Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2689 skatījumi

Kas notiktu ja sāktos ātomkarš?

Zinātne » Cits

Muļķīgs jautājums, bet interesē kas notiktu ar pasauli.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nu piemēram viens 20 megatonnu bumbas sprādziens jau būtu iespaidīgs.Sākumā gamma starojums iznīdēs visu apmēram 15 km rādiusā,uguns vētras plosīsies līdz pat 50 km rādiusā.Un nobeigumā radioaktīvie nokrišņi.
Tagad gan kodolieroču daudzums ir ievērojami samazināts(ja tam var ticēt).Bet aukstā kara laikā starp PSRS un ASV,tika saražots tik daudz šo ieroču,ka to pietiktu lai vairākas reizes iznīcinātu Zemi.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Aivim šur tur ir taisnība, net arī šāda veida starpvalstu attiecības var nosaukt par karu. Šīs maģiskās sarkanās pogas nospiešana katrā kodolvalstī ir koncentrēta viena cilvēka rokās. Tās protams tiek uzmanītas, bet 100% drošība nav. Pašreizējā situācijā nešķiet, ka kāda valsts atļautos palaist raķetes, bet ja tā notiks, tad mērķa valsts neklusēs, vismaz es to ļoti apšaubu. Te nu sākas attālināti vadīta kara darbība ar neiedomājamām sekām, jo salīdzinot ar Japānā nomestajām bumbām, šodienas kodolgalviņas ir n-reizes spēcīgākas. Arī pretraķešu sistēmas iznīcina rateķetes stratosfērā, kas tāpat radīs globālu piesārņojumu. Jebkurā gadījumā šī visa ir torija un neviens nezin kā tas būs un labāk pieturēsimies pie domas, ka nekas tāds nenotiks.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Atomkarš kara veidā nav iespējams dzīvē, tas ir iespējams tikai datorspēlēs. Nekas jau īstenībā nemainītos, ja kādā valstī tiktu pielietoti atomieroči un tāda perspektīva, lai arī ir niecīga, bet tomēr ir iespējama. Šajā valstī dramatiski samazināsies iedzīvotāju skaits, izplatīsies dažādas ar radiāciju saistītas slimības, kuras iedzims vairākām paaudzēm, teritorija ap atombumbas uzmešanas vietu uz noteiktu laiku tiks padarīta nedzivojama, taču ekosistēma vienmēr ātrāk vai vēlāk atjaunojas. Lai arī pēc atombumbu sprādzieniem Hirosimā un Nagasaki nav pagājuši nemaz tik daudz gadi, šajās vietās jau sen dzīvo un uzturās cilvēki. Mūsdienās ir daudz efektīvāki un rafinētāki veidi kā iznīcināt cilvēci un atoms vairs nav topā!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Divi linki, pirmais nedaudz "nomierināšanai", ka mūsu Zemīte jau ir pārcietusi vairākus tūkstošus(!!!) sprādzienus - izmēģinājumus:
http://www.good.is/post/animation-every-nuclear-bomb-detonation-in-world-history/
Otrais, cik lielā rādiusā būtu postījumu, uzmetot dažādu jaudu bumbas:
http://www.carloslabs.com/projects/200712B/GroundZero.html

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.