Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Gatis Zotovs

+21

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1209 skatījumi

Vai tam tā būtu jābūt, ka dzīvoklī starp ūdensvadu un "nulli" ir ~10V spriegums?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Jautāju tāpēc, jo reizi dažos gados sanāk mainīt ūdenssildītāja elektrisko boileri-(ūdenstvertnes korpusā rodas nelielas mikroplaisas pa kurām sūcas ūdens). Kaut kur esmu dzirdējis par tādām "klejojošajām" strāvām, kas varētu būt tam par iemeslu. Varbūt kādam ir bijušas līdzīgas problēmas? Kā to risināt?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Strāva meklē vieglākās pretestības ceļu. Jūsu gadījumā ceļš caur boileru ir nelielu noplūdi. 10 volti pat zirgam nav kaitīgi. Pareizāk būtu mērīt pretestības, to gan dara sabiedriskās ēkās. Klejojošās vai fukasstrāvas šeit gan nebūs pie vainas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-6290

 
Kāds dzīvoklis un māja? Taču jebkurā vecā mājā, kur paviesojušies 100dažādi "elektriķi" tādas starpības būs. Tur kārtīgi jāizpēta kapēc tā ir, un to jūs te ne1 nejēdzat.
Ak jā, vel kas, tie 10V kā tika mērīti? Gadijumā testeris nebij uz līdzstrāvu? Parasti ja ir tad ir bišķi vairāk, tā lai patirinātos, bet vel prikolīgajās devās :-D

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Jā esmu redzējis tās mikroplaisas,bet nospriedu ,ka pie vainas ir spiediena un temperatūras maiņas ūdenim uzsilstot un pieplūstot aukstam.Nevaru iedomāties kā 10v spriegums varētu iespaidot šo procesu.
Es samazināju temperatūru un ,škiet,ka šis boileris kalpo nesalīdzināmi ilgāk.Biju dzirdējis ,ka visekonomiskākā temperatūra ir ap C 55 grādi.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.