Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Gatis Hartmanis

+118

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2578 skatījumi

Kādas ir sekas atkarībai no citramona?

Veselība » Cits

Cilvēks jau gadiem regulāri lieto citramonu un apgalvo, ka no citām zālēm galvassāpes nepāriet. Galva sāp bieži, tā ir paciņa 2 dienās, ja nemaldos vienā ir ap 10 tabletēm, tā tad 5 vismaz dienā... Kas ir tā viela, kas cilvēkā izraisa atkarību pēc citramona? Varbūt kāds zin sekas ilgstošai lietošanai?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kāda vēl atkarība no citramona... :DDDDDDDD Pārsmējos.

Atkarība ir tad, kad ir visnaturālākās lomkas (piem., no tādām zālēm kā Alprazolam, Cyclodol, Seroxat, Prozac, Wellbutrin, utt.). Tas, ko tu sauc par atkarību no citramona, ir vienkārša tolerance, kas rodas, lietojot jebkuras zāles.

Risinājums — pamaini uz Ibuprofēnu, Ibumetīnu, Ibugesic, Analgin vai (mazāk vēlams) uz Aspirīnu.

«Long-term use of Citramon can lead to dizziness, vision disorder, decrease of platelets aggregation, hypocoagulation, hemorrhagic syndrome» un bla bla bla.

Tas, ka cits zāles nelīdz, ir tāpēc, ka cilvēks vienkārši noskaņojies tā ir, I guess. Man visas līdz. Aspirīns vislabāk, bet pārējās tomēr arī līdz.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Citramons satur kofeinu, bet nu tik maz, ka tur spaiņiem būtu jāapēd, lai atkarība rastos. Drīzāk tā jau ir psihiska problēma. Silts ieteikums galvu atrādīt ārstiem.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

nav ne jausmas. man bija ta ka iznemot analginu nevienas nelidzeja. bet tad es paliku stavokli un man vinas aizliedza lietot tagad lidz pasas vajakas zales.
a kas par vielu tur ir pat iedomaties nevaru. bet pats par sevi ka zales jalieto ar meru. par visam zalem ir teikts ka nedrikst lietot parak daudz. un visam ir blakusiedarbiba saja gadijuma ta ir 100%. ja galva sap lai aiziet pie arsta varbut kada migrena vai kkas tads.

pirms 12 gadiem  

Gatis Hartmanis, pirms 12 gadiem :

Cilvēks ir ļoti stresains, lai neteiktu vairāk... varbūt tiešām migrēna.

Diāna Rakusova, Peipina, pirms 12 gadiem :

tiesam lai labak paradas arstam. ar tadam lietam nejoko

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Ibumetīnu nedzeriet! Tas katastrofāli bojā kuņģi.
Ja man kas sāp, es paciešu to, reizēm, ja sāp ļoti, pasportoju, ieeju siltā vannā, vienkārši paguļu ilgāk.
Runājot par autora jautājumu, te noteikti ir radusies atkarība un ne tik daudz kā no zālēm, kā no paša fakta. Pamēģiniet cilvēku atradināt ar placebo efektu! Pats vieglākais veids ir placebo, bet otra metode būs tāda, ka pakāpeniski dot šim cilvēkam arvien mazāk medikamentu, kurš viņam vajadzīgs (viņaprāt). Būs skandāli, būs kliegšana, ar to jārēķinās. Problēma, ja cilvēks pats spēj aiziet uz aptieku un to nopirkt.
Sekas citramona lietošanai - šajā gadījumā tas varētu būt (manuprāt) fakts, ka bez tā lietošanas tiešām galva plīst pušu, jo organisms pie tā jau ir pieradis.
Varbūt aizvediet konkrēto cilvēku pie neirologa, lai kāds ārsts dod nosūtījumu uz datortomogrāfiju galvas smadzenēm. Nevajag gadiem ilgi pasīvi noskatīties, kā cilvēks mokās un ārsta viedoklis varbūt kaut ko mainīs.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edgars

+7561

 
Ibumetīns 4 ever

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.