Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 1237 skatījumi

Lūdzu, padalieties ar pieredzi alokatoru-siltuma skaitītāju katram radiatoram, izmantošanu mājā ar vertikālo siltuma cirkulāciju!

Māja un dārzs » Cits

Iedzīvotāji manā kāpņu telpā piekrīt visai sekcijai uzlikt atsevišķu,kopīgu siltuma skaitītāju.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Tā ir tikai apsveicama lieta, kas nodrošinās sociāli taisnīgu maksas par patērēto siltumenerģiju sadali. Paskaidrošu.
Tiek izslēgta vidējiskotā maksa par apsildāmo kvadrātmetru, kura pamatā ir nevienlīdzīga, jo cits saņem vairāk, cits mazāk. Mājās ar vertikālo sadali, vienalga, "augšas" vai "apakšas", to dzīvokļu īpašnieki, kuri pirmie saņem no turpgaitas stāvvada, saņem karstāku siltumnesēju, bet maksā tikpat, cik tie, kam turpgaita pienāk jau padzisusi. Otra galējība jeb spekulācija ir sildķermeņu nomaiņa vienā no dzīvokļiem "pa kluso", nesaskaņojot, pret 3-4x jaudīgākiem, kā rezultātā disbalanss starp šo un pārējiem patērētājiem, kas sildķermeņus nav nomainījuši pret līdzīgiem, ir vēl lielāks, jo tas tiek darīts uz savu galvu. Pārējie spiesti par šo "lordu" maksāt.

pirms 8 gadiem  

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Alokatora darbības principa pamatā ir vidējiskota siltumnesēja temperatūra sildķermenī, pēc kā nosaka katra konkrētā sildķermeņa siltumatdevi, vienalga, vai tas ir čuguna radiators vai Purmo konvektors. Uz katra radiatora uzstādītajam alokatoram tiek ieprogrammēti tie tehniskie dati, kuram tas uzstādīts. Manipulācijas un sildķermeņu nomaiņa "pa kluso" tiek pilnībā izslēgtas.

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Ja vēl uzstādīsiet regulējošos vārstus uz radiatoriem, tad paši varēsiet regulēt savu siltumenerģijas patēriņu un maksu par to. Jārēķinās, ka aptuveni 20-40% no kāpņutelpas kopējā siltumenerģijas patēriņa atkarībā no kopējā stāvvadu garuma un resnuma (tos nesiltina un tie arī piedalās ēkas apsildē) būs nemainīgā daļa, kas būs sadalīta "kristīgi " uz dzīvokļiem, bet 60-80% būs radiatoru veidotais patēriņš.

Ilze Zundāne, pirms 8 gadiem :

Tad arī pastāv iespēja, piemēram, guļamistabā, noregulēŗt temperatūru uz daudz zemāku nekā dzīvojamajā istabā.

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Jā, protams! Tehniķim, kas uzstādīs, ir pienākums Jūs apmācīt, kā pēc iespējas ekonomiskāku režīmu iestatīt

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.