Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Elvīra

+21

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1070 skatījumi

Vai var teikt, ka akumulators ir baterija?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Izvērsās strīdīga saruna par to, vai akumulators ir baterija. Esmu pārliecināta, ka akumulators nav vienkārša baterija, jo jebkuru bateriju nav iespējams uzlādēt.

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, pēc sava pielietojuma akumulatori arī ir baterijas. Baterija ir ierīce, kurā ķīmiskas reakcijas rezultātā rodas elektroenerģija. Akumulatoru baterija ir baterijas tips, kuru ir iespējams atkārtoti uzlādēt.

pirms 9 gadiem  

Elvīra, pirms 9 gadiem :

Akumulators kā baterija - tas r tautā iegājis nepareizs izteiciens. Baterija ir kopa, ko veido vairāki savā starpā savienoti vienveidīgi elementi, ierīces utml., savukārt, akumulators ir ierīce, kas uzkrāj noteikta veida enerģiju (elektriskais akumulators,hidrauliskais akumulators (un hidroakumulators), siltuma akumulators). Es taču nevaru iet veikalā un teikt - man, lūdzu, akumulatoru rokas pulkstenim. Baterija ir baterija, akumulators ir akumulators - katram atšķirīga funkcija.

Vidzis Taigars, pirms 9 gadiem :

+Elvīra

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Elvīra, viss ir atkarīgs no kāda atskaites punkta jūs skatāties, un pēc kādiem kritērijiem vērtējat. Gan baterija, gan akumulators kalpo identiskam mērķim, tie nodrošina ierīces barošanu, tā ka pēc pielietojuma, gan viens, gan otrs ir baterija. Protams, ka pēc konteksta mēs izvēlamies vienu vai otru terminu, atkarībā no tā, ko vēlamies pateikt.

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Arī vēsturiski skatoties, pirmā tika izdomāta baterija, un tikai pēc tam tika izveidota atkārtoti uzlādējama baterija, kura tika nosaukta par akumulatoru.

Elvīra, pirms 9 gadiem :

Tas arī ir tas, kur es saskatu atšķirību - baterija ir baterija, bet akumulators ir uzlādējama baterija, un nekādā gadījumā tas nav viens un tas pats. Kā piemērs - mopēds un motocikls, ja baterija ir akumulators, tad mopēds ir motocikls, jo motocikls būtībā ir tas pats mopēds, tikai iekšdedzes motora tilpums pārsniedz 50m3, tāpat kā piem., elektriskais akumulators var uzkrāt enerģiju, ko nevar paveikt parasta baterija, kas nav uzlādējama (kas nav "motocikls"), jo, kad tā izlādējās, jāmet ārā. :)

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Elvīra, strīdēties par jebkuru tēmu var mūžīgi, tas, ka jūs vēlaties pierādīt, ka nav, visiem ir skaidrs. Bet jūs jau savā atbildē atzināt, ka ir gan, jo teicāt, ka baterija ir baterija un akumulators ir uzlādējama baterija, tātad arī baterija. Ar ko atšķiras gudrs cilvēks no muļķa ir tas, ka gudrs cilvēks savu alošanos vai kļūdu vienmēr atzīs, bet muļķis neparko un turpinās noliegt līdz pēdējam. Starp citu pēdējais bieži attiecas uz daiļā dzimuma pārstāvēm....

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Kā savulaik teica Jeļena Stepanenko, vīriešiem ir jāzina tikai 3 vārdi - Jā, nopirkšu un ejam. :)

Elvīra, pirms 9 gadiem :

Atslēgas vārds ir "uzlādējama", tas arī it tas, ko es saku, nevis, ka akumulators ir baterija, bet, ka akumulators ir uzlādējama baterija. Tas arī viss :P

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Elvīra, atslēgas vārds vienmēr ir lietvārds nevis īpašības vārds vai darbības vārds. Tā, ka tas vai gribat vai negribat atzīt savu alošanos, lietas būtību nemaina...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nu vispār jau lielās bačas, kā piemēram, 18650 22650 arī sauc par akumulatoriem, tas vai tā ir pareizi es nemācēšu teikt, bet sen jau tautās lādējamās bačas sauc par akumulatoriem.

pirms 9 gadiem  

Elvīra, pirms 9 gadiem :

To jau es arī saku, ka uzlādējamas, es uzsveru - uzlādējamas baterijas var saukt par akumulatoriem, jo var lietot un lādēt, lietot un lādēt. Parastās baterijas var mēģināt uzlādēt, bet palietosi burtiski minūtes, jo "nosēdīsies", tieši tāpēc, ka tās nav akumulatori (speciāli uzlādēšanai paredzētas baterijas), kam ir liela ietilpība, kas paredzēta enerģijas uzkrāšanai.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Baterija - sākotnējā nozīmē ir vairāki vienveidīgi elementi, kas apvienoti kopīgai darbībai. Un var nebūt saistīta ar elektrību, ka piem., mīnmetēju baterija vai istabas radiators, ko krievi dēvē par bateriju. Pēc šīs, tagad novecojušās, nozīmes, apaļās AAA nav baterijas, bet mašīnas akumulators ar daudzām svina plātnēm - ir.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Vidzis Taigars

+172

 
angliski tā ir battery , akumulators IR BATERIJA ,JEBKURU BATERIJU IR IESPĒJAMS UZLĀDĒT, kā tu domā kā viņi dabon pilnus tos duracell...... visas baterijas ir lādējamas vienīgi viņiem visulaiku vajag naudu tapēc taisa nelādējamās tik daudz, vis notiek alkatības dēļ. un par to nav jāstrīdas. būtu jāstrīdas par tādām debīlām lietām kā LIETOTNES IR TAS PATS KAS APPS. LATVIEŠi nemāk tulkot datorzinības tie kas tulko vajadzētu iesēdināt cietumā par debīlisma kalngaliem...

pirms 9 gadiem  

JanKa, pirms 9 gadiem :

Ko tik neizdomā ja nav ķīmija skolā mācīta...

JanKa, pirms 9 gadiem :

P.S. Ja tā nonicini savu valodu un tautiešu, varēji rakstīt, kārtīgā perdiķu valodā: "Engā ir battery Accu ir battery Any battery var chargot.." Dulburi saprastu.

Vidzis Taigars, pirms 9 gadiem :

Godīgi sakot ej dirst neko es nenoniecinu. un ja gribi man iemācīt ķīmiju tad man tev vispirms būs jāiesit pa tavu degunu lai tu savas asinis redzētu pirms kādu te vēlies pazemot par iegūto izglītības līmeni... es angliski tikai piemēru minēju nevis kā manas pasaules vienīgo uzskatu un pārliecību, ej tad tu atrod kautko tanīs jaunajās mūsdienu ierīcēs ar uzliktu latviešu valodu kā noklusējamo valodu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.