Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+24

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1995 skatījumi

Smēķētāji daudzdzīvokļu mājās.

Vide » Cits

Man nesen radās nepatīkama problēma ar kaimiņu. Tikko kā sākās ziema ik pa brīdim dzīvoklī jūtama cigarešu dūmu smaka. Nevajadzēja ilgi domāt līdz sapratu, ka dūmi nāk no tvaika nosūcēja puses. Izrādās, ka augšstāva kaimiņš smēķē pie tvaika nosūcēja, tādējādi radot gan manā dzīvoklī, gan virs viņa esošajā dzīvoklī nepatīkamu aromātu.

Saprotu, ka loģiskākais variants būtu vienkārši aprunāties ar kaimiņu un rast kompromisu, bet ja šis variants neizdosies...
Vai pēc likuma ir atļauts smēķēt savā dzīvoklī ja tiek traucēti blakus dzīvokļos esošie iedzīvotāji?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juridiski viss kārtībā, bet ar mājas ventilācijas sistēmu nē, īpaši, ja smaka nāk no augštāva.
Vairumā daudzīvokļu māju, ja tās nav celtas šajā gadsimtā vai rekonstruēta ventilācijas sistēma, gaisa pieplūde tika nodrošināta pa šķirbām logos, bet izplūde pa šahtām WC vai vannasistabā vai virtuvē. Šobrīd vairumā dzīvokļu ir ielikti hermētiski logi, nereti arī pilnīgi hermētiskas ārdurvis un tāpēc ventilācijas sistēmas nestrādā kā pienākas un tā vietā, lai gaiss plūstu ārā pa ventilācijas cukām, tas tur plūst iekšā, vai vispār stāv uz vietas.
Tā ka sakārtojot ventilāciju, šādai problēmai vajadzētu pazust.

pirms 11 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

tā tu uzzināsi arī, kad kaimiņš cep zivis un kad izcēlies Uguns Grēx.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Andris

+1360

 
Aizliegts ir tikai koplietošanas telpās - dzīvkolī (pagaidām) drīkst.
Vairāk info: http://www.likumi.lv/doc.php?id=41774

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris tik daudz jautā, vai otrs ir muļķis, pats aizmirsa pajautāt sev.

Priekš cilvēka, kurš ir nedaudz bremzēts rakstīšu katru teikumu atsevišķā rindiņā, lai Tev būtu vieglāk saprast.

Tikai tāpēc, ka dzīvoklis pieder Tev, vai Tu to izīrē, tas nenozīmē, ka tādēļ vien ar savu rīcību tā iekšienē Tu nevari traucēt vai kaitēt apkārtējiem.

Tādēļ, piemēram, ir ierobežojums uz trokšņa apjomu dzīvojamās telpās.

Saskaņā ar šo pašu principu, ka no sava dzīvokļa iekšienes var kaitēt citam, ir radies arī šis jautājums, tāpēc šajā jautājumā nekas muļķīgs nav, it īpaši, ja salīdzina ar tavējo.

Visbeidzot, ja Tu pārtrauktu uz kādu mēnesi vai diviem smēķēt, tīri eksperimentālos nolūkos, Tevi noteiktu pārņemtu atklāsme, jeb sen aizmirsta patiesība - apkārtnē ir smaržu dažādība.

Dažas no šīm smaržām ir patīkamas, citas nē - simtiem tūkstošu Latvijas līdzcilvēku cigarešu smaka šķiet pretīga, un tā izplatās daudz lielākā attālumā, nekā kādi citi smaku vai smaržu, kādēļ tā ir īpaši trau

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris

+9765

 
nesaprotu,tavs jautājums ir joks? bet ja tas nopietni no tavas puses,mans ieteikums,-iegādājies privātmāju,jo dziivojot ,,koplietošanas,, mājā,tev ar tādām lietām jārēķinās

pirms 11 gadiem  

, pirms 11 gadiem :

Māri, ja tev nav ko atbildēt, tad labāk vienkārši neraksti neko, jo šis tavs ieteikums par tevi neko labu neliecina. sorry.
Pārējiem paldies.

Māris, pirms 11 gadiem :

tev pašamai nešķiet ka tavs jautājums par tevi pašu neko labu neliecina,kā cilvēkam vispār var ienākt galvā tāda doma ka -es gribu dziivot komfortā un nekas un neviens mani nedriikst traucēt,pat esmu gatavs aizliegt viņiem savā dziivoklī uzsmēķēt,tev tik vāji ar prātu,ka nesaproti, ka tavs jautājums ir muļķiigs,lai neteiktu pat bezkaunīgs

, pirms 11 gadiem :

Cilvēks mīļais dzīvojot daudzdzīvokļu mājā ir jārespektē tos kuri dzīvo apkārt neesam taču vieni, bet tev jau ar tavām nopīpētajam smadzenēm to nesaprast. :/

dzhonsons, pirms 11 gadiem :

Piekrītu Mārim. Tu nevari man LIKT iet smēķēt ārā (kur tas vēl jo vairāk nav atļauts). Bet, ja smēķēšu uz balkona/pie loga, tev tas atkal nepatiks. Ar to IR jāsamierinās. J nē - kā jau Māris minēja, iegādājies/īrē māju.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.