Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1339 skatījumi

Ventilācija dzīvoklī un logu turēšana vaļā.

Māja un dārzs » Cits

Ja dzīvoklī ir slikta ventilācija (vietām grib sākt pelēt), pēc iespējas vairāk jāvēdina. Respektīvi, jāver vaļā logs.

Jautājums: ja ārā ir mitrs, lietains laiks, tad, turot logu atvērtu, gadījumā nerodas pretējs efekts? Nu es domāju, vai tas mitrums tieši nenāk iekšā? Kāds, kas no fizikas kaut ko saprot, varētu man šo paskaidrot un pamatot ar faktiem. Paldies!

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

DamagE

+26662

 
No fizikas skatoties - dabā viss notiek kā ar "savienotajiem traukiem" gluži kā tev telpā. Ja telpā sausāks, tad mitrums no āra nāks iekšā un mēģinās izlīdzināt lai abās pusēs būtu vienādi mitrs, un tieši tāpat būs otrādāk. bet telpās ir papildus efekts, ja gaiss ir silts, bet sienas aukstas, tad radīsies kondensāts uz sienām jebkurā gadījumā un pelējumam tas patīk. tākā tev jāapbruņojas ar diviem termometriem un diviem barometriem, un tad jāķer to līdzsvaru, kad ārā ir vēsāks par sienām un gaisam ir mazāks mitrums nekā telpās, tad būs ideālie vēdināšanas apstākļi. savukārt ieviešot Mājā gaisa sausinātāju būs mazāk klapatu un ērtāka dzīve.

pirms 10 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

...un lielāki elektrības rēķini ;)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jo siltaks gaiss jo vairak mitruma tas spej saturet. Pie vienada relativa mitruma bet atskirigam temperaturam vairak absoluta mitruma bus siltakaja puse. Ta ka ar barometriem vien par maz janem talka ari tabulas un kalkulatori. Sada dregna laika, manuprat, omuligak ir sildit telpu lai neviedojas rasas punkts uz sienam ne meginat pazeminat mitruma limeni lidz tik sausam ka rikle kalst.
Var parotalaties ar http://www.dpcalc.org/ lai saprastu kas temperatura vai mitrums ir japamaina lai neveidotos rasas punkts un pelejuma draudi.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.