Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1210 skatījumi

Esmu jaunais namu pārvaldnieks - pēc kādiem kritērijiem noteikt sētniekam algu?

Māja un dārzs » Cits

pēc kādiem kritērijiem noteikt sētniekam algu? Esmu jaunais namu pārvaldnieks sētnieks vēlas algas paaugstināšanu.

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis

+5369

 
Par teritorijas nesakopšanu fiziskai personai var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 350 eiro, juridiskai personai - no brīdinājuma līdz 1400 eiro!
Ta kā labāk tomēr neskopoties sētnieka algai, jo īpaši rudenī un ziemā kad jāgrābj pagalmā lapas un jātīra sniegs + ja negribi lai tava kāpņutelpa smirdētu pēc urīna

pirms 7 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Diemžēl darba kvalitāte nav atkarīga no atalgojuma lieluma. Ja sētnieks nepilda savus pienākumus par minimālo algu, tad nepildīs arī par atalgojumu divu minimālo algu apmērā. Tā ka gribot vai negribot mēs paliekam pie tā paša manis teiktā, ka vairāk par minimālo atalgojumu maksāt nav lietderīgi. Vienīgais arguments atalgojuma palielināšanai sētniekam vai apkopējai ir reprezentatīvais faktors, kam ar darba kvalitāti nav nekāda sakara.

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Piemēram, bankas un citas biznesa iestādes maksā ievērojami augstākus atalgojumus saviem apkopējiem un sētniekiem, jo vēlas piesaistīt labi ģērbtus un inteliģenta izskata, reprezentatīvus darbiniekus, respektīvi maksā par izskatu, ar darba kvalitāti tam nav nekāda sakara. Nedomāju, ka aptaujājot mājas iedzīvotāju viņiem ir svarīgi, lai sētniekus būtu ar augstāko izglītību un labi izskatītos, par ko viņi attiecīgi būtu priecīgi maksāt ik mēnesi vairāk, vai parasta sieviete vai vīrietis ar slotu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ingus Zīverts

+1369

 
Godīgi sakot,nedodievs šādu pārvaldnieku,kuram,lai savu darbu darītu,jāmeklē padoms visādās neoficiālās interneta lapelēs.

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Māris visu pareizi pateica, vēl tikai var piebilst to, ka sētnieki nekādu pievienoto vērtību nerada, tā ka neko vairāk par minimālo algu maksāt nevar. Turklāt pēc sētnieku darbiem ir liels pieprasījums. Ja nepatīk atalgojums, nav spiesta lieta, lai raksta atlūgumu, mēneša laikā atradīsiet vismaz pārdesmit citus sētniekot gribētājus no šīm pašām apsaimniekotajām mājām.

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.