Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 10

    Atbildes

  • -4 balsis
  • 2506 skatījumi

KONTROBANDA!?

Politika un valdība » Cits

Ja Latvijas Valdība nav spējīga mani nodrošināt ar preci, ko varu no kamiņu valstīm nopirkt par 70% lētāk, tad preci, ko pērku no kaimiņvalstīm NAV KONTROBANDA!!! Tā ir Latvijas Valsts galvu nemākulība!!! Jo pastāv iespēja pašai Valstij tur iegādāties preces!!! 100% izskaustu saucamās kontrobandas cigaretes u.c.!!!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 10

    balsis

JanKa

+80131

 
Jā, valdībai ir jādod tev iespēja pa lēto nopīpēties un nodzerties - nerausties, kravā koferus un Lielbritānijas vietā brauc uz Baltkrieviju vai Krieviju tur šāda iespēja ir. Lieciet man mīnusu jūru, bet atkarības ir jāārstē, nevis valdība jāgāna par lielu akcīzes nodokli.

pirms 12 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 12 gadiem :

Kas dzer un pīpē, tas to arī darīs gan Lielbritānijā, gan Krievijā gan Latvijā, neatkarīgi no akcīzes nodokļa lieluma, tikai gan jājautā kāpēc noņemtās cigaretes tirgo tie paši, kas tās ir noņēmuši? (es zini ko runāju).

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Ja nolaistu akcīzes nodokli, tad cenas izlīdzinātos un vairs nebūtu interese tirgoties ar kontrobandas cigaretēm.Bet kādam taču mūsu valstī ir iespēja uz to sildīt rokas un stenēt, ka veikalā vairs nepērk cigaretes.Jābūt pēdējam mūlāpam lai nesaprastu, ka tikai augstā akcīzes nodokļa dēļ , nauda aiziet garām valsts kasei.

pirms 12 gadiem  

JanKa, pirms 12 gadiem :

-Tā kā esam ES tas nav iespējams, jo ir vienotas likmes.
-Kā var reizē sildīt rokas un stenēt, ka nav ar ko sildīt?
-Vai tiešām valdības uzdevums ir dot savai tautai nodzerties tikpat lēti kā Krievijā?

kaspars saukums, pirms 12 gadiem :

idiotisms.kurš gribēs tas nodzersies tāpat.no točkām vai ar lētajiem dvuļām

Jānis Marcinkevičs, pirms 12 gadiem :

Pirms gada Krievijā finanšu ministrs aicināja tautiešus vairāk dzert un pīpēt, lai veicinātu valsts ekonomiku - vai tiešām Latvijai būtu vajadzīgs šāds piemērs? (stulbākais tas, ka šī eksministra Kurdina saknes nāk tieši no Latvijas)
Manuprāt akcīzes nodoklis ir pat diezgan pavājš solis un valstij būtu jāsper radikālāki soļi, lai palīdzētu beidzot atkarīgajiem smēķētājiem tikt vaļā no šī bezjēdzīgā un kaitīgā ieraduma.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Vispar jau akcizes nodoklja celshana ir politika kaadaa veidaa panakt veseligaku valsti... Es domaju ka visiem ir zinams ka latvija izmirst... :)...

pirms 12 gadiem  

Ralfs Ivo Ivanovs, pirms 12 gadiem :

Tādā veidā nevar gan panākt veselīgāku valsti,jo dārgākas cigaretes un alkohols veikalā jo lielakus dranķus dzer un pīpē tauta,lai lielāku daudzumu dabūtu spirtu lej klāt vairāk ūdeni un jauc klāt ķīmiju lai reibtu.To var saukt par veselīgāku valsti???????

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Ralf, ja tā dara tavi radi un draugi, tas nenozīmē, ka tā dara lielākā daļa potenciālo alkohola lietotāju. Daļa tā, protams dara, bet teikt, ka tas ir nozīmīgs daudzums izdzertā alkohola, var tikai tantiņas pie kāpņutelpas.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Kontrabanda ir tā, ko par tādu nosauc likums. Vai likums ir taisnīgs, ar veselo saprātu radīts, tas jau ir cits jautājums. Šajā konkrētajā gadījumā jau nu nevajadzētu bļaut, ka valstij par lētu naudu jāiepērk "kontrabandas" cigaretes. Katra importētā prece rada valūtu ārējā groza nestabilitāti, kas jābalansē ar līdzvērtīgu eksportu. Ja eksporta nav, tad importējot vietējā nauda kļūst nevērtīgāka un galējā situācijā var novest pie stipri nepatīkamām sekām. Arī tev personīgi, visiem iedzīvotājiem. Bet visnozīmīgākais iemesls ir tautas veselība-->medicīnas izdevumi (valsts tomēr kaut ko vēl maksā tajā visā). Un akcīzes nodokli cigaretēm vajadzētu pacelt vēl vairāk, un sodus nopietnākus. Citādi Rīgas autoostas pīpētāju krastmalai cauri nevar iziet nerijot tos draņķus.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Bezvārda

-10

 
lol

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ir! ja vajag raksti draugos

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
pašai Valstij vispār nav jāiegādājas preces (un sev. cigaretes). Bet valstij ir sevi jāuztur, jāsagrabina budžets, ko panāk arī ar akcīzi. Kontrabanda jau nav tikai Latvijā, tā ir visur.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andis Osis

+8010

 
Šo lietu ,,smalki ,, pateikt varētu Latgales kontrabandas karalis Kononovs.http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=326674:kononovs-sauc-vrdos-amatpersonas-kas-kontroljot-kontrabandu&Itemid=93

http://lv.wikipedia.org/wiki/Vasilijs_Kononovs

pirms 12 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

Vasilijs ir jau miris padomju partizāns un kara noziedznieks. Kontrabandists ir Raitis Kononovs.

Andis Osis, pirms 12 gadiem :

Vai,atvainojos,vārda kļūdījos.Tai laikā lasīju par Vasiliju,tā arī automātiski te ierakstījās.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viss kas te tiek uzskatīts par kontrobandu ir tapec lai aizstāvētu kāda monopolu un varētu slaukt vietējos.Jo tad jau pēc būtības arī drēbes vajadzētu pieskaitīt pie kontobandas,tās arī te ražo tāpat kā cigaretes.

pirms 12 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 12 gadiem :

vēl maziņš, bet jau gudrs:D:D:D

JanKa, pirms 12 gadiem :

Jebkura prece var būt kontrobandas, tai skaitā drēbes.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.