Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 4 balsis
  • 2104 skatījumi

Kapēc sākusi raustīties un palik tumša elektrība tiklīdz ieslēdz tējkannu vai plītiņu?Kā to labot?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Pirms nedēļas kaut kas saplīsa centrālajā elektrības skapī,mums divas dienas nebija elektrība,bet kad elektriķis to salaboja,dzīvoklī kad ieslēdzu tējkannu vai plītiņu uzreiz paliek tumšas spuldzes un dators izslēdzas vai pārstartējas.Vai tas nozīmē ka kāds zog elektrību vai kaut kas cits un kur man ziņot par šādu problēmu?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Kādā vietā ir vājš kontakts ,kas pie lielākas slodzes sāk dzirksteļot.Tējkana ir liels elektrības patērētājs un ja vads tikai saskarās ar kontaktu tas šādu slodzi neiztur.Tā kā rraustās strāva visā līnijā ,tad vainu jāmeklē pie ienākošā vada un visticamāk ,ka tā ir tajā pašā elektrības sadales skapī.Varbūt drošinātājam nav labs kontakts vai ta pats ir bojāts un pie lielākas slodes neizslēdzas ,bet raustās.
Sauciet labi ātri to elektriķi,bet labāk citu ;).Kad elektriņis būs visu sataisījis un pirms viņš aiziet ,pārbaudiet vai var ieslēgt tējkanu un arī gludekli vienlaicīgi un nekas nesāk raustīties.Ar vārdu sakot noslogojiet elektro līniju ar lielajiem patērētājiem ,kuru lietošana var sakrist vienā reizē.

pirms 12 gadiem  

ivarsi, pirms 12 gadiem :

Pilnībā piekrītu Egilam.
Pie kam slikts savienojums karst, kas var radīt oi oi oi....!
Pati vari pārbaudīt "korķus", t.i. mēģināt stiprāk pieskrūvēt (ja vecie, skrūvējamie).
Vispār montieris nav bijis uzdevuma augstumos

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Tā pateikt grūti, bet varianti ir divi. Pirmais : pēc remonta nav kārtīgi pieskrūvēts fāzes vads. Otrs: tejkanna un visi pārējie atrod nulles līniju pa apkārtceļiem. Skapī pavirša darba rezultātā viens no vadiem "pastaigājas".

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-6290

 
Tas nozīmē ka drīz nosvils tas midzenis pie visiem velliem. Un nevis "elektriķis salaboja" bet gan kaukāc pajols sapisa.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.