Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2700 skatījumi

Hēlija gāze.

Veselība » Cits

Pa televizoru rādīja sižetu, kā saelpojas gāzi no parasta balona(varētu būt hēlija gāze?) un tad normāla cilvēka balss uz kādu laiku pārvēršas jocīgā ,bērnišķīgā balsī.Jautājums-tīri no medicīniskā viedokļa, kas notiek ar balsi?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Jā, hēlijs. Balss saites vibrējot tiek bremzētas mazāk un kustas ātrāk - augstāka frekvence. Sēra heksafluorīds dara pretējo. Gāzes nekaitīgas, tikai viegli var paģībt ākstoties, jo aizmirst, ka jāelpo gaiss.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Tātad kļūdījos. Minētais process ne visai būtiski maina balss saišu vibrācijas frekvenci. No balss trakta dēļ tajā esošās gāzes molmasas tiek atlasītas citas rezonējošās frekvences. Parasti atlasi veidojam ar savu gribu kustinot kaklā esošos muskuļus, mēli, muti. Tāpēc varam dziedāt nedaudz augstāk, vai zemāk. Bet ne tik ļoti, kā ar gāzi.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

JanKa

+80131

 
No medicīniskā viedokļa nekas nenotiek un balss nemainās. Mainās vide kurā izplatās balss saišu radītie skaņas vilņi. Hēlijs ir vieglāks par gaiss līdz ar ko skaņa izplatās atrāk 970m/s salīdzinot ar 343m/s gaisā. Tādēļ arī balss izklausās augstāka, savukārt salepojoties gāzi kurā skaņa izplatās lēnāk kā gaisā var iegūt zemāku balss skanējumu.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Vispār tās ir pilnīgas muļķības. Tāpat kā mans pirmais minējums, hehe.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Ja tā būtu, tad izejot no mutes un sastopoties ar gaisu, vai nu paliktu parastā frekvence, vai mēs iegūtu sonic boom skaņām uzkrājoties.

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

no filmām redzams, ka balss tembru izmaina arī spēriens pa kājstarpi...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Edgars Amolins

+167

 
ir tada lieta ka smadzenem nepieiet normals daudzums gaisa un ja to dara bizi var baikties slikti jo kad smadzenem nepieiet gais atmirst sunas kas tiek kairinatas ar helija gazi

pirms 13 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Neviens jau netaisās to arīt, tas tikai tās jautājums interesei :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.