Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Verners

+4547

 
  • 7

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1902 skatījumi

Kapēc liela daļa krievu mūsu leģionārus sauc par fašistiem?

Politika un valdība » Cits

Mēs pievienojāmies vāciešiem, bet viņi nebija fašisti :D
Viņu bija nacisti, bet fašisti bija Itāļi. Tapēc, gribētu zināt iemeslu kapēc mūs tā sauc?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Vai nav vienalga, kā tiek latviešu leģionāri saukti un tagad arī paši latvieši, šī vārda īstā un patiesā nozīmē sen jau kā vairs netiek izprasta. Krievvalodīgie tikai bļauj "fašisti", bet diez vai sajēdz, ko tas vārds nozīmē. Viņi tikai redz leģionārus, kuri karoja pret krieviem vācu armijas sastāvā, bet neviens neapzinās, ka tāpat kā vācu armijā, tāpat arī krievu armijā tika iesaukti cilvēki ar varu. Viņiem nebija izvēles, ja gribēja palikt dzīvi vai cīnīties par dzīvību, nācās iet karot. Latvieši karoja pret latviešiem, jo viņiem nebija izvēles, citādi taptu nošauti. Brālis nošāva brāli, tēvs dēlu un otrādi. Cilvēki neizprot vēsturi, viņos nav ne sapratnes, ne līdzcietības, viņi visi ir neizglītoti auni, tāpēc rodas šādi te fanātiķi, kurus sakūda tad, kad vajag, jo viņi jau vairs paši nespēj domāt. Tāpēc tik populāras ir visas reliģijas, visas sektas, arī šāds te tautu, rasu naids, jo kādam ir izdevīgi cilvēku prātus ieprogramēt savā labā. Saprāta mūsu sabiedrībā vispār nav.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Iedomājies tos laikus - cilvēkiem visu laiku skaloja smadzenes, kamēr viņi bija kā robotiņi - krita un cēlās par jebko, kas tika pasniegts, lai cik labs vai slikts tas būtu. Mūsdienās arī nav citādāk un tāpēc rodas ieprogrammēts naids, kas iet plašumā un nav apturams.

adolfs, pirms 13 gadiem :

nu iedomājies, kā Tu parasti jūties, kad Tevi nosauc par "labusu", loģiski rodas pretestība';nevaru iedomāties, ka krievu jytas būtu citādas.

adolfs, pirms 13 gadiem :

P.S. Latvijas krievu

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Vācieši bija nacisti jeb nacionāla sociālisma piekritēji. PSRS tajā laikā arī bija sociālisms un sociālisti, lielīja sevi par internacionālo sociālismo un ko tik vēl ne. Bet darbaļaudīm, tas izklausītos dīvaini - cīnīties pret to pašu sistēmu, kas ir viņu valstī un arī fonētiski, šie vārdi izklausas līdzīgi. Tāpēc, lai nejauktu galvu saviem pilsoņiem Staļin tētiņš un pārējie nolēma, ka nacistiskā Vācija un visi tās piekritēji ir jādēvē par fašistiem.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Saskaņā ar Wikipedia informāciju, lai gan fašisma termins galvenokārt tiek attiecināts uz Musolini vadīto Itāliju, tas bieži tiek izmantots lai raksturotu līdzīgas politiskās kustības, tai skaitā nacismu. Lietas būtību tas nemaina, jo Fašistiskā Itālija bija Nacistiskās Vācijas sabiedrotā, un šīs armijas rindās dienēja arī latviešu leģionāri, daži piespiedu kārtā, daži brīvprātīgi, šī armija Nirnbergas tiesas prāvā tika starptautiski atzīta par noziedzīgu, tādēļ, lai cik, tas mums latviešiem patiktu vai nepatiktu, šiem apgalvojumiem ir pamatojums. Tas gan nekādā ziņā neglorificē Padomju Savienības īstenoto politiku un Latvijas okupāciju un represijas pret Latvijas un citu Padomju Savienības "brālīgo" republiku tautām.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Lai arī termins galvenokārt tiek attiecināts uz Musolini vadīto Itāliju, tas bieži tiek izmantots lai raksturotu līdzīgas politiskās kustības, tai skaitā nacismu, kas laikā starp Pirmo un Otro pasaules karu bija plaši izplatītas Eiropā.
Valdības un partijas, kuras visbiežāk, papildus Itālijas Musolīni vadītajiem fašistiem, tiek sauktas par fašistiskām ir Ādolfa Hitlera vadītais Trešais Reihs, Falangisti un Fransisko Franko Spānijā, Salazara izveidotā Jaunā valsts (Estado Novo) Portugālē, Ungārijas Dzelzs krusta partija, Rumānijas Dzelzs Gvarde u.c.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Nedaudz par krievu fašismu: http://www.zemessargs.lv/forums/viewtopic.php?f=73&t=1871
tas gan nav īsti pa tēmu, bet interesanti.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

adolfs

+6756

 
pievienojos JanKas domu gājienam (Jevģēnijs un Aivis spīdoši izskaidrojuši terminu) ;
tie "fašisti" tumšiem ļautiņiem tik stipri folklorizējušies, ka tie, kuri lamājas, nav spējīgi - nemaz nevēlas iedziļināties vai izprast šī vārda nozīmi - un apm tik pat gudri, kā latvieši, kuri krievus apsaukā par urlām, uzbekiem utml

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
.. un "liela daļa krievu", kurus tu piemini, nemaz nav krievi.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.