Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Elvis

+548

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1093 skatījumi

Vai izglītības iestādes DV var pieprasīt obligātu ziedojumu?

Izglītība » Cits

Vai valsts izglītības iestādes dienesta viesnīca var pieprasīt obligātu ziedojumu, ja līgumā ar dienesta viesnīcu par obligātu tas nav noteikts, bet tā tomēr to pieprasa, pretējā gadījumā neizsniedzot caurlaidi?
Līgumā ir tikai punkts, ka īrnieks labprātīgi var veikts ziedojumu, lai paaugstinātu pakalpojuma kvalitāti..

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Juridiski un formāli var neveik to ziedojumu, bet vai kaut kur ir teikts,ka tai viesnīcai OBLIGĀTI jāuzņem tas konkrētais cilvēks? Varbūt viesnīca var atteikt apmešanos tieši tāpēc,ka nevēlas ziedot, motivējot atteikumu ar kādu citu ieganstu.
Tiek taču rīkoti arī dažādi pasākumi,kuros ieeja ir pret ziedojumiem, nereti pat noteikta minimālā ziedojuma summa. Lai gan ziedojums pats par sevi skaitās brīva izvēle, bai kāds būs tik nekaunīgs,lai mēģinātu ietikt pasākumā bez maksas? Līdzīgi ar to viesnīcu.

pirms 12 gadiem  

Elvis, pirms 12 gadiem :

Ir noslēgts līgums uz 4 gadiem, par dzīvošanu kopmītņu telpās, bet tur ir minēts tikai par to, ka slēdzot līgumu, pirmajā gadā var veikt ziedojumu labprātīgi.

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Bet nekaunība un līguma noteikumi ir divas dažādas lietas. :D Nekaunībai nav nekāda juridiska spēka, savukārt līgumam — ir.

Kāpēc visu vajag sarežģīt? Ja rakstīts, ka var ziedot, tātad var neziedot. Melns uz balta taču rakstīts. :D Nu, protams, izņemot gadījumus, ja tiešām ir vēl citi punkti, kuros, kā tu saki, ir noteikts, ka viesnīcai ir tiesības atteikt uzņemšanu, utt.

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Nu es jau visus līguma punktus arī nezinu. Tomēr šķiet ļoti neparasts gadījums,ja cilvēks varētu dzīvot dienesta viesnīcā vai kopmītnē (vienalga,kā to definē) veselus 4 gadus un neko nemaksāt... Ja nu šis cilvēks ir vismaz tik svarīgs kā deputāts.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tas jau vairāk izskatās pēc tā, ka kopmītnes iemītnieks vēlas paaugstināt savus dzīves apstākļus un izdarīt to par baltu velti, ja līgumā ir teikts, ka, veicot ziedojumu, var saņemt labāku istabu, utt., tad veiciet ziedojumu, ja tas jums ir tik būtiski, ja nē, tad dzīvojiet istabā, kura jums ir iedota. Istabas neremontējas ar burvju nūjiņas palīdzību, šaubos, ka viesnīca ar jums slēgtu līgumu un pēc tam nelaistu viesnīcā dzīvot....

Elvis, pirms 12 gadiem :

ir ikmēneša maksa, par kuru nav ne mazākas vēlmes sūdzēties, vienkārši, nekur oficiālajā daļā netiek minēts par ziedojumu, kas reāli ir iestāšanās maksa katra gada sākumā, ļoti nepatika attieksme iepriekšējā gadā, kad mācību gada sākumā ierados skolā, lai iekārtotos DV, kad biju izstāvējis rindu, lai atjaunotu DV apliecību.
Kad ieeju pie vadītājas, viņa jautā par tā saukto ziedojumu, es saku, ka nekur mājas lapā nekas tāds nav bijis minēts, gala rezultātā nācās iet prom un domāt alternatīvu ....

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, nevar prasīt, taču bieži vien prasa, ne tikai diensta viesnīcas, bet arī skolas un pašas izglītības iestādes un tas ir jūsu ziņā vai ziedot vai arī ātrāk vai vēlāk tikt piespiestam skolu vai viesnīcu atstāt. Tāda ir dzīve, budžets ir ierobežots, ziedojumi sen jau ir ierēķināti budžetā, tā ka brīvprātīgi obligāti...

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Vo vo, tur jau tā lieta. :D
Cik atceros, ne tas vien skolās darījās.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Ja ir rakstīts «var veikt ziedojumu», tātad var arī neveikt.
Elementāri, Vatson. :D

pirms 12 gadiem  

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Vatson,elementāri izskatās, bet ir ne tik elementāri.

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Nu es jau visus līguma punktus nezinu. Izejot tikai no tā, ko jautājuma autors ir pateicis, tā arī ir.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.