Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kristaps Ozols

+108

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1785 skatījumi

Kādu virvi izvēlēties?

Māja un dārzs » Cits

Dzīvoju 6. stāva, vēlos balkonā glabāt virvi, lai ugunsgrēka gadījumā varētu glābties un norāpties pa to lejā.

Kam, izvēloties šādu virvi, būtu jāpievērš uzmanība? Kādam ir jābūt minimālajam virves diametram, lai pie tās varētu normāli turēties?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Diametrs tāds, lai normāli satverot neslīd ārā no rokām. Tas iznāk uz aci 2-2,5 cm. Materiālu es izvēlētos veco labo hemp, kas parasti ir piesūcināts ar sveķiem. Meklētu tādu kādā jahtu veikalā. http://www.animatedknots.com/rope.php?PageOption=2&LogoImage=L..
Ir jau arī speciāli tavam nolūkam paredzēti produkti, bet pie mums tādu nav, Eiropā arī visai maz izplatīts. Pats zini, kurā valstī'paranoja šādus produktus darījusi plaši pieejamus. Pagūglē fireproof rope.
Dubults pusmezgls un neko vairāk nevajag, ja nu tādam neuzticas, tad pāļmezgls.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Tu jau pats atbildi uz savu jautājumu,vajag tāds diametrs,lai var ar rokām noturēties laižoties lejā.Un alpīnisma striķīši droši ka nederēs kaut arī ir izturīgi,bez attiecīgās pariktes ar plikām rikām būs grūti noturēties.

pirms 10 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Nav jau jālaižās turoties ar rokām.Ir tam paredzēti nolaišanās mehānismi un alpinistu stiprinājumi.Domāju ,lai glābtu savu dzīvību, kāds simtiņš eiro nebūtu jāžēlo.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Domāju ka ar simtiņu būs daudz par īsu,tie striķi vien maksā bargu naudu.Bet ar rokām laižoties lejā būs ātrāk.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Bez striķa vēl ātrāk ;)
Droši vien vajag pietiekami resnu virvi un pāri pabiezu ādas cimdu, lai neapsvilinātu rokas šļūcot lejā.
Nespēju saprast šo Kristapa ideju - kas teica ,ka viņa dzīvoklī būs ugunsgrēks un ja tas tiešām notiktu, vai būs iespējams nokļūt uz balkonu , lai nolaistos pa virvi.
Ja jau ir dūmu detektori, tad tie sāks brēkt pie nelielu dūmu parādīšanā.Atceros kā mocījos iekurt kamīnu salonā,kamēr neaizlīmēju dūmu detektioru tā tuvumā :D

Kristaps Ozols, pirms 10 gadiem :

Lai ideja paliktu skaidrāka:
http://www.agenturaoptima.lv/storage/images/flats/lt/photo-01.JPG

Ja ugunsgrēks ir koridorī, tad no dzīvokļa nav iespējams tikt laukā, jo ir jātiek galā ar 2 metāla durvīm, kuras temperatūras ietekmē teorētiski var deformēties un vairs nevērties vaļā.

Balkons ir sasniedzams gan no istabas, gan no virtuves, tāpēc, lai glābtos no uguns, ir vislabākais (un vienīgais) variants.

Kristaps Ozols, pirms 10 gadiem :

Bet ugunsdzēsējiem, lai līdz šejienei tiktu, nepieciešamas precīzi 15 minūtes. Par to es pārliecinājos pagājšgad, kad izsaucu ugunsdzēsējus uz kaimiņu māju, kuras kāpņutelpā urlas kaut ko dedzināja.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Linda Stīrija

+2445

 
Vialabāk tev būtu doties uz tūrisma veikalu, kur pārdod alpīnisma inventāru. tur būs gan labi konsultanti, gan iespējams kādi papildus gadžeti, kas atvieglotu kāpšanu.
Vai vnk meklē i-netā survival/escaping ropes, survival-kit utt. amīšiem šis viss ir baigā topā.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Aivi, par to virves pašsvaru uz 15-20m un mezglu kas atsienas...:D
Kā tad alpinisti paliek karājoties pēc kritiena? Vai tad kāpjot kalnos lieto tikai 5m aukliņas ;) ?
Ja jau taisās tā sevi nodrošināt ar virvi, tad noteikti jāpainteresējas gan par mezgliem ,kurus izmantot, gan par attiecīgo diametru un stiprības pakāpi.
Drīzāk mani uztrauc vai tā aukla neizkusīs, ja būs uguns tuvumā, bet ja degs stāvu zemāk , tad tā vai tā vieglāk būs iziet pa durvīm, nekā mēģināt nolaisties pa virvi garām degošam logam vai balkonam.Tā pat kā Aivis ,neredzu īsti segumu šai idejai.
Drīzāk škiet ,ka puisietis taisās iet meitās un jāsagatavojas evakuācijai , ja parādās mājā tēvs vai vīrs

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
izpēti balkonus, kādi ir zemākos stāvos. Ļoti ērti ir rāpties lejā (arī augšā) pa balkoniem, ja uz balk. margām stāvot var aizsniegt nākošo stāvu. (Ja nav iestikloti.)
Stresainos apstākļos varēsi lejā vienreiz nobraukt puslīdz vesels arī bez profesionāļu cimdiem, sistēmām, karabīniem un bremzēm-astotniekiem. Plaukstas aptīsi ar aizkariem un zeķēm. Turklāt tas jau nebūs bieži. Ja gribi regulāri vingrināties, vai auklas vietā lieto trosīti, tad cita lieta.
Resns striķis ir ērtāks, bet dārgs. Ņem vērā, ka repšņorēm ir derīguma termiņi un tās tiešām paliek neizturīgas.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Rāpšanās pa virvi no 6. stāva ir tik pat riskants pasākums, kā iesēja sadegt ugunsgrēkā, drīzāk virves vietā iegādājieties dūmu detektoru, izmaksas ir līdzīgas, un uguns nelaimes gadījumā ugunsgrēku varēsiet likvidēt lokāli vai izglābties tradicionālā veidā.

pirms 10 gadiem  

Linda Stīrija, pirms 10 gadiem :

nu dūmu detektors tev palīdz, ja deg paša dzīvoklī - un tur vislabāk glābj mājas kāpnes. ja deg kāds zemākais stāvs, tad tas kāpiens varētu būt veiksmīgāks.
un hei - ja džeks grib sev virvju kāpnes uz balkona - why not?

Kristaps Ozols, pirms 10 gadiem :

Signalizācija ar tai pieslēgtiem dūmu detektoriem jau ir, iegādāšos arī ugunsdzēšamo aparātu. Bet virve nepieciešama gadījumam, ja tas nepalīdz. Turklāt esmu labā fiziskā formā, tāpēc esmu pārliecināts, ka rāpšanās pa virvi lielas problēmas nesagādās.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Runa nav par kāpēja fizisko formu, bet gan par fizikas likumiem un virves drošu nostiprināšanu, 6. stāvs ir liels augstums, tik garai virvei ir liels pašsvars + problēma ar nostiprināšanu, konstrukcija pie kuras jūs to nostiprināsiet var neizturēt jūsu un virves svaru, piesiešana noteikti neder, jo virve vienkārši atraisīsies un nokritīsiet no 5. stāva augstuma. Iespēja sadegt ugunsgrēkā, kas nav izcēlies jūsu dzīvoklī, ir praktiski tuva nullei. Visi ugunsgrēkos bojā gājušie ir sadeguši

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

tādēļ, ka dūmu detektora viņu dzīvokļos nav bijuši, ir bijuši piedzērušies, smēķējuši gultā un aizmiguši, utt.

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Lielbritānijā British Gas vīri visiem iesaka iegādāties ne tikai dūmu detektorus, bet uzstādīt virtuvēs arī tvana gāzes detektorus, kas katru gadu paņem tūkstošiem cilvēku dzīvību, it īpaši vecu cilvēku un cilvēku, kas ir jūtīgi pret kairinājumu, turklāt nenogalina uzreiz, bet laika gaitā, cilvēks jūtas vienkārši piekusis, slims un nomirst, bieži vien šādi nāves gadījumi tiek norakstīti uz citām vecuma kaitēm, un radi neuzzina par to, kas ir pie vainas. Lielbritānijā vismaz 1x gadā British Gas

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

atbrauc un pārbauda visas gāzes ierīces, kad dzīvoju Rīgā, gan nekad neviens nelikās ne zinis par gāzi, 1x piecos gados atnāca pārbaudīt skaitītāju.

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Nav tik dramatiski, Aivi. Pasākums ir reāls.

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Oi, Aivi, tikko tikai visu izlasīju. Ir tādi mezgli, ko tu vairākas stundas neatsiesi, ja būsi svaru pielicis. Par to nevajag satraukties. Diemžēl mūsu valstī jūrniecība ir panīkusi, bet paprasi kādam vecam krievu jūrniekam, viņš tev saderot uz divdesmit katrā balkonā vai kāpņutelpā sekunžu laikā piesies līni, ka tu labāk padosies mēģinot vaļā dabūt.

Kristaps Ozols, pirms 10 gadiem :

Pirms pāris mēnešiem kāreiz no Latvijas Gāzes bija darbinieks ieradies, kurš pārbaudīja gan mājas kopējos gāzes vadus, gan katru dzīvokli atsevišķi. Tā, ka apgalvot, ka šeit neko nepārbauda, īsti nevar.

Ja no maniem iepriekšējiem komentāriem tas nebija skaidrs, tad paskaidroju, ka šis striķis man vajadzīgs gadījumā, ja ugunsgrēks ir manā dzīvoklī un no tā pa durvīm vairs netieku ārā. Rāpties lejā pa striķi taisos tikai ekstrēmā gadījumā, un ceru, ka šī iespēja nekad nebūs jāizmanto.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Nu vispār labākais variants tad tev būtu dabūt kādu vīto(ne pīto) striķi kurā ir ērti ieķerties.Atbilstošu garumu,ielēzē viņu piem. kartupeļu,cukura vai citā maisā,galā iešpleisē augu ar karabīni tajā.Tad ja būs vajadzība iesit karabīni balkona margās,vai istabā pie radiatora,un maisu met laukā pa logu,striķis pats smuki izlēzēsies laukā.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.