Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1292 skatījumi

Ko vēl darīt ja saplīsis dzīvsudraba termometrs?

Veselība » Cits

Es visas dzīvsudraba lodītes iesūcu putekļusūcējā un grīdu saslaucīju. Bet tagad lasu ka lietot putekļusūcēju ir bijis slikti un bez maz vai vesela nebūšu nekad. Vai tiešām ir tik ļauni?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ja saplīsis dzīvsudraba termometrs, saplīsušais termometra gals jāaizlīmē ar leikoplastu, lai neizlītu atlikušais dzīvsudrabs. Termometrs jāievieto neplīstošā traukā ar vāku. Izlijušais dzīvsudrabs, ja iespējams, rūpīgi jāsavāc (vislabāk dzīvsudraba pilieniņus savākt, izmantojot papīra lapu) un arī jāievieto traukā ar vāku. Tā kā termometrā dzīvsudraba nav daudz, veicot šos pasākumus, būtisks kaitējums veselībai nevar rasties.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Andris

+1360

 
Šeit visa vajadzīgā informācija šajā jautājumā: http://www.vi.gov.lv/lv/vides-veseliba/vides-veseliba-iedzivotajiem/dzivsudrabs

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
putekļsūcēju nāksies krietni patīrīt, iespējams, no tā pakaļgala jau ir iznācis un turpinās izdalīties dzīvsudraba tvaiks, kas ir viskaitīgākais (šķidrs dzīvsudrabs jūtami nekaitē pat norīts). Pareizi būtu to nogādāt pie bīstamajiem atkritumiem, bet, ja tas nav izdarīts, man vienalga, kur tas tvaiks ir palicis un paliks - dzīvoklī vai ārā pa logu, vai kanalizācijā. Iespējams, kādreiz vēl redzēsi savu dzīvsudraba bumbiņu, piem, izlietnes līkumā vai grīdas šķirbā - viņa ir smaga un nekam nepielīp.

pirms 11 gadiem  

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

R putekļu sūcēju jau tu to tvaiku vēl vairāk uztaisīsi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.