Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kristaps

+23

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1844 skatījumi

Sports un pulss

Sports » Cits

Sveiki! Pēdējā laikā nomoka jautājums tieši par pulsu, vairāk sporta laikā! Man ir 17.gadi, eju uz sporta zāli 3x nedēļā! Pulss miera stāvoklī ir 56-60, bet kad sāku sportot, tā pulss kāpj līdz griestiem. Sporta stundās arī lēni 6.apļus paskrienu un sirds dauzās ātri. Ja vienreiz pareizi saskaitīju, tad spēlējot florbolu dabūju 197, bet tajā brīdī jutos pilnīgi ok, cik viens cipars nobiedēja. Tikko izgāju arī eho sirdij, nekādas novirzes no normas neesot. Varbūt vajag taisīt speciālos kardio treniņus, trenēt sirdi? Vienkārši zālē nav pieejami tādi skrejceļi, kuros varētu kontrolēt pulsu, brīvā dabā uz bobi arī negribās skriet.

Pirms 12 gadiem

a

Kristaps, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Normāls pulss miera stāvoklī ir no 60 līdz 100. Pie fiziskām slodzēm, ieskaitot treniņus pulss var uzkāpt arī līdz 200, ja to nepavada nekādas nepatīkamas izjūtas, piemēram, reibonis vai nelaba dūša un pašsajūta ir laba, tad nav nekāda pamata satraukties! Trenējoties, neaizmirstiet dzert ūdeni. Dehidritācija ir viens no strauja pulsa kāpuma cēloņiem pie lielām fiziskām slodzēm! Risinājums: Dzeriet ūdeni!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Nu florbolu spēlējot 197 tā kā būtu drusku par augstu. Profesionālam sportistam vēl pieņemami, bet kā brīvā laika pavadīšanai nu ir par augstu.

pirms 12 gadiem  

Kristaps, pirms 12 gadiem :

Paldies, par viedokļiem, bet es tur neko nevaru darīt ar to pulsu, ka viņš kāpj, jo miera stāvoklī man ir labs pulss. Ūdeni es dzeru treniņa laikā pietiekoši, vienīgi pa dienu sanāk mazāk. Ārsts vēl saka, ka no nerviem arī tā var būt, ka kāpj, vienkārši es par to tik daudz iespringstu, tāpēc arī kāpj pulss. Ir man tāds vecums, esmu nervozs diezgan, skola, viss pārējais. Agrāk neko nemērīju un nezināju, cik man pulss ir miera/slodzes laikā. Nezinu kāpēc sāku mērīt, Tagad nevar beigt mērīt.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Pulsam pie fiziskas slodzes ir jābūt paātrinātam.
Būtība ir tajā, vai Tu pirms maksimālās slodzes pareizi iesildies un savu sirdi un visu ķermeni sagatavo tam, ka organismam būs vajadzība pēc lielāka skābekļa daudzuma asinīs.
Labs kardiotreniņš jaunam cilvēkam ir kāpšana pa trepēm, bet, protams, ka skrējiens svaigā gaisā ir vislabākais-lietderīgais+patīkamais.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.