Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kaspars

+3137

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1131 skatījumi

Ko nozīmē ampēras spriegumā?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Man media centram nepieciešams 12v 1,5A barošanas bloks, bet man mājās ir 12v 1A. Protams viņš strādā, bet mani interesē vai tas kādam no viņiem kaitē?

Paldies par atbildi!

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nekaitē gan. Ja vien nepārslogosi. Tautas valodā 1,5A izturēs lielāku pārslodzi/ pārkaršanu kaut kādā laika posmā nekā 1A. Tas ampēru parametrs ir drošības limits/robeža. Un tas viss protams ir ar zināmu rezervīti.Sliktāk būtu,ja Tev mājās būtu ar 2 vai 2,5A--tad nu gan nebūtu vēlams lietot. Ja strādā---nesreso !!!

pirms 9 gadiem  

Aigars Purvciemietis, pirms 9 gadiem :

Tautiski---Tavs mājas bloks ir drošāks pret pārslodzēm/pārkaršanām

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Ja nekļūdos, tad pirmspēdējā teikumā minētais apgalvojums nav pareizs. Ampēru lādētājam drīkst būt arī vairāk nekā ierīcei. Par skādi nenāk. Spriegumam gan ir jāsapas, jā.

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Arī man līdz šim tā likās, ka lielāka amperāža nekaitēs elektroiekārtai, bet voltāžai jābūt atbilstošai norādēm.Tad jau mašīnai ieliekot lielākas amperāžas akumulātoru tās elektro iekārtas būtu pagalam.

Aigars Purvciemietis, pirms 9 gadiem :

Neesmu baigais ''guru'' elektrībā,bet vai mēs neesam šobrīd sametuši vienā čupā lādētājus un barošanas blokus--tās tomēr ir dažādas ierīces

Aigars Purvciemietis, pirms 9 gadiem :

Sveiks ,Egīl ! Šamajā jautājumā jau nekur nefigurēja auto un akumulators (kondensators vai cits enerģijas uzkrājējs ),jo tiem tik tiešām lādēšanas sākumstadijā drīkst pielietot paaugstinātu amperāžu. Es sapratu,ka runa iet par sadzīves tehnikas barošanas bloku. Varbūt mēs viens otru nesapratām......

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Izejot no pieredzes - man ir barošanas bloks ,kuram var regulēt voltāžu , bet amperi cik ir tik ir un ja pie tā pievienos kādu jaudīgāku iekārtu , kurai vatu ir par daudz, tad barošanas bloks var pārkarst, lai gan voltāža būs atbilstoša.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
12 voltīgs un 1.5 Amperīgs rū'ķītis var pacelt lielu ķirbi un noturēt to piemērm 1 minūti, bet ja tam 12v rūķim būtu 5A, tad viņš to ķirbi turētu daudz ilgāk ;)

pirms 9 gadiem  

Emīls Purviņš, pirms 9 gadiem :

tad vinjs toķ irbi saspridzinātu

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.