Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1351 skatījumi

Vai un kādos gadījumos pastā jāmaksā papildus nodokļi par internetā pasūtītām precēm ?

Skaistums un stils » Cits

Es ar draugu vēlamies iegādāties apavus no www.eastbay.com, kopā sanāks 3 apavu pāri, tāpēc rodas šāds jautājums : vai nebūs tā ka papildus mājaslapā jau iekļautajiem pasta izdevumiem tepat Latvijas Pasta nodaļās vēl kaut kas būs jāmaksā? Iepriekš jau esmu pircis no ebay, bet tās bija lielās austiņas, tāpēc paka nebija liela, bet šeit gan varētu būt diezgan liela kaste....

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja no ASV sūta:
1. fiziska persona fiziskai personai, tad nodokļi tiek aprēķināti, ja summa pārsniedz 45 EUR;
2. juridiska persona fiziskai personai, tad nodokļi tiek aprēķināti, ja summa pārsniedz 150 EUR.

Tā, ka iegādājoties vairākas preces ar bezmaksas piegādi no valstīm, kas atrodas ārpus Eiropas Savienības Ekonomiskās zonas ir izdevīgi noformēt vairākus pasūtījumus ar vismaz 3-5 dienu atšķirību un šīs summas nepārsniegt un nemaksāt neko!

pirms 13 gadiem  

Liene Arāja, pirms 13 gadiem :

ar jauno gadu PVN būs jāsāk maksāt, ja sūtījuma summa pārsniegs EUR 10 (no valstīm, kas nav ES), un ievedmiuta no EUR 150

Ivars Gurkovskis, pirms 13 gadiem :

Aivis, tas ko raksti būtu spēkā ja paka ienāktu Latvijā šodien, rīt vai parīt. mūsdienās likumi mainas vismaz reizi gadā. :)
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?hl=1&tabid=7&id=15&oid=51075&lidz=2000.1.1&no=2011.12.6

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tā jau ir, Latvija jau nav normāla valsts, kur nodokļus var plānot gadiem uz priekšu. Pie mums ir ierasta prakse, ka nodokļi tiek mainīti šurpu turpu vismaz 2x gadā vienas nakts laikā un nodokļu sloga palielinājums tiek saukts par budžeta konsolidāciju.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Gurkovskis

+2154

 
kastes lielumam nav nozīmes, bet tās vērtībai naudā. šajā gadījumā no USA sūtītai pakai šeit būs jāsamaksā papildus 22% PVN. :)

pirms 13 gadiem  

Mareks Zēvalds, pirms 13 gadiem :

Šeit rodas vēl viens jautājums : Par ko tad es īsti te Latvijā maksāšu??? Tā jau tiks samaksāti 25Ls mājaslapā par piegādi...... Jāsāk jau pārdomāt to vai tiešām tas būs izdevīgi, jo nu tas ir anormāli, ka ja ASV apavi maksā 120$, tad pie mums 120LS !!!!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.