Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

džambulaija

+1611

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5513 skatījumi

Kā pieslēgt el. plīti?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

No plīts nāk ārā četri vadi, tik daudz saprotu, ka trīs fāzes un 0, bet no rozetes trīs vadi, fāze, 0 un zemējums, kur paliek tās divas liekās fāzes, kas nāk no plīts? Plīti var slēgt gan pie 220, gan 380.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pieslēdzot visas trīs fāzes pie vienas, BET, ja ir trīs fāzes, tad neticas, ka šo plīti var pieslēgt un pilnībā izmantot pie vienas fāzes.
Viens rinķis atkarība no plīts veida, lieluma u.c. faktoriem patērē ~0,5-2kW, cepeškrāns~2kW, kas kopā var veidot pat 10kW. Parasti dzīvokļos/mājās viena fāzes ievadautomāta jauda ir ~16A kas atļauj kopēju jaudu zem 4kW. Cepsi vakarā cepeti cepeškrāsnī, būs iedegtas gaismas šur un tur, leduskapis, TV, ieslēgsies boileris jo kāds ies duša, un pēkšņi iestāsies tumsa, jo drošinātājs būs "pārslogts". Ja mājā/dzīvoklī ir 3 fāzes, un slodzes ir prātīgi sadalītas, tad šāda situācija būs nedaudz labāka, bet tāpat var notikt brīnumi, ja cepsi kūku, vārīsi kartupeļus un gatavosi mērci.

pirms 12 gadiem  

džambulaija, pirms 12 gadiem :

Tā plīts ir domāta gan pie 220, gan pie 380, bet nesaprotu, kur likt tos trīs vadus, jo ja pieslēdz vienu , tad nekas nenotiek, vai var viņus visus slēgt pie vienas fāzes, nekas nenosvils?
Kabelis stiprāks no sadales skapja man ir ievilkts un atsevišķi automāts arī uzstādīts.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Drošāk, protams, ir apskatīties uz plīts pēcpuses vai, ja tur nav, lietotāja pamācībā kā pareizi pieslēgt, bet, principā parasti visus trīs FĀZES vadus (visbiežāk apzīmēti ar L1 L2 L3)savieno kopā (visērtāk to izdarīt varētu būt pie pašas plīts) un pie rozetes slēdz fāzi pie fāzes, 0 pie 0, un zemējumu pie zemējuma vai korpusa.
Lieliski, ka ir atsevišķs resns kabelis un automāts - par vada pārkaršanu nevajadzēs raizēties un, ja pareizi izvēlēti automāti, pie pārslodzes atslēgsies tikai tas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

DamagE

+26662

 
tieši tā, visur kur ir fāze, tur ar pārmijām jāpieliek to pašu vienu esošo fāzi gan L1 gan L2 un L3 būs fāze kas iznāk no kontakta [L = brūnais vads] , bet nulle [N = zilais vads] un zeme [PE = zaļi/dzeltens] slēdzas kā parasti tam paredzētajā vieta pie plīts

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Tad jau tev tā plīts kā asinhronais elektromotors :D
Iespējams,ka ir kāds pārītis jāsavieno kopā,jo tad no 120 voltiem veidosies 240 v.atlikušos divus pie 0 un zemes,tikai kā savienot,tas jāskatās pēc krāsām,labāk,ja ir kas to prot!Atsauc elektriķi un nemokies,nav joka lieta!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 
Ja ir fāze, 0 un zemējums, tad pieslēdz pēc 220 shēmas, kura plīts aizmugurē. No sadales līdz plītij vajadzīgs vads kurš atbilst slodzei.

pirms 12 gadiem  

džambulaija, pirms 12 gadiem :

Tas vads jau ir, vienk'ar'si nesaproti, 'ka tos tr'is f'a'zu vadus sasl'egt, vai visus pie t'a viena f'azes vada?

Valdis Tomsons, pirms 12 gadiem :

Visticamāk plīts iepriekš bijusi pieslēgta pie 380. Pienākošo 220 pievienot nevar. Jau teicu ka jāpieslēdzas pēc shēmas plīts aizmugurē. Lietošanas instrukcijā raksta ka tas jāuztic kvalificētam elektriķim.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.