Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Simona Āboliņa

+5531

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2576 skatījumi

Kā veidojas pensijas?

Politika un valdība » Cits

Kāpēc lielākajai daļai pensionāru, kas strādājuši visu mūžu ir pensijas mazākas par 200 Ls? Kas jādara, lai vecumdienās būtu liela pensija?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ingars Neija

+7257

 
Pensijas lielums ir atkarīgs gan no nostrādātā darba laika no darbspējīga vecuma laikā, gan arī no algas lieluma par vienu mēnesi un vidējās algas lieluma visas dzīves laikā. Pensija tiek iekrāta no algas novilktajiem nodokļiem, kā arī pašlaik šī iekrātā nauda tiek iepludināta biržās kuras pelna ar investīcijām iespējami drošajos darījumos (pieejams 2 un 3 pensiju plāns) 3 pensiju plānā sabu pensijas lielumu vari veidot pats, iemaksājot kontā brīvios naudas līdzekļus vecumdienām un no tiem uzkrājot procentus, 2 pensiju plānā naudiņa krājās no nodokļiem (soc. nodoklis) un tiek ieguldīta bankas darījumos līdz pensijas izmaksas laikam.

pirms 14 gadiem  

Vilnis, pirms 14 gadiem :

Zini, tas viss ir FOR CATS. Acu aizmālēšana. Tālāk neturpināšu. Akal sanāks paasa diskusija, pie tam nerezultatīva. Tu liec priekšā viskautkādaslikumloģikas, es, un vēldažiciti - realitāti. Un trakākais, ka visiem sava daļa taisnības.

Ingars Neija, pirms 14 gadiem :

cik cilvēku, tik viedokļu - es vismaz protu visus respektēt ;) Paldies par komentāru :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jāsāk ar to, ka pensijas nodrošina nevis paši pensionāri, bet viņu bērni. Respektīvi Jūs maksājat sociālo nodokli Jūsu vecāku pensijām. Un, ja mūsu valstī, kas reāli pastāv tikai 20mit gadus, ir 560 000 pensionāru, bet darbspējīgo iedzīvotāju ir tikai gandrīz divas reizes vairāk, tad tur normālas pensijas nesanāk. (iečekojiet iekš baltijai.lv ) Vecajā Eiropā sociālā sistēma būvējās 60mit gadus un mēs nevaram cerēt, ka pāris gadu laikā varam sasniegt Vecās Eiropas līmeni.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

tas viss ir loti sarezgiti, bet leilakais stulbums ar pensijam notika tiem, kas aizgaja pensija pec PSRS sabrukuma. tajos gados daudziem cilvekiem nebija darba vai bija loti slikti apmaksats darbs un, lai aprekinatu pensiju, pienema, ka sadu atalgojumu cilveks sanema visu ieprieksejo muzu padomju savieniba. piemers no man pazistama cilveka - padomju laikos citigi stradaja daudzus gadus, diezgan laba alga bija, sabruka psrs, sledza darba vietu, atrada mazu, sudigu darbinu par kkadiem 45 ls/menesi(taja laika ta bija minimala alga) un valsts, driz vien dabuja labaku darbu, bet pensijas tika aoprekinatas bridi, kad stradaja taja darba pa 45 ls, valsts aprekinaja, ka tas cilveks visu savu muzu psrs stradaja par 45ls/menesi, attiecigi tada ari maza naudina pensijai aizies.
tie, kam uz to bridi bija lieki naudas lidzekli (tadu nebija daudz) un vajadzigas zinasanas un sakari, iemaksaja lielu naudas cupinu nodoklos (nosimuleja, ka alga baigi lielaa), tadu pienema ka ta cilveka algu psrs gados

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

verners osis

+16083

 

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vilnis

+3247

 
jāpārceļas kaut uz UK. Latvijā, var sanākt, pensiju var nebūt kā tādu.

pirms 14 gadiem  

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

var gan jā! - draudzenes, kas strādāja ar swed pensiju plāniem teica tieši to pašu. un aizgāja no darba (nevis atlaida), jo apriebās cilvēkiem acis mālēt! tieši tā.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Pterodaktils

+17154

 
Jādzīvo citā valstī.

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

33% - t.i. trešdaļu ienākumu atdod valstij no 18 līdz 65 gadiem, trīs gadus pēc pensionēšanās saņemot zem 200ls un tad nomirsti bada nāvē.

JanKa, pirms 14 gadiem :

Kenijā, piemēram.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Pat Lietuvā vai Igaunijā būtu labāk.

veiksme ir mūsu pusē, pirms 14 gadiem :

es par keniju tomer :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.