Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Kalvis

+15536

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 6574 skatījumi

Ar kādiem palīglīdzekļiem nodzidrināt plastmasu?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Vajag nodzidrināt velo lampas priekšējo stiklu,palicis galīgi matēts un baltganīgs.Protams gan noderēs arī citur!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Marcis

+3511

 
Rezultāts patiesībā neticams, es pat dotu 80-90% uzlabojumu (atkarībā no auto īpašnieka pedantitātes pakāpes...=))
ieguldījumi - minimāli
calibra club biedriem - iespēja pa materiālu cenu (5-10 Ls) ar manu brīnumaparātu tikt pie smukām farām=) un bezmaksas konsultācijas=)!
laiku aizņem atkarībā no tā kādā stāvoklī ir faras, cik ļoti jāslīpē. Baracudas bembim neslīpējām vispār un bija o.k., tad pietiek ar 30 min kopā abām farām. ja nopietnāka problēma - ilgāk. Eclipsei atjaunoju faras 1,5h, bet tur bija smags variants - fara pat izskatījās tāda kā sasprēgājusi, sakususi, viss tika atjaunots ideāli.

pirms 14 gadiem  

Raimonds Silanžs, pirms 14 gadiem :

Par 5-10 Ls var nopirkt jaunu velosipēda lampu un nav jāčakarējas ar to pulēšanu. Par auto fārēm te nekas netika prasīts;)

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Pa 10 ls.nekas prātīgs nesanāk.Man nepieciešama jaudīga gaisma,domāju ka drošība ir svarīgākais.Reiz man pat ar tādu apgaismotajā krustojumā gandrīz notrieca,kaut vien man bija galvenais ceļš,knapi sabremzējos,bet autiņam iesitu ar labo stūres ragu pa sānu,ka nobaukšķēja vien.Pats gan nenogāzos,bet šis teica,ka mani neesot pamanījis!Jo vairāk lumenu,jo labāk!

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Marcis

+3511

 
b) Process.
1-ais solis[/i] kā rakstīs, nomazgā faras un aplīmē ap tām visas detaļas lai pulēšanas procesa laikā netiktu apskādētas;
2-ais slis slīpēšana ar smilšpapīru. Es to daru ar rokām, bet ja kādam ir var to darīt ar aparātu. ar rokām sanāk akurātāk. Ņem sākumā visrupjāko smilšpapīru (1000) un pulē ārā visas dziļākās svītras un skrambas. farai jāpaliek vienādi matētai un gludai, (priekšnoteikums smilšpapīram jābūt samitrinātam), kad ts izdarīts, nem pakāpi smalkāku, lai izlīdzinātu iepriekšējā smilšpapīrapa švīkas, un tā līdz (2500), kamēr manāms jau viegls gluds spīdums Kā rakstīts topikā почти прозрачной.
3-ais solis - pulēšana. ņemam rupjāko pastu (09374) uzklājam vienmērīgi pa visu faru un pulējām. Pulēšanas process atkarīgs no tā ar ko jūs to veicat. neiedomājos kā tas izdodas ar rokām, šķiet ilgi un sarežģīti, bet servisos un mājas apstākļos to dara ar slīpmašīnām. Ir nepieciešams aparāts ar regulējamiem ātrumiem lai neizkausētu faru, jo tas tomēr ir plastikāts. Manā gad

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Marcis

+3511

 

pirms 14 gadiem  

Sanita Cera, pirms 14 gadiem :

Marci, skatos, ka es profiņš šajā lietā, man arī mašīnai vajag nospodrināt priekšējos lukturus. Vai Tu man varētu palīdzēt šajā lietā??? Kā ar Tevi var sazināties???

Sanita Cera, pirms 14 gadiem :

Marci, skatos, ka es profiņš šajā lietā, man arī mašīnai vajag nospodrināt priekšējos lukturus. Vai Tu man varētu palīdzēt šajā lietā??? Kā ar Tevi var sazināties???

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Marcis

+3511

 
a) aprakstītā metode ir arī mana pulēšanas metode. Topikā iesaka iegādāties 600, 1000, 2000 4000 smilšpapīru, bet es piedāvāju 1000, 1500, 2000, 2500. ar šiem pilnīgi pietiek. Jo 4000 pirmkārt ir grūti atrast un otrkārt tik smalks patiesībā nav nepieciešams.
Smilšpapīra nepieciešamais smalkums ir atkarīgs no tā kādā stāvoklī ir faras. Tād protams skočs, lai aizsargātu apkārtējās virsmas un pulēšanas pastas. Es izmantoju divu veidu 3M pastas - 09374 vai arii http://www.zobutirgotava.lv/lv/apstrade-un-pulesana/apstradei-un-pulesanai/pastas-pulesanai-plastmasai-kompoz-metalam-200g (pulēšanas pirmajam etapam) un smalkāku 09376 (pulēšanas nobeigumam). Vēl ir nepieciešamas paralona švammes un pats aparāts (slīpējamā mašīna, vai kas nu kuram ir - man ir īpaša ierīce, kas paredzēta tieši pulēšanām) pulēšanai.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tas lampas stikls ir izgatavots no polistirola un to mēģināt atkal padarīt dzidru ir bezcerīgs pasākums, jo lietojot jebkuru metodi nebūs labāk, bet gan savādāk. Nav jau nekāds deficīts kā krievu laikos, kad katru sīkumu centās salāpīt, jo jaunu nevarēja dabūt. Tagad jau ir vieglāk un izdevīgāk jaunu nopirkt.

pirms 14 gadiem  

Tomass Vidriks, pirms 14 gadiem :

Nu ar tiesa, Bet lai cilvēciņš pameigina, proti nopirkt jau vienmēr varēs, bet dažreiz gribās arī gandarījumu par savam spējām. pasist sev pa plecu un pateikt es esmu viens varens džeks un rokas man aug no pareizās vietas.

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Diezvai atsevišķi dabūt cateye lampas priekšējo plastmasu!Lampa ap 30 ls.maksāja,tāda sīkuma dēļ nav jēga jaunu pirkt!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

verners osis

+16083

 
cik zinu ir divi varianti,ja paliek dzeltenīgi,tad tas ir plastmasā un diez vai atjaunojams,ja noskrāpējies.smalko smilšpapīru, vai 0 ar ūdeni un tad slīpē ar zaļo pastu vai kadu citu smalkai slīpēšanai,ir ari speciālas lakas lai noslīpētais saglabātos bet pats neesmu lietojis un nezinu.
ā

pirms 14 gadiem  

Tomass Vidriks, pirms 14 gadiem :

Zaļā pasta saucās "Pasta Goja" vai Goija, Vari iegādāties SIA KRŪZA, ir dažādāka rupjuma, smalkākā ir zaļā. ar to var nopulēt, un pulē vissu, Plastmasu, akmeņus, dzelzi. ja vēlies nopulēt mīkstos materiālu, piemēram plastmasu, meklē rokā veco labo ārmijas auduma siksnu, ja dzelzi tad meklē nekrāsotas dabīgas ādas siksnu.

Tomass Vidriks, pirms 14 gadiem :

Un nebīsties ja rokas paliks melnas, būs normāli. Es praksē to pastu izmantoju bieži - atgriežu pie iepriekšējā izskata zelta, sudraba, un metāla lietiņas, gan arī hromētās Zippo šķiltavas gan automašīnas Stopsignāla lukturus,

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Tā pasta man lielos daudzumos darbā iziet,jāpaprovē!Laba ideja.Mēs nažus uzlaižam uz tās.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.