Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1045 skatījumi

veselības aprūpe anglijā

Veselība » Cits

Dzīvoju Anglijā, Londinā 4 nedēļu. Esmu dabūjis nopietnas veselības problēmas, jau 4 dienu sāp vēders kreisajā sāna paribē. Un man nav ne jausmas par veselības aprūpi anglijā, varbūt kāds, kam ir pieredze var izskaidrot kā rīkoties. Uz kurām veselības iestādēm doties, un kādas ir cenas. Es dzīvoju netālu no seven sister station.

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Anglijā valsts veselības aprūpe ir bezmaksas visiem "ordinarily residents". Lai kļūtu par ordinarily resident jumps ir jānodzīvo Lielbritānijā 3 gadus, savukārt likumie imigranti, piemēram, ES pilsoņi, kas ir pārcēlušies uz dzīvi Lielbritānijā, šo Status iegūst no pirmās dienas pēc ierašanās Lielbritānijā. Tas, ka jūs neerzat tūrists gan jums ir jāspēj pierādīt, proti, jāpierāda, ka jus šeit ir dzīvesvieta (fiziska adrese), bankas konts, darba vieta vai jūs est reģistrējies kā darba meklētājs, ka jums ir piešķirts vai vismaz jūs est pieteicies uz NIN (soc.apdr. nr.), utt. Neatliekamā palīdzība bezmaksas ir pieejama jebkuram cilvēkam, ko ir iespējams saņemt tuvākās slimnīcas A&E Department (rēķinieties ar to, ka nāksies visu dienu gaidīt rindā. Vislabākais ir reģistrēties pie ģimenes ārsta (GP), katrā Londonas rajonā ir vismaz 2-3 GP prakses. GP parasti no rīta pieņem akūtus pacientus bez rindas jeb dzīvās rindas kārtībā. Anglijā par vizīti nav jāmaksā, bet ir jāmaksā par recepti.

pirms 7 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Protams, pastāv iespēja izsaukt ātro palīdzību pa tālruni 999, kas ir bezmaksas tālrunis. Nepieciešamības gadījumā jūs tiksiet nogādāts tuvākajā A&E nodaļā, kur saņemsiet neatliekamo palīdzību bez maksas, turpmāko ārstēšanu gan var nākties maksāt no savas kabatas, ja neesat feit ar visām četrām ķepām Lielbritānijā. Tādēļ arī pastāv Eiropas Veselības apdrošināšanas kartes. Ierodoties Lielbritānijā vai čeļojot vai pārceļoties uz dzīvi citā valstī, pirms nabas sites pārgriešanas ar savu valstu, ir

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

vērts saņemt šo karti, lai nepieciešamības gadījumā, rēķins tiktu piestādīts Latvijai, kur jūs līdz šim esst dzīvojis, strādājis un maksājis nodokļus.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Dace Rozefelde

+2136

 
paņem tās apdzīvotās vietas karti un skaties, kur ir krustiņi, tās varētu būt medicīnas iestādes, turp arī dodies un pastāsti, kas tev noticis

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

EVAK karte ir? Dodies uz jebkuru tuvāko surgery, stāsti savu bēdu. Tev pateiks, kuri ir tuvākā medicīniskās aprūpes veta, kurā vari saņemt ārsta palīdzību. Tāpat, pastāv iespēja uzreiz doties uz A&E.

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.