Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1658 skatījumi

Kāpēc mājās spriegums lēkā visu laiku?

Māja un dārzs » Cits

Piemēram, man ir gaisma ar reostatu. Kad uzgriež līdz maksimumam, tad praktiski neko nevar manīt, bet, kad pagriež tikai nedaudz, tad riktīgi var redzēt, ka spuldzes paliek tad spožākas, tad tumšākas. Un tā visu laiku. Tā kā kaut kādas vētras laikā. :D Tas ir baigi traucējoši.

Otra lieta — rūteri ir ļoti jutīgi uz sprieguma svārstībām. Minu, ka tāpēc man nonstopā tas ir jārestartē (aptuveni reizi 2 dienās). Jau cik rūterus esmu nomainījis, vienalga tas pats. Uzkaras un viss.

Treškārt, negribas sačakarēt tādu smalku tehniku, kā, piemēram, audio aparatūru (divi jaudas pastiprinātāji, reizēm ieslēgti abi reizē). Tiem jau arī nepatīk, ka elektrība tā lēkā.

Kas tā par figņu? Biju mēģinājis izslēgt praktiski visas ierīces (atstāju tikai ledusskapi ieslēgtu), bet, ieslēdzot gaismu, šā vai tā var redzēt, ka gļuko un midžinās.

P.S.: Monitoru esmu devis uz garantijas servisu 2 reizes. Rezultāts — nosvilis baroklis. Ka tik tas arī nav dēļ tām sprieguma svārstībām?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

gints šelders

+8262

 
Viennozīmīgi uz Latvenergo.Viņu pienākums ir nodrošināt pastāvīgu spriegumu,Tu taču par to maksā.

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Tur tā lieta, ka Latvenergo man teica, ka viņiem krata tikai tas, kas notiek kāpņu telpā. Par elektrību dzīvokļos viņiem neesot nekādas daļas. :D

gints šelders, pirms 12 gadiem :

Nu bet pastāvīgi 220 pie skaitītāja būtu gan viņu darīšana.Ja saka ka viņiem pofig izsauc neatkarīgu ekspertu un tad jau redzēs kam taisnība.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Vienkāršākais un diezgan izplatīts gadījums ir pārslogota līnija. Tipiski privātmāju rajonos, kur pie vecām sadalēm pieslēgtas jaunas mājas. Tāpat svārs'tibas var izjust patērētāji garu līnu tālākajos galos.

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

A ja tā ir daudzdzīvokļu māja, tad sanāk, ka kaimiņiem būtu jābūt tādai pašai problēmai?

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

Ja tu vari painteresētie, tad tā arī izdari. Tas tā var būt.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Veca pēckara līnija un transformators,vadi,kuri aiziet no transformatora līdz mājām sastāda diezgan lielu gabalu,kur arī ir procentuāli liels sprieguma zudums.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Mazos patērētājus vajadzētu nobarot caur UPSu. Bija kādreiz sprieguma pacēlāji, ko šādos gadījumos lietoja. Šodien daudzām iekārtām ir svarīgs elektrības kvalitātes 'parametrs. Varu tikai ieteikt pakonsultēties pie kāda speciālista.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.