Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Oto

+10200

 
Kāds ir auto modelis?
Ja jau ir izturējis, tad jau nekas slikts nav noticis. Oktānskaitlis parāda degvielas noturību pret detonāciju, jo mazāks cipars, jo lielāka iespēja, ka degviela pašaizdegsies to saspiežot cilindrā pirms tiek padota dzirkstele, rezultātā virzulis tiek triekts uz leju pirms ir sasniedzis augstāko punktu. Tas traucē normālai motora darbībai, bet sliktākajā situācijā var beigties ar motora defektu. Kritiskāk ir pie lielām slodzēm, mierīgi braucot sekas nav tik lielas. Principā neliela detonācija reizēm notiek arī braucot ar atbilstošu degvielu, bet tas neko stipri neietekmē.
Ņemot vērā, ka kopš 2009. gada 95E benzīnam tiek pievienota biodegviela(bioetanols) 5% apmēra, tad tas arī paaugstina tā noturību pret detonāciju(spirtam oktānskaitlis ir 110) tad arī mazāk iespējas kam notikt.
Modernie vadības bloki(Honda, Subaru u.c.) caur detonācijas sensoru spēj pielāgoties atbilstoši degvielai, kā trūkums vienīgi ir palielināts degvielas patēriņš, ja lieto zemāka oktāna

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Plus vēl biodegvielas piejaukumi rada nelielu nosēdumu slāni, kas moderniem motoriem ar ļoti mazām robežām dažādiem izmēriem un pieļaujamiem parametriem var ilgstoši lietojot traucēt motora darbībai. Saka pat, ka sabojāt varot.

Oto , pirms 10 gadiem :

Pilnīgi otrādi. Biodegviela ļoti labi iztīra motoru no kvēpiem un vienīgais traucējums ir tas, ka var samazināties kompresijas pakāpe, kas bija uz kvēpu rēķina. Ja motoram kaitē šis nelielais piejaukums, tad tas motors tāpat jau ir uz robežas.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Oskars Siliņš

+300

 

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.