Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis

+54

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 8088 skatījumi

Zvaigznes slēgums vs trijstūra slēgums

Vide » Cits

Kādā rakstā izlasīju, ka motoru pārslēgšana no trijstūra slēguma uz zvaigznes gadījumā ir iespējams ietaupīt diez gan daudz elektroenerģijas. Vai kāds varētu lūdzu paskaidrot, kāpēc tas tā ir ?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Atkarībā kā lieto motoru. Te es domāju cik bieži slēgās iekšā ārā un kādus voltus spēj nodrošināt un cik lielu patēriņu var atļauties. Ja bieži slēgā ieskšā ārā, tad zvaigznes slēgums būs izdevīgāks. Un bieži tas nozīmē, ka motors savas darbības laikā vairāk uzņems un nometīs apgriezienus, nekā darbosies ar standarta apgriezieniem. Un tas jau nu reti kur tā ir vajadzīgs. Ja nemainīsi padoto spriegumu un amperāža nav būtiska, tad tas neko tev nedos. Visekonomiskāk būs, ja motors startēsies zvaigznes slēgumā, bet pie apgriezieniem pāries uz trijstūra slēgumu pastāvīgai darbībai.

pirms 12 gadiem  

Ivars Magone, pirms 12 gadiem :

Ja runa ir par teoriju, tad zvaigznes slēgumā strāvas ķēde tinumā noslēdzas starp fāzi un nulli. Trīsstūra slēgumā starp divām fāzēm. Tas nozīmē, ka dzinēju, kas zvaigznes slēgumā piemērots 220v nevar pieslēgt trīsstūrī, jo būs 380V un motors nodegs. Slēgumu maiņa bija populāra PSRS pēckara periodā, jo daudzviet bija 127 voltu spriegums tīklā. Slēgumu maiņa ļāva piemērot dzinēju abiem spriegumiem. Mazos trīsfāzu dzinēju var pieslēgt pie 220v, izmantojot kondensatoru sistēmu un zaudējot jaudu.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Un tā ir sprieguma maiņa.
Re kā nonācām līdz šīs vēlmes iemesliem. Varētu, iedotu plusu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Zvaigznes slēgums ir labāks,jo fāzes tiek saslēgtas paralēli viena otrai,nekā trīstūra slēgumā,kad fāzes ir saslēgtas aksiāli.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Trīs fāzes ar trijiem vai četriem vadiem ir tikpat paralēli gan vienā gan otrā slēgumā. Un kādēļ gan tas būtu labāk?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lietojot šāda tipa slēgumu Tu ietaupi elektrību palaišanās brīdī, tas nav no trijstūra uz zvaigzni, bet otrādi! Apskati google sHēmu DELTA-STAR, viss atkarīgs, kur,Tu to izmanto utt!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Būšu nepopulārs un teikšu ka parasti zvaigznes slēgumu lieto 380v trīsfāzu tīklā,savukārt trīsstūra slēgums tiek lietots 220v trīsfāzu sistēmā,vai tīklā.Tas nu gan sanāk ekonomiskāk.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.