Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4121 skatījumi

Elektrības patēriņš

Māja un dārzs » Cits

Ir tā: 113m2 privātmāja, divos stāvos. Viss ir uz elektrību, apkure (siltās grīdas) arī. Lielais boileris vannasistabai, mazais virtuvē, elektriskā plīts, ledusskapis, grīdas un viss pārējais. Jautājums sekojošs: vai tas būtu normāli, ja NEDĒĻAS laikā, ziemā, tiek patērēts virs 1000kWh?? Kautkā daudz liekas. Vai ir iespējams kautkā aprēķināt, cik patērē tās grīdas(jo nokteikti tās visvairāk patērē)? Varbūt izdevīgāk ir salikt elektriskos sildītājus/radiatorus visās telpās, to grīdu vietā?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Mēnesī tas būtu normāli, bet nedēļā tā kā ir par daudz. Boileri te vēl mazu daļu sastāda. Viennozīmīgi, jāskatās, kāda jauda grīdām - apkurei. Var nopirkt tādu ierīci, kas uzrāda cik katrs aparāts patērē dienā, mēnesī utt.

pirms 11 gadiem  

Kristaps Vēveris, pirms 11 gadiem :

Man jau arī likās, ka mēnesī tāds patēriņš būtu ok, nejau nedēļā.
Kas tā par ierīci un kā viņu uzstādīt/saslēgt, lai varētu izpētīt cik tās grīdas patērē? Esmu dzirdējis par tādām, kuras var iespraust rozetē pirms patērētāja, bet grīdas jau nav rozetē iespraustas, ir tikai temperatūras regulators un viss...

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Tādas arī domāju. http://www.maxshop.lv/lat/catalogue/citas_saim_ierices/119555.html
Rozete izmērīšanai nav obligāta, var jau savienot - kaut kur jau vadi pienāk un skrūvējas klāt kādai sadalītājkastei utt. Tikai kārtīgi jāsavieno, citādi pie tādām jaudām var sanākt ziepes.
Var jau arī vienkārši ampērmetru virknē saslēgt un tad sarēķināt, tikai tam jābūt attiecīgai strāvai piemērotam. Pie tam, tas parāda tikai tajā mirklī patērēto strāvu, nevis pa visu dienu regulēšanas rezultātā patērēto.

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Visi kabeļi būs iestrādāti sienās, vienīgā vieta kur varētu tikt klāt ir sadales skapis, savukārt tur ērtāk būs pieslēgt skaitītāju kas ir uz DIN sliedes.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Advekvāts patēriņš, ja māja nav pietiekami siltināta, vai uzturat augstu temperatūru.
Siltās grīdas ir ekonomiski izdevīgākas, lai sasniegtu to pašu komforta līmeni salīdzinot ar tradicionālājiem elektriskajiem konvektoriem vai eļļas radiatoriem, tā kā mainīt pret tiem nebūs nekāda jēga, kā te daži mēģina iegalvot, ja vien pats netupēsiet uz elektriskā kovektora pārējo māju atstājot neapkurinātu.
Izpētiet kā ir ieprogrammētas grīdas, samaziniet temperatūru, uzturiet 18-20 grādus tikai tad kad esat mājās, arī naktīs šo temperatūru samaziniet.
Bet "tīra" elektrība ir visdārgākais apkures veids, tur diskusiju nav.

pirms 11 gadiem  

Kristaps Vēveris, pirms 11 gadiem :

Nu temperatūra tiek regulēta atkarībā no tā, cik ārā auksts, nav jau tā ka uz pilnu klapi visur saslēgts. Programmējams arī tur nekas nav, vienkārši iedaļas no 1-6 tiem regulatoriem, tad nu arī tiek regulēts pēc vajadzības. Vēl tāds jautājums: mājas pirmais stāvs "iedalīts" 3 daļās - koridors, viesistaba, virtuve, katrai "daļai" savs regulators. Ja pastāvīgi ir ieslēgts tikai viens no tiem, nevis visi 3, vai patēriņš būs lielāks? Vai arī patēriņš samazināsies, ja būs ieslēgti visi 3 regulatori?

Kristaps Vēveris, pirms 11 gadiem :

Jo ja ieslēgts viens, tad sanāk ka visu to platību viņš cenšas piesildīt un visu laiku ir max noslogots. Cerams sapratāt domu!

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Nu tā kā jau minējāt, ka viss tiek regulēts manuāli, tad patēriņš ir atkarīgs no tā, uz cik noregulēsiet radiatoru. Lai precīzi aprēķinātu, kas ir izdevīgāk, ir jāzina katra radiatora patēriņš stundā, tad procentuāli jārēķina, vai izdevīgāk ir turēt visus ieslēgtus, bet uz minimālu režīmu vai vienu, bet ar pilnu jaudu. Visticamāk viens ar pilnu jaudu dos lielāku labumu un būs energoefektīvāk nekā 4 remdeni radiatori, kas tāpat tērēs elektrību, bet neko piesildīt daudz nespēs.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Daudz kas ir atkarīgs arī no piesildāmās telpas lieluma. Ja telpa ir lielāka, iespējams, ka, lai uzturētu komfortablu temperatūru ir nepieciešami visi radiatoru, bet var mēģināt arī kādu atslēgt, kaut ko kombinēt, piemēram, izmantot ventilatoru, lai pārsnestu silto gaisu vienmērīgi pa istabām, zinu, ka tirgū ir speciālas uzmavas uz radiatoriem, ar ventilatoru, kas it kā samazinot elektrības patēriņu un nodrošina efektīvāku radiatoru izmantošanu, cik tas ir ekonomiski pamatoti grūti teikt.

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Kā jau Aivis raksta, vai būs izdevīgāk atkarīgs no jaudām, bet, lai sasniegtu to pašu siltumu, ja vien grīdas nav galīgi greizi uzbūvētas, tad ir diezgan vienalga, vai viens sildītājs uz 3000W vai trīs uz 1000W, jo elektriskajiem sildītājiem ir liels lietderības koeficents un "viss" siltums paliek mājā. Protams, ja gribam ietaupīt slēdzam vienu, bet tad noteikti citās telpās būs aukstāks.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Starp citu, ja domā par apkures maiņu, tad var apsvērt infrasarkanos sildītājus, pašam pieredze nav, bet skaitās ~2x izdevīgāki kā parasti elektrības sildītāji.

pirms 11 gadiem  

Oto , pirms 11 gadiem :

Tas jo silda gaisu nevis priekšmetus telpā, tomēr ilgstoši turot ieslēgtu tāpat tērēsies.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Tā tas var būt jo nevar jau zināt cik ideāla vai ne ir mājas siltumizolācija.Un ja grīdas sildelementu kopumam nav sava termoregulatora kuru varētu regulēt plašās robežās tad patēriņš būs maksimāls.Vislabāk un visātrāk šādai mājai ir iztaisīt kamīna apkuri.Tieši vakar biju vienā šādā mājā un biju pārsteigts par efektu.Kamīns ir apakšējā stāvā,bet otrajā stāvā likās par karstu,bet tur jau ir laba regulēšana.Cik sapratu tas kamīns maksājis kaut kur 1000ls.Bet tās jau tikai tādas pārdomas.

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Ielikt kamīnu mājā kurā nav ne sagatavots pamats ne skurstenis ir ļoti ātri :D

Āris, pirms 11 gadiem :

Parasti gan visām mājām ir skursteņi!Un kamīnam pamatu 80cm dziļumā jau gan nav problēma ielikt,ja nu vienīgi galīgam nejēgam tas par grūtu.

Āris, pirms 11 gadiem :

80cm dziļumā pamats jālej ja uz tā stāvēs arī skurstenis,pašam kamīnam tas ir visai nosacīts.Lai šādu kamīnu pārvietotu vai uzstādītu pietiek ar diviem cilvēkiem.

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Visām mājām skursteņi? :)) Pagājušājā gadsimtā būvētām, jā ir, bet jaunās, īpaši mazās mājiņas, šobrīd bieži būvē bez, apkuri plānojot tikai ar elektrību vai gāzi, kurai pietiek ar cauruli sienā. Konkrētajā gadījumā izklausās, ka skursteņa nav, pavisam reta ir māja kurā ir skurstenis, bet nav ielikts, kaut vai tas pats kamīns.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

uldis ozoliņš

+3795

 
ir normāli. varu tik ieteikt, kā ietaupīt uz boileriem- uzliec katram parastu taimeri un iestellē apm uz 1 stundu pirms galvenā patēriņa. (apm 100l=1stunda. kā labāk, pats sapratīsi)

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Tagadējie boileri ir ar tik labu siltumizolāciju, ka tas neko nedos. Pa 24 stundām tur tik būtiski nebūs nokritusies temperatūra, lai tādu patēriņu radītu.

uldis ozoliņš, pirms 11 gadiem :

tieši tapēc jau dos, dunduk! boilers slēdzās iekšā kad kāds bikis notērēts, kaut arī silta ūdeņa tur vel gana. Ar taimeri viņš ieslēgsies 1 reizi (ja dikti vajag-2) un taupiņš ir dubults!! pierādīts ar el. skaitītāju tieši pie boilera pieliktu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris

+9765

 
tāds patēriņš arii būs,ja visa māja uz elektriibas,

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Virs 1000kWh menesī būtu normāls patēriņš, bet vairāk par 4000kWh mēnesī gan ir padaudz! Apsildāmās grīdas tiešām ir ļoti neekonomiskas, man arī iepriekšējā dzīvoklī bija apsildāmās grīdas tualetē un vannas istabā, pa ziemu slēdzu ārā, ieslēdzot tikai vannas istabā īsi pirms došanās vannā. Turot visu mēnesi ieslēgtu elektrības rēķins bija ievērojami lielāks. Tā ka visticamāk pie vainas ir grīdas, papētiet, kur jums tās tik ļoti nav nepieciešamas un atslēdziet uz mēnesi, domāju, ka tas ievērojami samazinās kopējo elektrības patēriņu.

pirms 11 gadiem  

Kristaps Vēveris, pirms 11 gadiem :

Tā arī tiek darīts, atslēgts kur mazāk vajadzīgs, bet tad arī rodas jautājums ko augstāk minēju - vai nav tā ka viena ieslēgtā grīda, cenšoties piesildīt pārējo platību, patērē vairāk, nekā tad kad ir ieslēgtas pārējās?

Oto , pirms 11 gadiem :

Ne jau siltās grīdas ir neekonomiskas, bet gan tās, kas tiek sildīas ar elektrību. Vēl jau būtiski, lai ieklājot siltās grīdas pamati ir noizolēti un netiek sildīta zeme zem ēkas. Elektrība ir visdārgākais apkures veids un to lieto tikai tad, ja nav pieejams nekas cits. Katrā ziņā būvēt māju, kur viss darbojas uz elektrības ir ļoti riskanti. Vismaz kamīnu vajadzēja, lai elektrības pārrāvuma dēļ nebūtu jānosalst. Vai tad neziniet cik vasarā elektrību tērē, ka nevar saprast cik tagad grīdas patērē

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.