu:)!

pirms 14 gadiem  

K.S., pirms 14 gadiem :

Liels paldies... pati jau arī sāku nonākt pie līdzīgām domām. Mācos Latviešu filoloģiju un pati neuzskatu to par ļoti perspektīvu profesiju, tā īstenībā pat nav profesija... bet turpmākās maģistra programmas mani vispār nesaista, neviena, tā kā nevaru pat cerēt uz turpmāku izaugsmi pēc bakalaura... skumji... žēl, ka jau iestājoties to nesapratu un neizdarīju citu izvēli... tāpēc laikam pagaidām ņemšu akadēmisko gado lai tiktu skaidrībā ar sevi pašu.
Paldies.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Liene Arāja

+2999

 
Es savā laikā pametu studijas, un teikšu atklāti - nožēloju.

pirms 14 gadiem  

K.S., pirms 14 gadiem :

Kāds bija iemesls?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

verners osis

+16083

 

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Laura Erele

+5429

 
Sveika! Ja es nemaldos, tad Tu mācies Latvijas Universitātes fakultātē, kas atrodas Visvalža ielā?
Jo redzi, es arī tur mācos - tikai citu virzienu, kas būtu orientālistika! Un ir lieta tāda, ka nu jau esmu maģistros, bet ar sakostiem zobiem varu ko izdarīt, jo tiešām esmu vīlusies tajā visā programmā, pasniedzējos un viņu "t.s." kārtībā! Man ļoti vajag sevi piespiest, lai es vispār pabeigtu - patreiz ļoti mokos ar savu maģistra darbu, trūkst materiālu, palīdzības no darba vadītāja, un daudz citu problēmu!
Bet mans ieteikums Tev - nepadodies, parādi viņiem, ka esi daudz stiprāka, nekā viņi paši - ka esi spējīga pārvarēt visus šķēršļus, ko viņi liek tavā ceļā!
Jo tomēr, izglītība ir vajadzīga - tas jau nav tikai "papīrītis", tas ir kas vairāk!
Tāpēc veiksmi un izturību Tev!

pirms 14 gadiem  

K.S., pirms 14 gadiem :

Paldies par padomu. :)

K.S., pirms 14 gadiem :

Nē, ne Latvijas Universitātē, mācos Daugavpils Universitātē.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.