Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Gatis Zotovs

+21

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1368 skatījumi

Vai veidojot publiskas afišas tajās drīkst izmantot Latvijas Valsts officiālo simboliku- karogu un ģērboni?

Māksla un kultura » Vizuālā māksla

Sveiki! Tuvojas Lāčplēsa diena un Latvijas Valsts proklamēšanas gadadiena- līdz ar to dažādi pasākumi, kuriem nākas taisīt afišas. Jautājums ir par officiālo Valsts simbolu izmantošanu- karogu un ģērboni- vai tos drīkst izmantot drukātās afišās? Pēc informācijas, kuru atradu šeit http://www.likumi.lv/doc.php?id=47133 sapratu, ka nē. Varbūt kāds ir saskāries ar šādu lietu?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, drīkst, uz Jums attiecas šī likuma 10 panta (2) Fiziskajām un juridiskajām personām vai to apvienībām ir tiesības lietot valsts ģerboņa attēlu, garantējot pienācīgu cieņu pret to, izņemot gadījumus, kad tas maldina par lietotāja juridisko statusu.

Piemēram, iekļaujot valsts ģērboni Valsts svētku pasākuma afišā, kur skaidri un gaiši ir norādīts, ka pasākuma organizators esat jūs nevis pašvaldība.

pirms 12 gadiem  

Gatis Zotovs, pirms 12 gadiem :

Nu it kā jā- bet tad sanāk tā 10 panta 1. un 2. daļa pretrunā viena ar otru- tāpēc jauc galvu. Man tā afiša jātaisa tieši pašvaldības iestādei, tāpēc nevienu likumu, jo īpaši, nevajadzētu pārkāpt. Arī pienācīgu cieņu pret katru no pārdesmit plakātiem garantēt, visticamāk nespēšu.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Nekādas pretrunas nav, 1. dalā runa iet par izmantošanu kā uzņēmuma logotipu, zīmogos, veidlapās, utt., kas var radīt maldīgu uzskatu cilvēkiem, ka dokumentu ir izdevusi valsts iestāde.

Kādēļ nespēsiet? Jūs taču negatavojaties tos plakātus dedzināt publiski vai apmētāt ar šautriņām. Jūsu atbildība beidzas ar pienācīga dizaina un satura izveidi, kas neveicina naidu, neapsmej valsts simboliku, pēc šī plakāta ekspozīcijas jūsu atbildība beidzas un iestājas jebkuras citas personas atbildība.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

... kas izdomās piezīmēt kaut ko neķītru vai naidu kurinošu.

Gatis Zotovs, pirms 12 gadiem :

Beigās noskaidroju: manā gadījumā likumīgi drīkst izmantot tikai tādā gadījumā, ja tas ir saskaņots ar Valsts kanceleju. Pieļauju, ka tādā gasījumā jāiziet cauri dažādiem birokrātijas koridoriem, tādēļ izmantoju citus dizaina risinājumus.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Interesanti būtu uzzināt, kas ir Jūsu avots, kas Jums sniedza šādu absurdu atbildi? Iespējams, ka šī persona līdz galam pati neizprata mērķi kādam Jūs vēlējāties izmantot valsts simboliku, tādēļ, lai nebūtu daudz nekas jāskaidro vienkārši pateica, ka nedrīkst. Pirmo reizi dzirdu, ka Valsts Kanceleja nodarbojas ar valsts simbolikas atļaušanu vai neatļaušanu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Chuck Norris

+16706

 
tas būtu stulbi un nepatriotiski, ja nevarētu izmantot. amerikāņi pat apenes taisa karoga krāsās.

pirms 12 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

mēs līdz amerikāņiem vēl neesam izauguši

Chuck Norris, pirms 12 gadiem :

ko tu gribēji pateikt ar šo sakrālo frāzi?

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Latvijas gadījums nav analogs ASV un līdz ar to nav salīdzināms. ASV ir federāla valsts, kur visas cilvēku brīvības un tiesības regulē ASV konstitūcija, atsevišķa likuma karoga izmantošanai nav, līdz ar to viss, kas nav aizliegts ir atļauts, attiecibā par ASV ģērboni arī ir atsevišķs federālais likums un vietējie štatu likumi, un to tāpat kā Latvijā un jebkurā valstī jebkurš izmantot nedrīkst.

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

es - mazāk par likumiem, vairāk par tradīcijām

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.