Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Oto

+10200

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2437 skatījumi

IQ tests par plītīm un veselīgumu

Veselība » Cits

Jautājums uz iekrišanu. Sakārtojiet(mainot vietām) ēdiena pagatavošanas veidus pēc to veselīguma sākot ar neveselīgāko augšā un beidzot ar veselīgāko!

Gāzes plīts
mikroviļņu krāsns
uz "dzīvas" uguns
elektriskā/infrasarkanā plīts
indukcijas plīts
malkas krāsns
...cits veids ko varbūt neesmu pieminējis


P.S. Veselīgāk, garšai šeit nav nozīme. Mīnusus nelikšu.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ir būtiskas atšķirības - kādu produktu karsē (gatavo? uzsildi?), jo ne visos ir vienāds daudzums to molekulu, ko dzīva uguns pārogļo un mikroviļņi sabojā. Piem., zupu, ceptu gaļu un maizi pagrūti salīdzināt. Un parasti gāzes/malkas krāsns izdedzināto skābekli telpa saņem no ieplūdu''sā gaisa, tā nodrošinot arī normālu mituma režīmu.
Te nav pieminētas tādas sildīšanas ierīces kā maizes krāsns un saulē sakarsis akmens; tās gan ir specifiskas, toties veselīguma ziņā tuvākas termiski nesabojātiem produktu lietošanai.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Varētu būt tā:
Mikroviļņu krāsns.
Indukcijas plīts.
Gāzes plīts.
Elektriskā/infrasarkanā.
Malkas krāsns,dzīva uguns.

pirms 12 gadiem  

Āris, pirms 12 gadiem :

Mikroviļņu krāsns iedarbība uz cilvēka veselību varētu būt tikpat briesmīga kā trauki ar teflona pārklājumu!

Oto , pirms 12 gadiem :

Tuvāk patiesībai drīzāk ir šādi(no veslīgākā uz mazāk veselīgo):

mikroviļņu krāsns* (zaudē vismazāk uzturvielu, nepiedeg)
elektriskā/infrasarkanā starojuma plīts/indukcijas plīts/mikroviļņu ar grilu (vienlīdzīgas)
Gāzes plīts/malkas krāsns (izdedzina telpā skābekli, izdala tvana gāzi, ja nav pietiekoša ventilācija, degšanas produkti var nonākt ēdienā)
uz "dzīvas" uguns (visnevesligākais pagatavošanas veids, jo lai gan nobrūnējums ir garšīgs tas ir arī kancorigēns un satur brīvos radikāļus)

Āris, pirms 12 gadiem :

Tagad Tu Oto pateici pamatīgas muļķības,bet pats tā arī neko nesaprati!!!Tad nu mēģini iegaumēt:mikroviļņi saskalda molekulas Tavam garšīgajam ēdienam,un pāri paliek tikai masa kura nemaz nav tik nekaitīga organismam.Šīs patiesības,kaut ar grūtībām atradīsi arī GOGLĒ.

Āris, pirms 12 gadiem :

Starp citu mikroviļņu krāsni izdomāja un ieviesa tie paši gudrie vācieši otrā pasaules kara laikā lai karavīri ātri varētu tikt pie karsta ēdiena.Bet pētījumi par mikroviļņu iedarbību sākās tikai kaut kur septiņdesmitajos.Bet arī tad tāpat kā teflona trauku ražotājiem tagad bija pietiekoši daudz lobiju.

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

pazīstams gan ir nostāsts par amerikāņu kareivjiem, kas konstatēja kabātās izkusušu šokolādi pēc darba pie augsfrekvences raidītāja. 2. pas. karā. Un no turienes esot radusies ideja par mikroviļņu krāsni.

Āris, pirms 12 gadiem :

Leģendas protams klīst tautā ļoti dažādas,tāpēc nebrīnīšos ja šeit parādīsies versija ka pie šī izgudrojuma vainīgi varonīgie krievu karavīri.

Oto , pirms 12 gadiem :

Tad iegaumē savā prātā mikroviļņi ir tas pats elektromagnētiskais starojums, kas gaisma vai siltums. Siltums zinātniski ir infrasarkanais starojums tad ko ja es nosaucu elektrisko plīti par infrasarkano plīti tad pēkšņi tā kļūst kaitīga? Dzīviem organismiem mikroviļņi ir tikpat bīstami kā ir bīstams infrasarkanais starojums , tā vienkāršā iemesla pēc, ka var apdedzināt audus. as ko tu meklē google pseidozinātne, molekulas šim šķeļot, to jau dara arī parasta krāsns pat izteiktāk.

Oto , pirms 12 gadiem :

Sašķelt molekulas jau ir viens no gatavošanas mērķiem. Tikai nez kāpēc mikroviļņos gatavotajā pārtikā(ne jau atsildītā) saglabājas vairāk uzturvielu nekā citādi gatavotā.
Savā atbildē gan pieliku "*" pie mikroviļņiem, ar domu, ka pareizi gatavojot ir veselīgāk. Mikroviļņiem ir tomēr trūkums, ka uzsildot strauji ēdiens var nepagūt uzsildīties vienmērīgi(apkārtējais gaiss netiek sildīts) un kāda daļa var neizcepties un nebūt sterila, bet to var atsvērt sildot lēnāk vai pagrozot.

Āris, pirms 12 gadiem :

Iegaumēt Otiņ,laikam pats nevarēji fizikas stundās skolā,ja vispār tās apmeklēji....

Oto , pirms 12 gadiem :

ko iegaumēt, to ka ēdiena pagatavošana jebkādā veidā to sildot maina molekulāro struktūru? Neviens pētījums nav tādus murgus kā tu apgalvo pierādījis.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Par pētījumu kā tādu nav dzirdēts. Loģiski spriežot vajadzētu būt malkas plīts, jo organisms pie tās ir gadsimtu laikā visvairāk pieradis. Ne reizi vien dzirdēts, ka tādu kāpostu zupu ar suķa asi var izvārīt tikai uz malkas plīts.
Tas ārpus testa, jo veselīga pārtika ir galvenais.

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

Kā jau minēju, tas kas ir garšīgāk nenozīmē uzreiz ka tas ir veselīgāk. Malkas plīts sevišķi neatšķiras no gāzes plīts, tai pat ir viens būtisks pluss, pašregulācija, katls pāriet pāri un noslāpē liesmu.

Āris, pirms 12 gadiem :

Es gribētu šo muļķīgo tēmu beigt,ēdiet taču ko katrs gribiet jo Jūsu veselība ir pašu rokās.Bet par mikroviļņu iedarbību uz ēdienu un cilvēkiem kas to lieto pat internetā var dažreiz atrast,lai veicas !!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.