Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1199 skatījumi

Ko darīt ar kaimiņu?

Māja un dārzs » Cits

Dzīvoju daudzdzīvokļu namā.
Problēma ir troksnī kas nāk tiklīdz laukā ir vējš jo kaimiņam uz balkona piestiprinātais šīfers pa vējam sitas pa metāla apmalēm kas tomēr rada ne pārāk skaļu ne arī pārāk klusu skaņu un tas ļoti kaitina pa dienu, bet viss vairāk pa naktīm. Man ir miega traucējumi līdz ar to tas sāk palikt aizvien neizturamāk. Protams kaimiņš neņem vērā teikto un nesalabo lai troksnis nav.
Kur vērsties pēc palīdzības?
Nav man privāts dzīvoklis, esmu īrnieks un dzīvokļa saimnieks arī neko nedara.
Ir viegli piestiprināt šīferi lai viņš pa vējam nesitas pret metāla malām (man ir uz balkona tādi paši šīferi tāpēc zinu) bet kaimiņam ir vienalga un citi nesūdzas jo kā viņi saka (nav nevienam jēga ko teikt, vieglāk ir paciest).
Tā saka daži kaimiņi.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Agris

+44

 
Ja tev šīs skaņas novēršana liekas vienkārša, tad miera labad es piekrītu Jankam!
Ja ir tādi, kuriem ausīs aug tupeļi un roku vietā asni, tad labāk aizej un pasaki, ka pats vari salabot, tikai, lai atļauj to darīt.

Tu sazinājies ar sava dzīvokļa saimnieku, bet vai ar mājas apsaimniekotāju?

Stulbs, bet tomēr variants - nokaitini viņu, lai sāk saprast problēmu. :D

pirms 8 gadiem  

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Un būtu kādi ieteikumi kā to izdarīt?Mūzika nelīdz.

JanKa, pirms 8 gadiem :

Cerams ka kaimiņš dzīvo zem tevis, citādi dabūsi samazgas savā balkonā.
Nolaidies ar striķi, vai uztaisi pagarinātu āmuru, sasit tās kaitinošās plātnes un būs uzvara :>

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Diemžēl es dzīvoju zem viņa.
Un aizmirsu piebilst to ka šeit dzīvoju tikai gadu, un te kaimiņi nav draudzīgi, neviens ar citu neuztur sakarus, katrs ir pa sevi un nezinu kāpēc bet neviens cits neuzdrošinas neko kādam teikt. Ir vairāki kas regulāri trokšņo bet es ar savu sievu esam vienīgie kas uzdrošinas iet un aizrādīt (kautvai tas ir bezjēdzīgi). Pat dzīvokļa saimnieks (dzīvoklī kurā dzīvoju) neko nedara.

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Zinu ka ir kāds kas ir ar ko līdzīgu saskāries vai arī zin risinājumu ,tāpēc liku šeit jautājumu.
Pagaidām liekas ka ar varu jāielaužas lai izpalīdzētu nevis sev bet gan kaimiņam un salabotu viņa īpašumu lai ne tikai man netraucētu viņa īpašuma radītais troksnis, vai arī kā Jānis rakstīja, jāpiedzirda kaimiņš lai salabotu viņa vietā! :D

Agris, pirms 8 gadiem :

Mazliet jau tā dīvaini šādi internetā mudināt un neģēlīgām darbībām, tur tev jābūt radošam, bet es to personiski nedarītu, jo ja kaimiņš zinās, ka tas esi tu, tad dzīve nepaliks vieglāka, tici man!

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Es negribu kautko mudināt vai vēl sazin ko. Es vienkārši meklēju risinājumu kā to var atrisināt ja kaimiņš neliekas ne zinis, dzīvokļa īpašniekam ar tas neinteresē un pārējie kaimiņi ir tādi ka neviens neko neteiks. Te laikam ir ierasts uz to ka nav jēga neko darīt jo nekas nemainīsies.
Domāju ka ir jābūt kādai iestādei vai veidam kā visu atrisināt. Un policijas saukšana uz šo gadījumu laikam neattiecas.

Agris, pirms 8 gadiem :

Bez tabu ;D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

DamagE

+26662

 
Es iesaku to troksni saremontēt pašam: ņem garu koku kas sniedzas līdz tiem šīferiem, piesien tam klāt cauruli un pa cauruli pūt makrofleks putas tur kur tā graboņa nāk.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es arī laikam sāktu ar 0,5 vai 0,7 ''argumentiem''. Kaimiņš jau ir ''kā brālis''-var strīdēties,bet var tak arī runāt...Ja saruna pie ''kapijas'' nesanāk ( jeb neesat pat provējuši ),tad tik sauc ''zibensze'ļļus no ''vietvaras pocīlijas''....

pirms 8 gadiem  

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Pasakās jau vienmēr labi bet dzīvosim realitātē un tādus kaimiņus var reti sastapt. Agrāk bija pašam tādi kaimiņi bet tā pasaka ar jauno dzīvesvietu beidzās, šeit kaimiņi viens ar otru nesazinas, katrs pa sevi, ja sazinas tad reti.
Cik netā esmu lasījis tad policijas rīcībā ir skaļie dzerstiņi, pasākumi, grautiņi, skandāli u.t.t. nevis tas ka kādam kaimiņam uz balkona nav kārtīgi piestiprināts šīfers.

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Neesmu zvanījis policijai bet vados pēc internetā izlasītā, pantus neatceros ko lasīju un tur netikai panti bija, bija par sadzīves trokšņiem un vēl šo to bet gala rezultātā neko nesapratu tā pat. Tāpēc ieliku jautājumu šeit.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Paņem vienu 0.7 un iet sarementēt pa abiem :)

pirms 8 gadiem  

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Diemžēl nerakstīju jautājumu lai uzzinātu ka man kaimiņa vietā ir jālabo viņa īpašums.
°Jautājums par to kur vērsties lai atrisinātu jautājumu jo kaimiņš neliekas ne zinis par to un neviens cits neko netaisas darīt (netaisas kādam ko ziņot lai viss tiek atrisināts mierīgā ceļā).
Lasīju ka ir sadzīves trokšņi u.t.t bet nesaprotu kur jāvēršas šādā gadījumā ka troksni rada uz balkona metāla margām piestiprināts šīfera gabals kurš pa vējam sitas pret metālu radot neizturamu troksni.

JanKa, pirms 8 gadiem :

Cik tev nervu un laika paņems vēršanās instancēs, ja to var vienkārši atrisināt pie kam nesačakarējot attiecības ar kaimiņu?
Var sākt ar apsaimniekotāju un varbūt vari to mēģināt pavērst tādā veidā, ka ne tikai trokšņi traucē, bet baidies, ka stipra vēja laikā šīferus neaizpūš un netraumē apkārtējos. Ar līdzīgām bažām var griezties pie pašvaldības policijas.

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Ja kaimiņš durvis never vaļā, domāju ka nav iespēja atrisināt bez iestādēm.
Šodien laukā ir vējš līdz ar to skaņa ir tomēr diezgan skaļa,jo stiprāks vējš jo skaļāk. Vakaros kad skatās tv un laukā ir vējš, tad skaņa ir tāda ka uz normālu skaļumu ir grūti dzirdēt tv bet kaimiņš durvis vairs never vaļā (vaininieks).
Un netaisos pa savu naudu taisīt kautko kaimiņam, dārgi nav sataisīt bet tomēr, nav mans īpašums un esmu īpašnieks.

Aigars Purvciemietis, pirms 8 gadiem :

Te reizēm Tu esi īrnieks,te īpašnieks ??????????? Lai nostiprinātu dažas loksnes ( da jebkādas ) vajadzētu ap 10 skrūvēm vai latviskotajiem ''samoreziem'' + tas pats 0,5 un problēma būtu izbeigta !!!

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Es neesmu īpašnieks, esmu īrnieks. Runa ir par kaimiņa īpašumu. Kaimiņa īpašums nav mans lai es viņa vietā taisītu, ja kaimiņš neliekas ne zinis par to ka kādam kas traucē vai arī kā pašlaik man ir, ka never pat durvis vaļā, domāju ka ir kāda iestāde vai kāds nummurs caur ko to var atrisināt mierīgā ceļā. Te kaimiņi nav draudzīgi, man nav mašīna bet kad ievācos tad pat bija gadījums ka dēļ mašīnas signalizācijas viens ar nazi pa visām dzīvokļa durvīm sita dēļ tā ka viņam traucēja gulēt 10 vakarā

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Diemžēl te ar puķītēm nevar tikt galā. Ja ar puķu pušķi šeit būtu iespējams visu atrisināt tad sen to būtu izdarījis. Neesmu tas kas grib naidīgus kaimiņus bet redzu ka šeit nevar iegūt labus kaimiņus līdz ar to nav citu variantu. ir mēģināts pa labam, bet labuma nav.

Māris Raugulis, pirms 8 gadiem :

"nerakstīju jautājumu lai uzzinātu ka man kaimiņa vietā ir jālabo viņa īpašums" jau visu principā izsaka.
Meklē citu dzīvesvietu

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Kāds sakars ar to ka man jāmeklē dzīvesvieta cita? Varbūt "Māri" tu vēlies man to visu nokārtot?
Ja es būtu bagātnieks es nedzīvotu daudzdzīvokļu namā.
Ir cilvēki kas saņem minimālo algu un uztur netikai bērnus un lielākā naudas daļa aiziet pa dzīvokli. Līdz ar to varu teikt ka šoreiz tava atbilde ir nevietā.

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Nerakstīju "Iesakiet man meklēt citu dzīvesvietu".
Vēlējos uzzināt vai ir iestāde kur versties jo internetā lasīju ka ir sadzīves trokšņi un vēl šis tas, un katrā gadījumā sava iestāde bet nezinu kur vērsties šajā gadījumā jo šis nav ne veikala ne ventilatora radīts troksnis.

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Un kur likumā ir rakstīts ka ja kaimiņš pats neko nedara, man viņa vietā ir jālabo? Tikpat labi tagad ivis darīs tā lai kaimiņam traucē, pludinās un vēl sazin ko lai tikai kaimiņš "kam tas traucē" pa savu naudu visu labo. Tas kautkā arī neiet kopā ka man traucē viņa nolaidība un man vēl netikai viņam jālūdzas vai kā daži raksta "Jāpiedzirda" bet vēl viņa vietā jālabo.
Sanāk beigās ka tagad jau es sāku palikt vainīgs pie tā visa.

*Vikentijs* *Murņikovs*, pirms 8 gadiem :

Varbūt kāds ko netā saprata vai es netā pateicu bet tagad jau sanāk tā ka "Kaimiņam uz balkona metāla malām piestiprinātais šīfers ir palicis vaļīgs līdz ar to vēja laikā viņš sitas pret metāla malā, kas savukārt rada nepatīkamu troksni (kas ir atkarīgs no vēja), kaimiņš neņem vērā aizrādījumus un pat saimniekam nekas neinteresē, man kā īrniekam tagad kaimiņu vietā ir jāiet un viss jālabo.
Būs daudzi mīnusi bet nesaprotu kāpēc visi ir uz to ka man jāiet un jālabo viņa vietā.

Māris Raugulis, pirms 8 gadiem :

Tu principā neizskati saprātīgu risinājumu piedāvājumus, piemēram, uz jautājumu
"Tu sazinājies ar sava dzīvokļa saimnieku, bet vai ar mājas apsaimniekotāju? "
pat neatbildēji. Tas tomēr raksturo attieksmi un pie tādas risinājuma vienkārši nav.

Māris Raugulis, pirms 8 gadiem :

Un tas nav kaimiņa īpašums - tāpat par remontu būtu jāmaksā arī tev:
http://likumi.lv/doc.php?id=221382
Dzīvokļa īpašuma likums
..
4.pants. Kopīpašumā esošā daļa
(1) Kopīpašumā esošajā daļā ietilpst:
1) dzīvojamās mājas un tās ārtelpu (galeriju, balkonu, lodžiju, terašu) ārējās norobežojošās konstrukcijas ..

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.