Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 865 skatījumi

Kur nopirkt normālu nažu komplektu?

Māja un dārzs » Cits

Vēlētos nopirkt normālu nažu komplektu CENĀ LĪDZ 50€ +/-
Uzskatu, ka nekādi super duper brendu dārgos tur 100€+ cenā mājsaimniecības griešanai nav vajadzīgi, jo tur samaksā vairāk par brendu ne nazi.

Pēdējo reizi 'iegrābos' iveikalā nopērkot 8gab komplektu pa 30€(iepriekš it kā maksāja 60€, ķip -50% z-svētku akcija = veikals 220.lv) pirmo laika periodu bija ok, bet naži bik vairāk kā gadu nogajuši un nu galīgi nelietojami, pat neasinās vairs(jā, māku asināt!) uzasini un nazis normāls ir uz pāris dienam, pēcāk atkal tups.. vopš kkāda reāla ķīnas krutka.

Vienai savai mājsaimniecībai normālus nažus sakomplektēju narvesenā, ka pagājušo vasar vai kad tur bija viņiem pa uzlīmēm naži, žēl ka vairs nav.. Tie normāli naži ar aizsargvāciņiem, ja vajag paņemt līdz ekskursijā, ērti un nebija grūti sakrāt tās uzlīmes, ka pa labu cenu varēja paņemt. Tos es asinu reizi ~3ned, kas ir normāli.

Skatos tagad visādus komplektus un bail ņemt, ka atkal neiegrābjos. Kāds var ieteikt kādus normālus nažus?

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Tieši par šo pašu tēmu iedziļinājos pirms kādas nedēļas un izlēmu ,ka sākumā iegādāšos vienu labu šefa nazi, kas arī ir biežāk lietotais nazis virtuvē. Rūpīgi izpētīju piedāvāto nažu tēraudu sastāvus, cietību un paša naža izgatavošanas tehnoloģijas. Beigās paliku pie šī http://lukass.lv/majsaimniecibas-preces/virtuvei/nazi/samura-damascus-67-eiropas-sefpavara-virtuves-nazis-82208-mm-sd67-0085?p=867424
Lai gan kārojās šis http://virtuveslietas.lv/lv/Medibas-un-turistu-nazi/t1/3/t2/2/t3/5/301
Nedomāju ,ka kādā komplektā pa ~60.- būs labi naži :( Apskaties tērauda sastāvu vai vismaz cietību HRC.Te būs informācija par tēraudiem http://aprikojumsdaba.lv/2016/03/02/nedaudz-par-nazu-metaliem/.Lai veicas!

pirms 6 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Kad pārbaudīju nosūtīto tekstu, pēdējais links nevērās vaļā .Mēģināšu vēlreiz.
http://aprikojumsdaba.lv/2016/03/02/nedaudz-par-nazu-metaliem/

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Labam nazim ir vajadzīga arī attbilstoša galoda .
http://virtuveslietas.lv/lv/Medibas-un-turistu-nazi/t1/3/t2/18/t3/53/442

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aizmirsti par visādiem 220 un tamlīdzīgiem veikaliem.Ne tev tur kāds ko mācēs paskaidrot par preci,ne arī būs kāda garantija ka nopirksi tiešām labu mantu.Piemēram: https://www.eginalas.lv/lv/katalogs/virtuves-piederumi/nazi/c144.html
Ja nepatīk Fiskars,meklē citu,bet tikai pie izplatītāja.

pirms 6 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Fiskars visā visumā nav slikts, bet man ,piemēram , traucē tas izvirzījums uz leju pie roktura uz asmeņa. Arī cietība varētu būt lielāka par HRC 55.
https://www.eginalas.lv/lv/katalogs/fiskars-royal-pavara-nazis/i2983.html
Es skatos uz HRC virs 60.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 6 gadiem :

Vienīgais kas ir slikti,ka ar lielo cietību nāk arī trauslums.Nokritīs tāds nazis virtuvē uz flīzēm un salūzīs.

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Redzu ,ka pavirši iepazinies ar nažu aprakstu - ciets ir tikai naža vidējais slānis , kas veido ameni, bet no abām pusēm ir mīkstāku un elastīgāku tēraudu marku slāņi.Tur it pat attēls ar skaidrojumu.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 6 gadiem :

Par cietību tiešām neesmu tik zinošs.Bet zinu spriest pēc pieredzes,ne gan par virtuves nažiem,bet gan par mencu šķērēšanas nažiem(nazis ar biezu un noapaļotu asmeņa galu lai šķērējot nesabojātu ikrus,aknas),kuri ilgi nenotrulinājās un iztika bez asināšanas graizot pat smilšainas mencu tīklu līnes.Nebija gan Fiskars ražojuma.Iekrita tas nazis reiz rūmē no pāris metru augstuma,un sadalījās 3 daļās:)Vēlāk jau mums pamācīja,ka tos nažus labāk nemētāt,asmens ir tik ciets ka kļūst arī trausls.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.