Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

AiZu

+247

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4088 skatījumi

No ūdens krāna sit pa nagiem, kopš uzstādīts ūdens sildīšanas boilers. Ko darīt ?

Māja un dārzs » Cits

Kad mazgā rokas, no ūdens kas tek pa krānu sit pa nagiem, kopš uzstādīts ūdens sildīšanas boilers. Sajust elektrību var tikai roku pušumos, brūcēs un pie nagiem(ienadžiem) Ko darīt ?
Apsvēru iespēju sazemēt elektrisko boileri, bet tas jau nenovērsīs elektrības noplūdi, bet gan palīdzēs tikai to novadīt uz zemi. Tātad pa nagiem vairs nesitīs, bet elektrības patēriņš pieaugs.
Vai tas varētu būt ražojuma defekts un būtu jāgriežas garantijas remontā.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Reinis

+2327

 
Latvijā zemējums un nulle ir principā viens un tas pats. Alternatīva ir ja pats izveido savu zemējuma tīklu, ierokot zemē metāla režģi un pie tā tad arī slēgt klāt visu sadzīves tehniku!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

DamagE

+26662

 
jā sazemēšana ir obligāta boilerim, bet kamēr to taisi, apgries otrādāk štepseli rozetē, lai fāze nesanāk uz boilera korpusu, iespējams tad sišana mazināsies, ja nav štepseļa, bet pieslēdts pa tiešo no vada, pārbaudi , vai pieslēdi pareizi: L = jābūt Fāzei ; N = nulle ; PE = sazemējums

pirms 13 gadiem  

AiZu, pirms 13 gadiem :

Boilerī visi vadi iet pēc noteikumiem. Triju dzīslu vads un galā štepselis ar vusu sazemējumu. Rozetē arī ir sazemējums, tiesa gan zemes kontakts pagaidām ir atvienots, jo pamaniju, ka ar atvienotu sazemējumu elektrības rēķins ir krietni mazāks.

AiZu, pirms 13 gadiem :

Man ir aizdomas uz defektu spirālē, vai temperatūras relejā, jo strāvas noplūde ir netikai tad kad ieslēdzas sildīšana.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pāvels

+18781

 
Apskaties tā uzstādīšanas instrukciju - zemējums ir ne mazāk, kā OBLIGĀTS

pirms 13 gadiem  

AiZu, pirms 13 gadiem :

Lūdzu paskaidro sīkāk

Pāvels, pirms 13 gadiem :

Ja pareizi pieskarsies, pa nagiem sit teju jebkura elektroierīce - datoru ieskaitot, taču ūdens boileriem zemējums ir svarīgāks, kā citām - sūdīgas apstākļu sakritības rezultātā, tā spēja nogalināt cilvēku ir daudz labāka, kā vairumam citu ierīču. Faktiski, ja instrukcija prasa to sazemēt, visas pretenzijas par tā darbību ir bezvērtīgas, jo Tu jau esi pārkāpis ekspluatācijas un uzstādīšanas noteikumus!

AiZu, pirms 13 gadiem :

Zemējums ir vajadzīgs kā drošības pasākums, lai kādā jaukā reizē man neizsistu zobus ar elektrību, pieskaroties metāla izlietnei, bet nejau pastāvīgai elektrības novadīšanai zemē.
Es vēlos likvidēt cēloni nevis paslēpt sekas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Cik jau ilgi ir tas sildītājs?Man vienam sildītājam bija sildelements vienā vietā pārsprādzis,tur gāja iekšā ūdens,un bija tāpat ka sita pa nagiem.Izņem laukā to elementu,ja beigta nomaini.Pie reizes varēsi arī iztīrīt sildītāju no nogulsnēm.

pirms 13 gadiem  

AiZu, pirms 13 gadiem :

Sildītājam ir kādi 10 mēneši, bet elektrība sit jau no paša sākuma. Visādā ziņā Tavu versiju jāpārbauda. Kaut vai profilakses pēc.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ar zemējuma vadu vajag savienot boilera korpusu, krānu, vannu un citus metāla izstrādājumus, pie kuriem var pieskarties mazgājot rokas, kā piemēram veļas mazgājamo mašīnu vai metāla durvju stenderi, kā tas ir dažās daudzdzīvokļu mājās. Tad visur būs vienāda potenciālu starpība un pa nagiem nesitīs. Elektrības patēriņu tā sišana pa nagiem praktiski neietekmē, jo tā strāva ir tikai ap 15 - 25 mA.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.