Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Nora Vaišļa

+20

 
  • 11

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 9161 skatījumi

kā var efektīvi atbrīvoties no tarakāniem?

Māja un dārzs » Cits

Ir izmēģināti dažādi krītiņi, aerosoli, viss veltīgi. varbūt ir kādi buramvārdi? :) Noteiktā mēness fāzē k. kas jādara?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (11)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tarakāniem pilnai laimei nepieciešams siltums, ūdens un barība. Ja kaut kas no tā trūkst, tad tie apmirs paši. Var izsaldēt māju, bet pašiem būs auksti, novākt visu ēdienu, lai nepaliek ne drupačiņas arī nebūs viegli, bet atstāt tarakānus bez ūdens ir vienkārši, novāc visus atvērtos traukus ar dzeramo un ūdeni saturošiem produktiem, bet izlietni izslauka sausu un aiztaisa ar korķi un aiztaisa ciet arī pārplūdes caurumu, lai netiek pie ūdens sifonā. Var arī ūdeni sifomā vēlu vakarā saindēt ar kādu indi, lai pa nakti dzerot apmirst.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Agris Akulovs

+10809

 
Borskābe+vārītas olas dzeltenums, sataisi uz pakaisi tur kur viņi mēdz tusēties. Man izdevās tā no viņiem atbrīvoties, nav rādījušies 3 gadus.

pirms 14 gadiem  

verners osis, pirms 14 gadiem :

ja blakus ir ari dzeršanas vieta.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
http://valoda.ailab.lv/folklora/ticejumi/
15689. Visātrāki var kukaiņus iznīdēt, ja viņu apkarošanu izdara vecā mēnesī ceturtdienā.
/K. Oļļe, Mazsalaca./

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Ja par ticējumiem - ņem vērā:
24559. No mājas nevajaga iznīdēt lielos melnos tarakānus, tad nav svētības mājās.
/A. Auziņa, Jaunrauna./

24558. Melnā prusaka atrašana nozīmē labu.
/L. Lauva, Lubāna./

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Ja nu tomēr gribi, te ir vesels lērums ieteikumu:
http://valoda.ailab.lv/folklora/ticejumi/prusi.htm

24565. Prusaki jānes uz krustceļiem, tad tie iznīkst.
/E. Laime, Tirza./

24566. Ja māju grib atsvabināt no tarakāniem, tad vienam tarakānam piesien pie kājas diegu. Viens
vedējs tarakānu velk un otrs dzinējs dzen līdz nākošu krustceli, pēc kam visi tarakāni no mājas izzūd.
/K. Krastiņš, Jaunpiebalga./

24575. Ja mājās daudz prūsaku, tad kādi jānoķer un jāsamauc uz salma. Tad pajem linu pavedienu, nes prūsakus uz krustcelēm, kur tos ar linu pavedienu per, un saka: "Uz Prūsiju, uz Prūsiju!"
Tad prūsaki no mājām pazudīs.
/A. Šķēre, Skaistkalne./

24584. Lai prūšus iznīcinātu, tad pudelē ielej pienu, liek tur prūšiem ielīst un tad ved pudeli pa trim
valstīm. /F. Brīvzemnieks, 1881. IV, 197./

24639. Prūši iznīkst un pazūd, ja kādam ciemiņam tos nezinot iebāž ķešā.
/K. Jansons, Plāņi./

24640. Prūši izbēg no mājas, ja piecus no viņiem ieliek žīda vezumā, viņam pašam nezinot.
/K. Jansons, Plāņi./

24661. Ja grib atsvabināties no prusakiem, tad vajag kādu iebāzt balta zirga kreisā ausī un prusaki pazudīs.
/V. Greble, Valka./
...

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

24677. Kad istabā esot pulka prūšu, tad mēneša beidzamo piektdienu, kad saulīte ejot zemē, vajagot vienam skriet trīs reizes apkārt istabai pa lauku un otram stāvēt uz vietas. Skrējējam nu vajagot stāvētājam prasīt: "Ko jūsu sarkanie vācieši dara?" Šim vajagot atteikt: "Vakariņas ēd." Tad atkal pirmais lai teicot: "Drīz viņi apēdīs cits citu." Tad visi prūši pazūdot, bet ja smejoties, tad prūši paliekot dzīvi. /J. Daizis, Nīca./

24678. Prusakus var izdzīt tā. Rudeni pēc labības pļaujas vienam jāņem izkapts un istabā jāpļauj. Otrs prasa: "Ko tu tur pļaun?" Tas atbild: "Prusakus pļaunu." Otrs tad nosaka: "Pļaun, pļaun, kamēr izpļaun!" /E. Laime, Tirza./

24666. Prusakus var iznīdēt tā: ja ceļā atrod ragavu piegriezeni, tad tas jānes mājā un nesot visu laiku paklusu jāsaka: "Gāju un atradu." tad, kad neviens neredz, piegriezenis jāuzsviež uz krāsns un trīs reizes jāsaka: "Veci ciemiņi ārā, jauni iekšā!"
/E. Laime, Tirza./

24655. Prūšu dzinējiem vajaga būt diviem. Viens vārsta durvis un prasa: "Kur prūši?" Otrs atbild: "Kāzās!" Pirmais prasa: "Ko viņi tur dara?" Otrs atbild: "Viens otru ēdas." Pirmais: "Lai tad viņi ēdas, kamēr visi izēdas!"
/F. Brīvzemnieks, 1881. IV, 161./

24657. Lai izbaigtu prusakus, daži dora tai: pajam maiyes luopstu, saslauka cepļa prīkšā nūkrytušuos lopas pēc maizes izvilkšonas uz luopstas, tad uzslauka viersā kaidu prusaku un mat korstā ceplī. Tai dara treis reizes. Pa tū laiku vīns stuov uorā aiz atvārta lūga un treiskuortīgi prosa: "Kū tī cep?" "Prusakus!" "Cep, cep, kam izcaptu!" Pēc tam juotur tys pat lūgs vaļā. Par zynuomu laiku prusaki izejūt. /C. Apšenieks, Bērzpils./

24635. Kad baznīcēni iet no baznīcas ārā, tad ņem prūšus trīs reiz deviņās vietās (kopā skaitīt nedrīkst) un met pa logu laukā ar šādiem vārdiem: "Ejat tur, kur baznīcas ļaudis iet!" /Z. Lancmanis, Code./

24600. Lai iznīdētu brusakus, tad ieliek vienu brusaku vīzē, velk vīzi ačgārni un dzied: "Nu gribam mēs to līķi rakt..." /L. Reiteris, Lubāna./
...

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

agrāk dzīvoju kojās, un mums ar prusaku bija pa pilno! tāpēc manī radās jaut.: kā var atšķirt melno prusaku no citiem? tie parastie ir tādi kā pelēkbrūnāksarkanāki? - mums bi tādi apmēram! =)

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

"Zinātniekiem ir zināmi vismaz 3500 tarakānu veidi, taču par laimi tikai divi no tiem - prusaks un melnais tarakāns dzīvo Latvijā. Lielākoties tarakāni mīt savvaļā, mežos, bet "mūsējie" izvēlējušies lielāku komfortu, tāpēc apmetas uz dzīvi pie cilvēkiem, kur ir paēduši un siltumā. Prusaki jeb rudais tarakāns (blatella germanica) ienākuši Latvijā no Vācijas 18. gadsimtā, bet melnie tarakāni (blatta orientalis) nāk no Austrumiem - Ķīnas, Tibetas. Pēdējos gados Latvijā redzēti arī Amerikas tarakāni, kas ieceļo līdz ar eksotiskajiem augļiem, taču nav paguvuši izplatīties un ir viegli iznīdējami."

Abi blakus:
http://www.homeopathyandmore.com/med_images/BLATTA_ORIENTALIS.jpg

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

heh! pateicos! =)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja tarakāni ir arī kaimiņiem, tad arī viņiem tos vajag iznīdēt.
Sarunājas tarakāns ar savu barvedi: vecīt-vakar mūsējos veselu baru pie kaimiņiem apsita.
---Nekas, toties mēs paņēmām gūstā četrus simtus :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lauris Daukšte

+461

 
Man arī bija tāda nelaime. Svarīgi, tas, ka nav jēgas tos slānīt, jo kamēr netiksi pie mātes karalienes, nekas nemainīsies - tā memme ir kā dzemdēšanas mašīna. Un, ja pareizi zinu, viņas ir daudz.
Vispirms ņemam vērā to, ka tarakāni rij vēl vairāk kā mans pundurtrusis, kurš ēd visu laiku. Šamie rij tik sparīgi, ka apēd pat viens otra kakšus. Tapēc krievu čaļi izgudrojuši baigo viltību - uztaisījuši brūnu pastu, kura smarzō tik garšīgi, ka tie sātani nevar atturēties un to apēd. Izkākojas un to apēd arī citi. Tad vienu rītu pamostas un kuņģis nokauts - dzīvei vairs nav jēgas un tā arī beidzas ar kājām gaisā.
To smēri sievasmāte nopirka TIRGŪ. Sapilināju zem visādiem aparātiem, kuri uzsilst, pie kājlīstēm un aiz galdiem, plīts, ledusskapja. Vispār viņu reiva veitas var redzēt pēc kaku sliedes. Jau nākamajā dienā ar līķīšiem pilna virtuve. Dzīvus vairs nav redzējis.
Tagad pats galvenais - smēri sauc "Русский Капкан еффект" гелЬ паста от тараканов.
Tur mastu!!!

pirms 14 gadiem  

♪Romāns™♪.exe ♪Žukovs™♪.exe, pirms 13 gadiem :

Kaadaa tirguu tu vinu pirki?Centraaltirguuu?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Vilciņš

+906

 
Da ko jūs te mocās ir kaut kāda ļoti laba krievu smēre, noperkama saimniecības bodēs, trīs pilieni uz katona saliec visādās malās un nogaidi kādas 3 dienas un nevarēs saprast kur tie palikuši. Diemžēl neatceros kā saucās.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ar DINAMĪTU!!!!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pamēģini Neostomazānu.Tas ir gaišs šķidrums kas jāsajauc ar ūdeni,tad kļūst balts kā piens,un tad ielej kāda traukā un izsmidzina pa visām vietām.Visi kukaiņi būs pagalam,ieskaitot tarakānus.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

divi veidi, no kuriem vienu vari izvēlēties;1. jāizsaldē māja līdz -7 grādi, tas gan reāli jāvaicā santehniķiem, vai caurules neaizsals, tāds paņēmiens laikam drīzāk ieteicams mājās, kur nav centrālās apkures un 2.šis paņēmiens domāts pilnīgi visiem insektiem, tai skaitā arī blaktīm. Jāizvāc no mājas pilnīgi visa dzīvā radība, tai skaitā arī zivis akvārijā, ja tādas ir, putni ut.t.Jāsalej vairākās tasītēs ožamais spirts un jāizvieto pa tām vietām, kur skudras, tarakāni, blaktis ut.t. koncentrējas,un atstāt to visu uz trim dienām. Pēc trim dienām , izvēdināt māju un māja būs tīra. Indēšana jāplāno vislabāk, ja taisāties kaut kur aizbraukt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ķirsis

+299

 
uztaisi remontu

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.