Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Lāsma Freimane

+389

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3753 skatījumi

Rh negatīvs + Rh pozitīvs un grūtniecība...

Veselība » Cits

Tīri intereses pēc (pagaidām vēl nav dzīvē aktuāli). Sieviete + un vīrietis -.

Parasti visur saka, ka galvenais, lai sieviete būtu pozitīva. Jo, ja negatīva mamma ir stāvoklī ar bērniņu, kam Rh mantots no pozitīvā tēta, tad var būt nesaderība. "Pozitīvais bērns negatīvā mammā".

Bet ja pozitīva mamma ir stāvoklī no negatīva vīrieša un bērns ir mantojis tēva negatīvo Rh, tad taču arī ir nesaderība!! "Negatīvs bērns pozitīvā mammā".

Kurš man šo lietu var tā zinātniski izskaidrot? :)

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

UZMANĪBU!

+4625

 
Ja vīrietim ir Rh -, tad nekādu problēmu nevar būt, bet ja Rh+, tad jāskatās kāda sieviete!
Ja sieviete rh + un vīrietis Rh +, tad viss kārtībā, BET ja Sieviete Rh- un vīrietis Rh +, tad otrais vai trešais bērns var gādīties invalīds vai kkas tml. vai arī sieviete paralizēta un vairāk dzemdēt nevar, esmu redzējis reālus gadījumus, tā kā pote laikam ir izgudrojums, pret to...

pirms 13 gadiem  

Lāsma Freimane, pirms 13 gadiem :

"Ja vīrietim ir Rh -, tad nekādu problēmu nevar būt" - interesēja tieši KĀPĒC tas tā? Untieši par to nesaderības jautājumu... ---> Negatīva mātei ar pozitīvo bērnu var būt problēmas, bet pozitīvai mātei ar negatīvu bērnu nekādas problēmas?

p.s. - nav jau mežonīgi aktuāli, vnk domāju - varbūt te kāds ārsts vai zinošais klejo :) ...

UZMANĪBU!, pirms 13 gadiem :

Es tieši šito visu labi saprotu, pašam ģimenē bija tādas problēmas un sievai ģimenē!
Ir tā ka Rh + ir stiprāks par Rh - un kad notiek dzemdības asinis saskarās un plusiņš to mīnusiņu izstumj ārā un uzveic, bet kad notiek otrādi tad tieši placentas asinis ir stiprākas sāk ardīties un taisīt problēmas...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Par tēviem nepateikšu, bet varu pateikt, ka man ir Rh negatīvs, bet bērns piedzima ar pozitīvu. Uzreiz pēc dzemdībām man taisīja kaut kādu poti. Teica ja būs vēl viens bērns, lai nebūtu nekādu sarežģījumu. Jo pie otrā bērna varot būt problēmas.

pirms 13 gadiem  

Lāsma Freimane, pirms 13 gadiem :

nu jā... interesēja tieši tas pretējais variants...

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Kad iesi pie ginekologa uz kārtējo vizīti, apjautājies viņai. Viņai tak ir jāzin, kas ir kas. Vēl vari ieiet kādos forumos grūtniecēm, domāju, ka tur tādas tēmas tiek biežāk apspriestas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Ja nemaldos, runa iet par to, ka šādā situācijā auglis tiek uztverts kā svešķermenis un mātes organisms ar to cīnās visiem spēkiem, izdalot asinīs vielas, kas nopietni apdraud viņas veselību un pat dzīvību. Turklāt, tā rezultātā bērns vai nu iegūst anomālijas un piedzimst nedzīvs vai kropls, jebšu arī notiek spontānais aborts. Grūti man to tā pateikt, atceros, ka skolas gados to stāstīja, bet nu jau , ja tādas lietas ikdienā nelasi un nerunā, tad arī aizmirstas.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Tas bija domāts, ja māte ir mīnuss un tēvs ir pluss.

UZMANĪBU!, pirms 13 gadiem :

Piekrītu, pārējas saderības gan ir veiksmīgas!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Man ir izaudzis liels ,spēcīgs un gudrs puisis ar manu B+ un bioloģiskā donora(tā es saucu viņa tēvu) A-apsolūti nekādu problēmu tikai asinsgrupa gan AB+

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.