Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1892 skatījumi

kur varētu nopirkt lodāmo un cik tas varētu maksāt?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Vajadzīga šī mantiņa, un varbūt kāds varētu pamest mājienu kā tas jālieto!:D
zinu muļķīgi bet vajag!:)

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris

+22646

 
Viss ir daudz vienkāršāk kā izskatās,vai kāds biedē.Ja nevajag lodēt kaut kādas mikroshēmas kurām vajag noteiktu temperatūru un iezemētu lodāmuru,tad pērkam lodāmuru par pāris latiem.Tas būs kaut kur 100w. 220v.Ar smilšpapīra palīdzību nopule galu,tad alva turēsies labāk,tālāk kā speciālisti teica,kanifolijs,alva utt.Ja jālodē kaut kas no elektronikas,tad lodāmurs 60w vai 30w,bet iesācējam laikam būs par grūtu.Galvenais nebaidies,drusku patrenējies un tā lieta aizies.Veiksmi!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Katrā otrajā sadzīves preču veikalā. Lielajos visos. Maksā lēts no dažiem latiem dārgs ar visu regulēšanas iekārtu sākot no 30 latiem. Internetā vietējie ir divi veikali - Argus un Salvats.
Lietojot apalvo lodējamās vietas, savieno un lodāmuru klāt uz īsu brīdi un salodēts ir. Apalvojot vajag kalifoniju, vai mūsdienās visādas pastas ir. Ļoti populāri tagad ir alvas rullīši ar jau iekšā kalifonijam līdzīgu vielu. Es gan labāk lietoju atsevišķi, tad pats var dozēt cik grib.
Lietojot lodāmuru, galam jābūt tīram, citādi tikai karsēsi detaļas un jēgas nekādas nebūs. Priekš tam ir arī tas pats kalifonijs lietojams, ko noslauka nedegošā lupatiņā. Tagad gan visādas spec švammes un tīrāmās vielas ir utt. Pārkarsēt nedrīkst, jo tad tīri cik gribi, gals oksidēsies visu laiku. Lētajiem, bez regulēšanas tā ir pastāvīga galvassāpe.

pirms 13 gadiem  

Mehs, pirms 13 gadiem :

Var pirkt arī lētos lodāmurus, tie parasti ir nekvalitatīvi noregulēti un par daudz karsē līdz uzgalis paliek sarkans un alva atlec nost. Tādiem ķēdē ieliek diodi ar šuntējošu slēdzi un darbina caur pus-periodu. Tāds ir ērtāks, lai salodētu lielāku lielus vadu mudžekli, pēc vajadzības var pārslēgt jaudīgāku un atpakaļ. Vēl mēdz tie sist pa knaģiem, iesaku izmantot indikatoru-skrūvgriezi lai noteiktu noplūdi, tādam ir kontakts jāiesprauž otrādi vai jāpieslēdz zemējums.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

es perku to visu terbetes iela 14 elektronikas veikala

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.