Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sandra L.

+2215

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3253 skatījumi

Kā attīrīt veļasmašīnu no iekšpuses - ļoti rūsains ūdens

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

droši vien iedarbojas ne jau tikai uz mazgājamā līdzekļa nodalījumiem. Ko tieši, kādā koncentrācijā un kā lietot? Etiķūdeni? Ļoti baidos no kalgon reklāmas situācijas! :D

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Pirms veļasmašīnas jāliek filtri, jo trakāks ūdens un biežāk mazgā, jo lielāki. Katrā mājas/dārza veikalā ir tādi kristāliņi, kas beramā veidā speciālā filtra bundulītī jāber iekšā. Cieti tādi, kā stikla lauskas. Un otrs filtrs ir tāds, kā striķa ritulis tādā pašā bundulī. Šitādus divus uzliksi, un viss būs labi. Bet rūsa ir tikai kosmētiska lieta, jo tur viss jau ir izrūsējis un process beidzies, veļas mašīnai no tā tikai nesmukumi, nekas vairāk.

Bet par pašu attīrīšanu, ja gribi tā nopietni, tad gandrīz jebkuru (lielas starpības nav) līdzekli dušas un krānu atkaļķošanai un rūsas noņemšanai (divas funkcijas) vajag veļas mašīnā ūdens iesūkšanas caurulē iepildīt un to cauruli atpakaļ uzlikt un ieslēgt kādu īso, nekarsto mazgāšanas režīmu uz kādu brīdi lai iesūc iekšā nedaudz, lai bišku pastāv un tad laist tālāk. Ja gribi vieglāk, tad pulvera vietā to līdzekli iepildi un palaid, lai sāk mazgāt un tad lai pastāv. Beigās tikai labi izskalot vajag - vairākas reizes mazgāt pa tukšo.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Pterodaktils

+17154

 
Uzliec filtru pirms veļasmašīnas. Rūsa neko ļaunu veļasmašīnai nenodarīs, tur lielākoties viss ir cinkots, hromēts un niķelēts. Kalgons noņem kaļķi, ar rūsu tas necīnās.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Cilvēkam laikam ir tik rūsains ūdens,ka filtri nepalīdzēs.Reiz dzīvoju tādā dzīvoklī,ka vanna jāpielej,lai nāktu daudz maz normālas krāsas ūdens.Jāuzzin,vai nav mainītas trubas,jo tad var ātri piesist filtrus.Tādā gadījumā tev būs vajadzīgs vismaz dubultais lielais filtrs.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

DamagE

+26662

 
tieši pret rūsu ir nopērkams līdzeklis "buvanols"
http://pc-modding.lv/e107_files/public/1245697259_105_FT41209_1_buvanols.jpg http://pc-modding.lv/e107_files/public/1245697259_105_FT41209_2_pamaciba_.jpg
kopā ar drēbēm mazgāt būtu neprāts, tādēļ iesaku ar otu uzklāt uz visām sarūsējušām daļām, pēc pamācības, tad ar lielu daudzumu ūdens nomazgāt, un mašīnīte kā jauna.

pirms 14 gadiem  

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Cik es saprotu, pilnībā jāizjauc veļasmašīna, lai ar otu tiktu klāt detaļām? :D

DamagE, pirms 14 gadiem :

tieši tā! ja reiz taisa remontu tad taisa kā nākas! pie viena arī noņem apkaļķojumu no sildelementiem

uldis ozoliņš, pirms 14 gadiem :

kas tas par murgu???!!!
1.buvanols ir rūsas pārveidotājs, nevis noņēmējs.
2.veļmašīnā NEKAS nevar sarūsēt. rūsas nosēdumi jau nu gan nebūtu jāpārveido par kautko vel noturīgāku.
Labāk jau nedarīt neko, ja nu vienīgi redzamos nesmukumus notīrīt ar kādu cillitu.

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Vīri - par filtriem skaidrs, steidzami jāmaina, jo ir izreaģējuši, mani nesatrauc tik daudz izskats mazgājamo līdzekļu silītēs (mēdzu izberzēt), bet kā tādi pat nosēdumi kaut kur veļasmašīnas iekšienē varētu ietekmēt tās darbību - gribēju tikai zināt, vai izlaist vienu mazgājamo ciklu ar etiķa pudeli vai varbūt ir kāds atkaļķotājs - līdzīgi kā tējkannām.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.