Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sintija

+511

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2065 skatījumi

sajūgs?

Auto un transports » Opel

Sveiciens visiem automīļem .... Lieta tāda, ka braukšanas laikā izspiežot sajūga pedāli- mašīnai ir savādāka skaņa- it kā kaut kas slīdētu, kko pūstu, tāda švīkstoša skaņa .... Vai varētu būt, ka sajūgs slīd? Bērns teica tā- TEV MAŠĪNA SKAN KĀ FORMULA ... Vilkme itkā ir .... saremontet jau šeit nevarēs, bet padoms noderētu, vai būtu pareizi ar mašīnu vispār braukt ?

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Pirmā doma ,ka jāmaina izspiedēja gultnis. Slikti būtu ,ka tas ir noķīlējies un slīpē sajūga kurvja atsperu galus, jo tos var samērā ātri noslīpēt un tad nāksies mainīt sajūga grozu, kas būs krietni dārgāk par izspiedēja gultņa maiņu. Mans padoms - braukt uz servisu pēc iespējas ātri,lai nomaina izspiedēju gultni. Protams jārēķinās ,ka noņemot ātrumkārbu var atklāties ,ka tie atsperu gali ir jau stipri nodiluši un drošāk uzreiz nomainīt arī sajūga grozu un varbūt pie vienas reizes, ja jau ātrumkārba noņemta, uzlikt arī jaunu sajūga disku. Ja ir kāds pastāvīgs serviss, tad vajadzētu piezvanīt un noskaidrot cik tas viss varētu maksāt pie ļaunākā scenārīja.

pirms 7 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Gribēju nosūtīt bildi, lai redzi kā izskatās izspiedēja gultnis un sajūga grozs , bet neatradu Draugos :(

Sintija, pirms 7 gadiem :

Skatijos You-tube tādu video learn how /sajugs/ works less then 5 minutes .... Tāda sajūta, ka sajūga pedālis spiež atpakaļ arī savādāk ... ir savādāka skaņa, kad iespiež sajūdu, nekā, kad atlaiž ... to pamaniju pēc servisa apmeklējuma, bija jāmaina radiators- veci muzonu nogriezusi, tad dziredeju, ka ir skana kaut kada, izspiezot sajugu .... Itka ripo labi, tikai mašinai vairs nav tāda skaņa kada bija lidz sim ..... :(

Sintija, pirms 7 gadiem :

Dzirdama metaliska skaņa- nav izteikta, bet ir, kad iespiež pedāli grīdā/sajūga/grīdā, skaņa paliek vēl riebīgāka ...

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Var jau būt ,ka izspiedējs gultnis vienkārši ir sauss , izdilis un griežoties rada čarkstošu skaņu.
https://youtu.be/pqF-aBtTBnY
Šajā animācijā redzams gan izspiedējs gultnis, gan tās vēdekļvaida atsperes par kuru stāvokli es uztraucos.

Sintija, pirms 7 gadiem :

Paldies, loti pamacosa animacija, interesanti ta paskatities ...
Man veca Omega- 1996.gada, veselu gadu braucu bez problemem, tagad visadas kaites metas virsu- tukgaita bija pilna ar s......, peckas radiators ar, masinas radiatoru tikko nomainiju, tagad sajugs .... ka ieprieksejais saimnieks vinu milejis, nezinu ... Kad visu izdaris, tad vares atkal kadu laicinu braukt, ja ruslans nebus vinu man nograuzis :(

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Ne jau pirmo reizi diskutējam par Tavu mašinu :) Tā kā modeli es jau zināju ;) Neteikšu ,ka esmu labās domās par Opel vispār , bet Omega jau it kā nav gluži Kadets vai Astra un vajadzētu būt labākai nostrādei un komplektācijai. No otras puses 20 gadi ir 20 gadi...:( un nekas nav domāts bezgalīgai lietošanai.

Sintija, pirms 7 gadiem :

jaa, ir sis un tas apspriests ... Daudz esi palidzejis gan ar info, gan gudru padomu ... Paldies.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Ja jau padoms noderējis, tad man prieks :)

Sintija, pirms 7 gadiem :

Protams, ka noder :) pieredzejusu autovaditaju padomi ir zelta verti- gan jau ka pasam ar spekratiem visadi gajis ...

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

:D Tur jau tā lieta , ka nācies vellu rdzēt un tā tā pieredze salasījusies. Pirmā mašina ,kuru ieraudzīju garažā ,bija Moskvičs 401 / '55.gadā /, tad Žigulis, 21.Volga, Ford Escort, Opel Kadet,VW Transporter, BMW E21,BMW E30, BMW ,E34, BMW E39, MB 100,626 Mazda,VW LT 28, ja neskaita draugu un kaimiņu mašinas ,kuras esmu remontējis + regulāra palīdzība kaimiņam servisā.
Faktiski esmu interjera dizainers un auto ir tikai "hobijs" :D

Sintija, pirms 7 gadiem :

daudz gan tie auto Tev bijusi, skatos, ka BMW iet pie sirds :) man Omega 2.masina, daudz esmu ari iemacijusies pa masinam, to, ka kaut kas nav riktigi, pamaniju, jutu uzreiz ... Rit tad zvanisu uz servisu, kad tiek un ka ... Braukt nebrauksu- nepatik, ka man masinite uzvedas, laizot sajugu vala, jutama vibracija ... Brauksu rit uz darbu ar a-busu :(

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Vibrācīja ne par ko labu neliecina :( Tas nozīmē ,ka virsmas / gultnis un atsperu gali / vairs nav taisnas un vienā plaknē :( Vēlu veiksmi un pēc iespējas mazu izdevumus. Un tomēr pie reizes vajadzētu novērtēt sajūga diska un kurvja stāvokli, jo atkārtota jaukšana un ātrumkārbas noņemšana būs papildus izdevumi turpmāk.

Sintija, pirms 7 gadiem :

Paldies ... Tāpēc jau negribu braukt, lai izmaksas mazakas ... Prasisu veciem servisa, vai lidz servim vispar var braukt, ja ne, tad, lai mana Opele pavizinas ar treileri :)

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Kad būsi tikusi galā ar problēmu ,pastāsti vai mūsu prognozes bija pareizas, bet varbūt kļudījāmies.
Nav jau viegli, nedzirdot skaņu, uzminēt vainu.

Sintija, pirms 7 gadiem :

'
Šodien iedzinu servisa- hidrauliskais gulnis beigts ... Cena 150 eiras + darbs .... Veikals iedo bisku atlaidi /savu auto taisu tikai viena servisa/... Šodien, kad dzinu uz servisu sajugs pavisam nesmuki saka uzvesties, pedalis jau saka "klauvet", tadi ka piesitieni zem zoles .... Sajugs labs- atspiedejgultnis labs, diski labi, kurvis ari- ta ka tika uzsutits jauns sajuga komplekts, kuru nemaz nevajadzeja, Opele palika servisa lidz rtdienai- rit tik bus hidrauliskais gultnis ... Ta vot.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Ja tās detaļas nav vajadzīgas , vajag nest atpakaļ uz veikalu. Es tā bieži daru, ja piem. ir dažādas komplektācijas un nevar uzrez saprast kuras firmas detaļa būs vajadzīga.Tikko mainīju savam busam brmžu klučus , bet nezināju kādas firmas suporti tur ir paņēmu abus un nederīgos atdevu atpakaļ. Tā ir normāla prakse arī servisiem, ka nes atpakaļ detaļas ,kuras netiek izmantotas.Servisiem gan ir sadarbības līgumi.

Sintija, pirms 7 gadiem :

Es pati vispar neko nesutu- lai serviss ar to nodarbojas, serviss bija uzsutijis visu sajuga komplektu, kopuma nemot nemaz tik dargi nebija 140 eiras .... Ir tur kaut kad sadarbibas partneri, kas piegada rezerves dalas, neta skatijos ... gan jau, ka viniem ta biezi sanak. Kad zvaniju, stastiju, servisa specs teica, ka ta neredzot nevar pateikt, kas un ka ....

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Ā, tad jau nekādu problēmu. Sapratu ,ka pati esi tās detaļas pasūtījusi :) Nu protams ,ka serviss paņēma visu iespējamo ,lai vajadzības gadījumā varētu operatīvi salabot un nebūtu jāaizņem pacēlājas ,kamēr skraida pēc detaļām.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Jāteic ,ka šādu sajūga izspiedēja konstrukcīju sastopos pirmo reizi. Varētu būt ,ka man ar Opel maz bijusi darīšana. Lielākoties hidraulika ir atsevišķi un atrodas ārpus ātrumkārbas, bet šeit viss apvienots vienā mezglā un visticamāk to gultni nemaz atseviški nevar nomainīt. Neticu ,ka vecais izspiedējs gultnis ir labs / kā Tu raksti /. Tas arī ir galvanais vaininieks, jo ja vispār varēji ielikt ātrumos un kaut arī ar troksni un vibrācīju izspiest sajūgu, tad hidraulika strādāja.

Sintija, pirms 7 gadiem :

Sodien iznemu no servisa ara masinu_ servisa specs pat radija, ko mainija neta ... Tiesi so detalu, kada redzama Tevis noraditaja vietne ... teica, ka visas sajuga dalas labas, nomainija hidraulisko gultni- tagaf bauda braukt ... Loti viegli uzsakt brausanu- lidz sim bija savadaka brausanas uzsaksana.. gruti ta izstastit. Ka man teica servisa specs hidrauliska gultna mehanisma bija izjucis- ta "garmoska" zala bija beigta. Vins teica, ka parasti no ierindas iziet atspiedejgultnis,

Sintija, pirms 7 gadiem :

Kad zvaniju servisam, lai pieteiktu masinu remontam, serviss tani pasa diena uzsutija sajuga komplektu, lai tad, kad es aizdzenu autinu uz remontu, uzreiz var visu sakt darit. Samejie nonem atrumkarbu un atklajas, ka sita zala uzparikte kitdiht.Zvana man, stasta, ka uzsutita detala nav nepieciesama, tapec Opele paliek servi pa nakti. Sodien ap 12 viss gatavs:) Mans uzdevums izstastit problemu, aizdzit masinu un noskaitit piki.Pa sito prieku aizgaja 250€.Pie viena nomainija klokvarpstai blivslegu

Sintija, pirms 7 gadiem :

Atrumos "ielikt" vareja bez problemam ... Masinai inerce bij,jauda ar, bet ka jaizmanto sajugs, ta vareja just, ka masinai ir gruti uzsakt ... Augtakos parnesumos masinai bija vieglak,neka zemakos, 1.,2. parnesums vinu tikai mocija :(

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Sintij, kā lai Tev izskaidro ,ja tā auto uzbūve priekš Tevis ir samērā tumša lieta. Troksni var radīt detaļas ,kas kustās vai griežās - šinī gadījumā tas bija izspiedējs gultnis. Hidraulika sastāv no cilindra un virzuļa un tur nekas negriežas un nav kam trokšņot.Hidraulika var laist garām škidrumu un tā var pietiekami neizbīdīties , var būt bojāts zaļais putekļu aizsards, bet ja Tu vispār varēji, nospiežot sajūga pedāli ,ielikt ātrumā, tas nozīmē ka hidrauliskais cilindris kustējās/strādāja.

Sintija, pirms 7 gadiem :

Tik smalki nemaz nezinu, varbut, ka uzlika ari to gultniti jaunu/neprasiju/sapratu,ka ta sistema uz ka tas gultnis ir uzliekams bija beigta ... Servisa teica ta izpiedejgultna mehanisms, paradija pat kads izskatas, tiesi tads, ka Tevis noraditaja web vietne.
Auto lietas ir samera tumsa bilde preks manis, bet interese man uz to ir ka mazam bernam uz jaunam totallietam :)

Sintija, pirms 7 gadiem :

Liels paldies par padomiem, diskusiju :) Izvertas tada liela un plaša diskusiju - LOTI NODERIGA. Paldies. Veiksmi!

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ingus Zīverts

+1369

 
Viennozīmīgi izspiedējgultnis vainīgs,kā jau Egils teica.A pārējo pie jaukšanas jāskatās,tad arī pirksi ,ja būs vajadzība.....jo tas gultnis varētu būt lētākā detaļa no tā ko Egils nosauca,tā ka pavecai Omegai nav vajadzības liekus izdevumus,iepirkt liekas detaļas pirms remonta sākšanas.

pirms 7 gadiem  

Sintija, pirms 7 gadiem :

Paldies. Īsti nesapratu pa tām detaļām ... Nav jau citu variantu- jadzen pie meistariem, lai remonte. Tikai cik tas viss izmaksas ... ja jamaina viss sajuga komplekts, tad ar vienu algu nepietiks...

Ingus Zīverts, pirms 7 gadiem :

Tās papildus detaļas varētu būt sajūga grozs,sajūga disks un iespējams arī izspiedējgultņa ''dakša".
Gultni var sameklēt arī šrotā ciešamā stāvoklī,tik vajag ,lai zinošs cilvēks meklē,cena lietotam ap 10 eiro varētu būt. Sajūga disku nav ieteicams lietotu meklēt un likt,par sajūga grozu strīdīgs jautājums(var vai nevar lietotu),sajūga gultņa dakšu ar var lietotu likt.....
Par lietotām daļām-lētākais variants,jo jebkurā gadījumā, izmaksas nebūs mazas oficiālā servisā salīdzinot ar auto vērtību.

Ingus Zīverts, pirms 7 gadiem :

Par izmaksām...nu tev jāņem un jāapzvana cilvēki kuriem tu esi ar mieru dot savu auto remontā,un jāuzprasa,cik viņi par tādu darbu prasa.Ja tev tādi remontspējīgi kandidāti daudz tad gala cena varētu atšķirties pat 2x no lētākās līdz dārgākajai.

Atis Priedītis, pirms 7 gadiem :

Tikai serviss ...

Sintija, pirms 7 gadiem :

ui, no cita profila uzrakstiju- TIKAI SERVISS, nav man draugu automehaniku ...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ingus Zīverts

+1369

 
250€ par gultņa nomaiņu tik vecai mašīnai?!!!! Un kas būs tad nākamais! Un cik tas maksās! Pie šādām izmaksām japadomā vai ir jēga tērēt nepārtraukti naudu šī auto uzturēšanai,jo tirgus cena viņam nav augsta.Saprotu ka pierasta mašīna un tā...bet,pēc visa spriežot(arī pēc iepriekš aprakstītajām likstām) savu resursu auto jau nokalpojis,un liec iekšā cik kvalitatīvu detaļu jebkuru gribi,tik un tā nojuks atkal kaut kas cits(lai arī cik neiepriecinoša šāda prognoze izklausās).Tik izteicu savas domas,ka šo konkrēto auto lietojot lieli izdevumi nepārtrauktie.

pirms 7 gadiem  

Sintija, pirms 7 gadiem :

Un ko Tu iesaki man darit, atdot vinu tolmeta? Neesmu tik bagata, lai varetu nopirkt jaunu autinu .... Ja es Tev pateiksu, kas man tik sim auto, kurs jau savu muzu nokalpojis, ka Tu saki, ir jamaina, teiksi, ka es debila ... Bet ieliekot naudu sini masina, es zinu, ko esmu taisijusi, ko neesmu, zinu visus vinas stikus, nikus. Pirkt citu masinu, par kuru es neko nezinu???? Ta ir mana izvele labot so masinu, parmetumi man, diemzel, nav vajadzigi, bet gan pieredzejusu autovaditaju padomi ...

Sintija, pirms 7 gadiem :

*** un ja kas veselu gadu braucu viņa neieguldot ne centa! masinas remonti ir normala lieta ... Ko man vajadzeja darit? Turpinat braukt, kamer sajugs izlektu pa kapotu ara???? Braukt un palikt uz cela????
neesmu tik gudra, lai sapirktu lietotas rezerves daļas, un ne vienmer lietotas daļas butu pareizi likt. Vai tas, ka mana masina veca nozime to, ka vina nav jataisa???? daudziem ir tads uzskats - vecas masinas "jajaj", kamer "nojaj" zel :(

Ingus Zīverts, pirms 7 gadiem :

Atvaino,tas nebij pārmetums,tās bij vienkārši manas domas...pieturos apmēram pie šāda scenārija(tā kā ar nekādus sevišķi jaunus mūsdienu izpratnē auto nevaru atļauties)-ja auto remonta vērtība(neskaitot TA papīru izdevumus un bremžu uzliku,eļļas,filtru,riepu maiņu ,kas būs neatkarīgi no auto modeļa)sāk pārsniegt pusi no auto vērtības pirkšanas brīdī,tad meklēju citu.
Tas nebij ne uzbrauciens,ne pārmetums,tik vārdos izteiktas domas.

Sintija, pirms 7 gadiem :

Tad sory ... Man sobrid nav citu variantu ka taisit so konkreto masinu, jo pirkt kaut kadu letu masinu pa kaut kadiem 400-500 eiro ari ir riskanti, var nopirkt tadu mesku, ka dabus vina ieguldit vairak ka es sava Opeli ... Vienreiz kludijos ar letas masinas pirkumu, otreiz uz to pasu grabekli nekapsu ...
Man bija 2vas iespejas taisit masinu pa 250 eiro jeb staigat kajam ..... kuru variantu izveletos Tu? pa 250 eiram LABU masinu nevar nopirkt, vaig paris taukskus, lai iegadatu tiesam labu auto .

Ingus Zīverts, pirms 7 gadiem :

Piekrītu tev tajā ziņā,ka naudas ir tik cik ir.Ka pa 250€ labu nevar dabūt ,tam ar piekrītu.
Par tiem pāris taukšķiem gan nepiekrītu...tā ir tik pat liela laimes spēle kā par taukšķi,viss atkarīgs ko pērk...ja tu(es tik kā piemēru,neuztver personīgi) pirktu kādu sevišķi iepatikusos audi A6 pēc 2000.gada,nopirkt,jā,var pa 2000€,bet izredzes dabūt ciešami labā stāvoklī mazas.Var arī pa 1000€ sakarīgu nopirkt.Tik...vienmēr,pirms pērc,savāc visu iespējamo info par auto marku kā tādu....

Ingus Zīverts, pirms 7 gadiem :

....novērtē savas prasības pret auto,kādu vēlies un finansēm...un noteikti zinošu cilveku līdz pie pirkšanas(kaut samaksājot kādam,ja nav paziņu lokā)...un var atrast tad arī par 1000€.
Tavā gadījumā(kad nav reāli kam padomu palūgt klātienē)ieteiktu sameklēt tomēr kādu(nav jau baigi jādraudzējas vai kafijas kopā jādzer)kam varētu vajadzības gadījumā atrādīt auto un kaut tik padomu palūgt.Nezinu kā pie Opeļiem,paskati internetā autoklubus,varbūt ir atsaucīgi cilveki Opel īpašnieki...vismaz...

Ingus Zīverts, pirms 7 gadiem :

....vismaz Honda klubā ir atsaucīgi,cik zinu.Saprotu jau ka ne pirmo dienu interesējies kas un kā...bet...nekad nav par sliktu turpināt netradicionāli interesēties.Meklē ne tikai kas remontē citiem,bet kam pašam pieder Opel jau gadus,kas pats savu kaut remontē tik,jābūt kādam tak nelielos attālumos,tik tu vienkārši nezini,nav sanācis ceļus krustot.
Lai veicas visā izglītošanās procesā par savu auto!

Sintija, pirms 7 gadiem :

Nu ja ta iesakam par masinam- man mila si masina, ruse gan, bet kad visu saliksu, sataisisu, domaju, ka skatei laidis cauri ari ar pirmo/protams, ja pirms laika zinasu, kas jataisa, buss visi copji aizlapiti/.... Gribu nakotne pirk sim modelitim aivietotaju- gribu 2000 uz augsu gada Omegu, pa 2,5 taukskiem par dabut pat nulliti, cik nu CSDD to var redzet .... Omega man pierasta, sakuma baidijos, ka ar pakalpiedzinu netiksu gala, bet gala rezultata pat patik, kas kadreiz iznes likuma :) .....

Sintija, pirms 7 gadiem :

...... sobrid taisu so Omegu, jo letu s...... pirkt negribu, nedo Dievs, ka problemas tadas, ka mati stavus! Pirmo autinu nopirku ar nobeigtu dzineju- ta ka pieredzes ne par auto, ne par brauksanu ka tadu nebija nekadas, aizbraucu pirkt mašīnu VIENA. Dura tiko no a- skolas un vel siltam tiesibam, pieredze nekada.... Nopirku NISSAN un pabraucu 6 menesus, pec tam vel 6 staigaju kajam :( masinai dzinejs nobeidzas .... Tad nu, kad pirko SO masinu, kas man tagad, man lidzi brauca 3 jauni dzeki ......

Sintija, pirms 7 gadiem :

........ si masina man ipasuma jau 1,5 gadus, pirmo gadu neieguldiju vina ne centa, ja neskaita to, ka uzliku 1998. gada Omegas lukturus, nu tas jau ta vairak smukumam :) un nu tagad vina sak prasit, manuprat tas normali- pa kadu celu diendiena sanak braukt??? Tas ir katra a-vaditaja launakais murgs/bedre pie bedres/. Saprotams, ka kaut kas aizies pa pieskari .... Jataisa vinai daudz kas, tas brauksanu neietekme, bet tapat nepatik,piemeram, ka ligojas/amisi jamaina/ .......

Sintija, pirms 7 gadiem :

....... vel sis tas - vejstiklu ari vaidzetu likt jaunu .. Visas izmaksas jau zinamas.. Vienkarsi sobrid nav tadas naudas lai nopirktu jaunu un LABU, tapec jataisa si, lai nepaliktu ar kajam, ja 4 rati ir zem dibena, kad japaiet kads gabalins kajam .... ui .... tak slinki mes paliekam :)
Kad pirksu citu auto doma tada:
1. izdzit caur CSDD staciju, lai izkrata/ zinas, kas ar ritojoso/, kaut kur lasiju, ka ta var, jasamaksa ka par skat
2. izdzit caur servi, lai diagnostice dzineju
3. ........

Sintija, pirms 7 gadiem :

........
3. rusa/ ar to ta pagrutak/- ir specuki, kas mak meistarigi vinu noslept ...

Baidos iegrabties velreiz ar masinu, tapec pagaidam jataisa sis dampitis .... Izmaksas ir tadas, kadas ir, nav variantu ...
Paldies par padomiem, pameklesu kadu Opel klubinu, vares paplapat par Opelisiem :) Vienkarsi man traki interesanta visa si masinu padarisana liekas; butu jaunaka, macitos par mehaniki un kopa ar veciem servisa masinas remontetu :)

Sintija, pirms 7 gadiem :

jaa, un tagad palasot savus vecos jautajumus reka nak pasai par sevi- tagad tas viss tik elementari liekas :D
Ta ta pieredze veidojas un zinasanas uzkrajas :)

Ingus Zīverts, pirms 7 gadiem :

Veiksmi auto zinībās!:)
Un vēl par informācijas meklēšanu...ja krievu valoda nav sveša,tad pameklē krievu interneta lapās,krievu forumos,kur tiek apspriestas Opeļu vainas...tur tu atradīsi ļoti daudz noderīgas informacijas par visu kas saistīts ar auto remontu un visu pārējo...vari neko nerakstīt tur,pietiek ar to ko izlasi,tur tiešām info ir vairāk kā jebkurā latviski sarakstītajā grāmatā,un par jebkuru marku...arī angļu valodīgie portāli līdzi netur krieviskajiem.

Sintija, pirms 7 gadiem :

izklausas interesanti- varbut varetu ka piemeru kadu krievu saiti uzlikt- nezinu nemaz, kur iet, ka meklet .....
Paldies :)
Velu ari Tev veiksmi, paldies par padomiem, diskusiju- loti noderigi :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.